fbpx

FRISS HÍREK

KTV bemutatkozása: A leírtak nem találkoznak a valósággal

- Advertisement -

A Kecskeméti Televízió honlapján elérhető, a „Médiaszolgáltató bemutatása” című dokumentum, amelyet 2018-ban még Bán János ügyvezető írt alá. Mivel nem találtunk ennél frissebb bemutatkozást a honlapon, úgy vesszük, hogy még most is aktuális ez a szöveg.

Egy másfél oldalas dokumentumról van szó. Az első egy oldal nem különösebben érdekes, a KTV múltját mutatja be röviden, kiemelve fontosabb dátumokat. Ami már érdekesebb, az az utolsó fél oldal. E szerint:

Szép szavak, csak éppen nem találkoznak a valósággal

Korrekt, pártatlan és a kisebbségi véleménynek helyt adó tájékoztatás. Nagyon szép szavak. Minden bizonnyal azért kerültek bele a bemutatkozó szövegbe, mert ez nem önként vállalt feladat, hanem az önkormányzattal megkötött közszolgáltatási szerződés által felsorolt jogszabályok alapján, ezek a kecskeméti önkormányzati sajtóra nézve kötelezőek.

Csakhogy a valóság mást mutat

A Kecskeméti Televízió Kft., vagyis a kecskeméti médiacentrum működése során nem úgy tűnik, mintha pártatlan és korrekt lenne és a kisebbségi véleményeknek is helyet adna. A közéleti, politikai, kifejtős, fél órás magazinműsor elmúlt 4 évében (ennyit dob ki a KTV keresője) egyetlen egyszer sem szerepeltek ellenzéki politikusok, akik kifejthették volna az ellenzék véleményét. De még a 2019-es önkormányzati választások után sem, amikor több körzetnek is ellenzéki egyéni képviselője lett, ezek a győztes ellenzékiek sem jutottak szóhoz. Ráadásul az önkormányzati sajtó szégyentelen kampányt folytat az ellenzék és különösen Bodrozsán Alexandra ellenzéki országgyűlési képviselőjelölttel szemben. Az őt lejárató anyagokat közpénz százezrekért hirdetik, és igyekeznek eljuttatnai (akár 1 millió) emberhez. Itt annyira kilóg már az egész ló, hogy korábban a hatósági árakat bejelentő anyagot hirdették csak meg a politikai anyagok közül. Utána pedig egymás után kilenc lejárató cikket és videót hirdettek meg mindenki adóforintjaiból az ellenzékről. Összehasonlításképpen: az önkormányzati sajtó saját farsangi játékának hirdetésére 6 ezer forintot, a látását folyamatosan elveszítő kislány megsegítésére megírt cikket szintén 6 ezer forintért hirdette cikkünk megírásáig.

Ezzel szemben ma már leglább 1,2 millió forintot elköltöttek az ellenzéket negatív színben feltüntető cikkekre, de a Facebook szerint lehet ez 1,5 millió forint is a közös pénzünkből.

A Kecskeméti Lapok október óta, amikor kiderültek az ellenzék jelöltjei, a következő mennyiségben mutatja fotókon és említi meg nevekkel a két ellenzéki jelöltet, valamint a Fidesz két jelöltjét. Igaz, hónapokkal ezelőtt még nem vot nyilvános Salacz László és Szeberényi Gyula Tamás indulása, ugyanakkor már régóta jelezzük, hogy csoda lenne, ha nem ők indulnának kormánypárti színekben. Szóval ez inkább nyílt titok volt, mintsem senki előtt nem ismert tény. Ráadásul egy kecskeméti fideszes kongresszusi meghívott novemberben sejttette, hogy Szeberényi és Slacz lesznek az indulók.

Hasonló cikkünk:  Ultramaratont teljesített a nyárlőrinci jegyespár (galériával)

Tehát nézzük akkor a fotókat.

Október óta Salacz Lászlóról megjelenő fotók száma: 33 darab, mind pozitív környezetben

Október óta Szeberényi Gyula Tamásról megjelent fotók száma: 34 darab, mind pozitív környezetben

Október óta Bodrozsán Alexandráról megjelent fotók száma: 9 darab, mind negatív környezetben

Október óta Szőkéné Kopping Ritáról megjelent fotók száma: 3 darab, mind negatív környezetben

Most nézzük a jelöltek neveit, hányszor írták le.

Október óta Salacz László nevét 67-szer írták le, mindet pozitív környezetben

Október óta Szeberényi Gyula Tamás nevét 73-szor írták le, mindet pozitív környezetben

Október óta Bodrozsán Alexandra nevét 52-szer írták le, mindet negatív környezetben

Október óta Szőkéné Kopping Rita nevét 9-szer írták le, mindet negatív környezetben

A civilek között is válogat az önkormányzatinak nevezett sajtó

Nemcsak a politikusok között tesz különbséget a kecskeméti önkormányzatinak nevezett sajtó, de a kecskeméti civil egyesületek között is. Mint arról a kecsup.hu-on beszámoltunk, 10 kecskeméti civil egyesület és közösség írta meg véleményét a Dobó körútra tervezett, többemeletes Univer parkolóház- és bevásárlóközpontról. Ezen civil egyesületek többsége annak a Városi Civil Kerekasztalnak is tagjai, amelynek az eseményeiről egyébként rendszeresen tudósít a KTV, a hiros.hu és a Kecskeméti Lapok is. Az önkormányzatinak nevezett sajtó most azonban a Városi Civil Kerekasztal – Fenntartható Fejlődés Szakkerekasztal tagjainak közleményét sem találta „annyira” fontosnak, hogy közölje.

Egyben igaza van a KTV-nek: színvonalukat jelzi, hogy az M1-gyel működnek együtt

A bemutatkozó szöveg lényegi részéből egyetlen mondattal értünk egyet, ezzel:

Munkánk szakmai színvonalát jelzi, hogy a Magyar Televízió rendszeresen rendel tőlünk hírműsorába anyagokat.

Ez telitalálat. Az MTVA vezetője ma a hírhamisító Papp Dániel. Annak a közmédiának mondott állami hírgyárnak a vezérigazgatója, amelynek hírportálja nem írt idén sem a lefizetett és azóta megbukott államtitkár Völner Pálról, sem Schadl Györgyről, akinek az ügye nyomán Rogán Antal kabinetfőnökéhez érnek a szálak, és az ügyészségi dokumentumok Tóniról és Barbaráról is szólnak. Rogán Antal feleségét is éppen Barbarának hívják. És az az M1 rendel (és erre még büszke is a KTV) anyagokat az önkormányzati sajtótól, amely úgy manipulálja a híreket, hogy a megrendelőkben leírja a bedolgozó városi televízióknak, hogy az anyagokban mit mondjanak el a megszólalók, és ezek a mondatok pont a kormányt tüntetik fel pozitívan. És annak a „közmédiának” a megrendeléseire büszke a KTV, amelyben választási útmutatót fogalmazhat meg egy szerkesztő, aki egyébként egy hangfelvétel tanúsága szerint azt mondta a kollégáknak, hogy az épületben nem az ellenzéket támogatják, és aki ennek alapján nem tudja, hogyan kell megírni az anyagokat, az menjen haza és be se jöjjön többet dolgozni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...