fbpx
20.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

A fiataloknak adná Bodrozsán az önkormányzati sajtónak nyújtott támogatás felét

- Advertisement -

Bodrozsán Alexandra ellenzéki képviselőjelölt (Bács megye 2-es körzet) kezdeményezi a holnapi közgyűlésen, hogy az önkormányzati sajtóra (KTV, hiros.hu, Kecskeméti Lapok) adott önkormányzati évi kb. 200 millió forint támogatásnak csak a felét kapja meg a médiacentrum.

A megmaradó 100 millió forintból pedig programot indítana, amely révén fiatalok albérlet gondjain segítene Bodrozsán Alexandra.

Az ellenzéki jelölt azt írja Facebook posztjában is, hogy
„Ma egy kecskeméten munkát vállaló vagy egyetemre járó fiatalnak rendkívüli terhet jelent egy albérlet kifizetése – saját lakásról pedig álmodni sem mernek.
Mindeközben a propaganda jól él. Kecskeméten például évi közel 200 millió forint támogatást kapnak a fideszes önkormányzattól. A Ti pénzetekből, a mi pénzünkből.
És tudjátok, mire költik? Például a politikai ellenfeleikről szóló lejárató cikkek írására és hirdetésére. Az elmúlt három hétben több mint 1 MILLIÓ FORINT értékben költött politikai célú lejárató cikkek hirdetésére a Hírös.hu portál. ELKÉPESZTŐ! Ezt a kecskemétiek pénzéből költik, hiszen az önkormányzattól kapják erre a forrást. Egy olyan “híroldal” költ százezreket és várhatóan milliókat politikai lejáratóhirdetésekre, amely elméletileg “közszolgálati” céllal jött létre és közpénzből működik.”

„Propaganda helyett albérletet a kecskeméti fiataloknak.”

Bodrozsán Alexandra ezt írj posztjában. Javaslata pedig a következő:

  • „FELEZZÜK LE A PROPAGANDA TÁMOGATÁSÁT! Kapjanak évi 100 millió forinttal kevesebb pénzt. Ezáltal kénytelenek lesznek takarékosabban működni, és talán nem költenek el havi 1-1,5 millió forintot politikai hirdetésekre – miközben a kecskemétiek kiegyensúlyozott tájékoztatása lenne a feladatuk.”
Hasonló cikkünk:  Helyreigazítás és rendőrségi nyomozás a Kecskeméti Médiacentrum érintettségével
  • „ALBÉRLETTÁMOGATÁST A FIATALOKNAK! A megspórolt 100 millió forintot költsük el kecskeméti fiatalok albérlettámogatására. Hozzunk létre egy programot 18-25 év közötti fiataloknak, melyben havi 30.000 Ft-ot kapnának kecskeméti lakcímű albérletük fizetésére. Hogy ne kelljen Kecskemétről elmenniük, és érdemes legyen itt maradniuk.”

Szégyentelen kampányüzemmódban az önkormányzati sajtó

A KecsUP több cikken keresztül is foglalkozott már azzal, hogy mennyire egyoldalú a tájékoztatás abban az önkormányzati sajtóban, amelynek -a működésére vonatkozó jogszabályok szerint- a kiegyensúlyozottságra kellene figyelnie, és tilos lenne bármelyik politikai nézet, párt szolgálatában állnia. Megírtuk, hogy a közéleti és politikai műsorukban az elmúlt években egyetlen ellenzéki politikust sem hívtak be, ellenben a kormánypárti szereplők hemzsegnek benne. Megírtuk azt is, hogy az elmúlt három hétben 1 millió forintot költöttek el az ellenzéket lejárató cikkek, videók hirdetésére mindenki pénzéből. Megírtuk azt is, hogy csak egy napja volt hivatalos fideszes parlamaneti képviselőjelölt, az önkormányzati sajtó életében fontos dokumentumokat aláíró alpolgármester, Szeberényi Gyula tamás, máris rohantak át hozzá pozitív kicsengésű, bemutatkozó anyagot csinálni. Ezt a több hónapja tudott ellenzéki jelöltek nem kapták meg, ellenben szinte napi szinte lejárató anyagokat készítenek róluk. És megírtuk azt is, hogy bár sorozatot készítettek arról, hogy Vancsura István mivel támadja éppen Bodrozsán Alexandrát, azt mégis elsunnyogták Vancsura sajtótájékoztatójából, amikor arról beszélt, hogy a Fidesz frakcióvezető-helyettese, Nemcsik Mátyás ellen rágalmazás miatt indult büntetőügy.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...