fbpx
12.6 C
Kecskemét
2024. március 28., csütörtök

FRISS HÍREK

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne. Hogy felmérjük, jó úton járunk-e, időről időre a szakmai visszajelzések mellett olvasóink véleményének kikérését is fontosnak tartjuk. Legutóbb 2021-ben volt olvasói kérdőívünk, itt az idő újra konzultálni! Köszönjük!

Mit szólnak a fideszes pedagógus képviselők az iskolai megszorításokhoz?

- Advertisement -

Kezdjük azonnal a címben feltett kérdés megválaszolásával.

Nem tudjuk, mit szólnak a fideszes pedagógus képviselők az iskolai megszorításokhoz, mert nem reagáltak megkeresésünkre.

Egészen pontosan arra kértük őket, hogy az ellenzéki Szövetség nyílt levelében felvetettekre válaszoljanak a KecsUP-on keresztül. Az ellenzéki frakció az iskolai összevonásokról írt, amiről mi is cikkeztünk és a Szabad Európa országos kitekintésében is szerepel összefoglalónk.

A Szövetség felemlegeti a kormány “álságos, hazug kommunikáció”ját és kér “minden döntéshozót, szülőt és tanárt, hogy ők is utasítsák el ezt a fajta megszorítást”. Majd a Fidesz városi frakciójában ülő tanárokat szólítják meg, “amennyiben ehhez a balkáni módszerhez asszisztálnak a politikai lojalitásuk miatt, az újra csak felveti, hogy a kinevezésük a Fidesz hűbérrendszerének kiépítésére szolgált”.

Ők a megszólítottak

Kigyűjtöttük az életrajzuk alapján (kecskemet.hu), hogy a Fidesz frakcióban kik azok, akiknek köze van a pedagógiához, és levelet küldtünk nekik. Arra voltunk kíváncsiak, amire az ellenzék is. Mi a véleményük a rezsiemelés miatti iskolai megszorításokról. Egyikőjük se válaszolt. Nézzük, kiknek írtunk.

Dr. Papp Zoltán

A legtöbben mentősként ismerik, de a városháza honlapján megtalálható életrajza szerint tanít a Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Szakközépiskolában, valamint a Szegedi Tudományegyetemen. Sőt, előbbi iskola igazgatójának is kinevezték, miután már fideszes képviselő lett.

Pászti András

Tanítói szakon diplomázott, majd pszichopedagógus, valamint oktatásvezetői diplomát szerzett. 2007-től a Mátyás Király Általános Iskolában dolgozik, mint igazgatóhelyettes.

Leviczky Cirill

Tanítói és két tanári diplomája van, közoktatási vezető , szakokleveles közoktatási szakember és köznevelési mestervezető képzettséggel is rendelkezik. Több kecskeméti oktatási intézménynek volt az igazgatója, főigazgatója, jelenleg a Kecskeméti Szakképzési Centrum kancellárja. Többször írtunk mostanában róla, mert több fronton összecsapott választókörzetének lakosaival, civiljeivel. Többször megírtuk azt is, hogy minden bizonnyal ő írja azokat a posztokat Kadafalva hivatalos Facebook oldalán, amelyek hemzsegnek a helyesírási hibáktól. Kérdéseinkre rendszeresen nem válaszol, sőt elsétált a mikrofon elől. Volt városházi dolgozó szerint alkalmatlan a közösségért végzett munkára. Itt írtunk róla több cikket.

Lévai Jánosné

Szaktanári, hittanári, gyermek- és ifjúságvédelmi tanácsadói diplomával rendelkezik.
Több középiskolában tanított, hosszú ideig dolgozott a lakiteleki népfőiskolán, mint oktatási igazgató. A Faragó Béla gyermekotthon intézményegység-vezetőjeként 2011-ben – 40 év munkaviszony után – ment nyugdíjba. Ő volt az, aki egy tanulmányra úgy kapott pénzt Lezsák Sándortól, hogy annak nagy részét nem ő írta, hanem forrásmegjelölés nélkül mástól vette át. Egy játszótér kapcsán (csakúgy, mint Leviczky Cirill) összetűzésbe keveredett a választókerületének lakosaival, majd ezzel kapcsolatban ferdített is egyet. Állítása szerint a „keresztény zsinormérték” vezérli munkássága során. Róla is írtunk sokszor.

Hasonló cikkünk:  Nézd meg nálunk Alekszej Navalnij özvegyének felszólalását az Európai Parlamentben

Szamler László

Nem olyan régen lett képviselő. Akkor, amikor a listáról bejutott Sztachó-Pekáry István alpolgármester lett, és lemondott a képviselőségről. Helyette ült be a Fidesz frakcióba. A Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában pedagógiai asszisztensként dolgozik. Akkor foglalkoztunk vele többet, amikor vesztes jelöltként olyan civil szervezetet alapított, amely nem is volt civil szervezet, csak annak mondta. A KecsUP hívta rá fel a figyelmet, majd erre meg is változtatták a szervezet formáját.

Sztachó-Pekáry István

Listáról jutott be a testületbe 2019 őszén. Idén alpolgármester lett a parlamenti képviselővé megválasztott Szeberényi Gyula Tamás helyett. Azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy azonnal beszaladt a pofonfa alá és jól megrázta azt.  Első alpolgármesteri felszólalásában, élő közvetítésben azzal támadta meg Kopping Rita ellenzéki képviselőt, amivel kapcsolatban ő már jogerősen pert nyert a 168 Óra ellen Rajnai Attila cikke miatt. Az új alpolgármester azzal jött, hogy Kopping Rita képviselő „négy éven keresztül felügyelőbizottsági tag volt, annak dacára, hogy a bírósóság törvényesen eltiltotta ettől a tevékenyégtől.” Csakhogy nem bűncselekmény miatt volt eltiltva, ezért jogszerűen lehetett önkormányzati cég felügyelőbizottságában tag. Vagyis amikor Rajnai Attila is ezzel jött elő, már akkor is hazugság volt, és emiatt meg is nyerte a pert a képviselő. A KecsUP tudomása szerint Kopping Rita éppen mostanában tereli jogi útra Sztachó-Pekáry kirohanását.

A pedagógiához így vagy úgy kötődő, fent megnevezett fideszes képviselők, várost irányítók tehát nem mondták el véleményüket olvasóinknak az iskolákban tervezett megszorításokról. Cikkünk elején az összevonásokról írtunk már. Ma pedig arról cikkeztünk, hogy a Refiben bezárják az uszodát és még az is lehet, hogy visszatérnek az online oktatásra, mert 14-szeresére drágult a hődíj, és ez sok százmillió forint többlet kiadás, amit nem tudnak kigazdálkodni.

 

- Advertisement -

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne. Hogy felmérjük, jó úton járunk-e, időről időre a szakmai visszajelzések mellett olvasóink véleményének kikérését is fontosnak tartjuk. Legutóbb 2021-ben volt olvasói kérdőívünk, itt az idő újra konzultálni! Köszönjük!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...