fbpx
3.6 C
Kecskemét
2024. február 22., csütörtök

FRISS HÍREK

Kadafalvi játszótér: Az átadó meghívójában nem említik az építtető civileket

- Advertisement -

Ahogy korábban beszámoltunk róla, bár már gond nélkül lehet játszani a kadafalvi játszótéren, mert megkapta a biztonságos minősítést, az átadó ünnepség csak később lesz. Már közben ennek is megvan az ideje és a programja.  Október 21-én 16 órakor lesz.

Civilek építtették fel, meg sem említik őket

Az önkormányzat által jegyzett meghívón azonban meg sem említik a Civilek Kadafalváért Egyesületet, amely végül az építést koordinálta. Igaz, önkormányzati pénzből. Beszédet Szemereyné Pataki Klaudia mond. A városrész képviselője, a kérdések elől elmenekülő Leviczky Cirill (Fidesz-KDNP) saját maga vallotta be, hogy azért adta át az önkormányzat az építtetés jogát, mert az önkormányzat kifutott volna az időből a bürokrácia miatt. Ebben szerepe lehetett annak a csaknem fél évnek is, ami alatt Leviczky Cirill többek között Szeberényi Gyula Tamás akkori alpolgármesterrel rossz helyszínről egyeztetett. Ahova nem lehett felépíteni a játszóteret (buszforduló kellős közepe). Kérdeztük korábban Leviczky Cirillt, hogy mit gondol erről az elvesztegetett időről és az egész ügyről, de ahogy megszoktuk tőle, válaszokat nem kaptunk.

„Leviczky Cirill már kabaré”

A játszótér építését koordináló egyesület nevében Király Roland helyi vállalkozó a meghívóval kapcsolatban a következőt posztolta:

Csak a Civilek Kadafalváért Egyesületet nem említik……Leviczky Cirill…. már kabaré. Ő csak támadta az egyesületet ebben a munkában…Nulla munka a részéről…Vastag a bőr…

Király Roland az a helyi pék, aki azt állította, hogy Leviczky Cirill kizárta őt a kadafalvi napokról. Erről is kérdeztük személyesen a képviselőt, de elmenekült kérdéseink elől. Korábban az egyesület és Leviczky Cirill között felforrósodott a hangulat, amikor utóbbi egy két hetes fotóval azt állította, hogy nem épül a játszótér. Ha jól ismerné a körzetét, akkor tudhatta volna, hogy pontosan a posztja előtt egy nappal kezdődött meg az építkezés, ami a Facebookon is olvasható volt és látható képekben. Akkor az egyesület úgy nyilatkozott, hogy Leviczkynek semmi szerepe nem volt az egészben, még a pénzt sem ő szerezte meg a játszótérre. Egy korábbi városházi dolgozó (Szeberényi Gyula Tamás körül volt gyakran látható) pedig azt írta nyilvánosan, hogy Leviczky Cirill alkalmatlan arra, hogy egy közösségért dolgozzon, mert mindenkiben ellenséget lát.

Hasonló cikkünk:  Hirdetésben keresi a Kétfarkú Kutya Párt a kecskeméti jelöltjeit

A játszótér történetét ebben a cikkben foglaltuk össze.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A Fidesz szerint kapacitás-áthelyezés történik, az ellenzék szerint bezárják az óvodákat Kecskeméten

A törvényben meghatározott maximális 25 főnél több gyermek vehető fel a Corvina, a Ferenczy Ida és a Kálmán Lajos...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...