fbpx

FRISS HÍREK

Gyurcsányozással és jó nagy sületlenséggel indított az új alpolgármester

- Advertisement -

Sztachó-Pekáry István újdonsült alpolgármester (Szeberényi Gyula tamás helyére választották meg ma) talán megfelelési kényszerből; esetleg hálájának jeléül megválasztása után; vagy csupán úgy érzte, hogy valami nagyot kell mondani ebből a pozícióból, ezért szólásra emelkedett a közgyűlésen. Először mint alpolgármester.

Sztachó-Pekáry belefingott a nulláslisztbe

Annál a napirendnél történt mindez, amelynél Szőkéné Kopping Rita ellenzéki képviselő azt kérdezte a polgármestertől, hogy nem érzi-e minimum etikátlannak, hogy Bus Gábor attól a cégtől (Hírös Sport Kft.) nyert magánemberként földhasználati jogot (majd építette ide saját hoteljét: Aqua Hotel), amely önkrományzati cég felügyelőbizottságának elnöke. Valamint nem tartja-e etikailag és gazdaságilag aggályosnak a polgármester, hogy a szálloda egyik tulajdonosa és ügyvezetője az a Bus Gábor, aki felügyelőbizottsági elnöke annak az önkormányzati cégnek, amellyel üzleti kapcsolatban áll saját cége. Cikkünk szempontjából lényegtelen, de azért megjegyezzük, hogy a polgármester válaszában leírta (ezt mi fogalmazzuk így), hogy nincs itt semmi látnivaló, lehet menni tovább. Vagyis: minden rendben van, minden törvényes. De azért Bus Gábor május eljesével lemondott felügyelőbizottsági tiszteletdíjáról. Nem a pozícióról.

Szóval itt jött Sztachó-Pekáry István friss alpolgármester, és már előre jelezte, hogy gyurcsányozni fog. Meg is tette. Felelevenítette az őszödi beszédet, elmondta, hogy csalással nyerte meg anno Gyurcsány Ferenc a választást, majd amikor ez kiderült, akkor a felháborodott „népet szétverték”, törvénytelenül. Sztachó-Pekáry úgy folytatta, hogy ugyanez a Gyurcsány Ferenc nevezte minap törvénytelennek a törvényesen megválasztott Orbán-kormányt.

Hasonló cikkünk:  Sok ágat levágtak az 52-es főút melletti fákról

És itt jön a lényeg

Majd erre jön Szőkéné Kopping Rita – folytatta az alpolgármester -, aki

„négy éven keresztül felügyelőbizottsági tag volt, annak dacára, hogy a bírósóság törvényesen eltiltotta ettől a tevékenyégtől. És ezek után képviselő asszony most egy etikai problémát vet föl. Nem jogi problémát, mint ami az volt, hanem egy etikai problémát.”

Sztachó-Pekáry nem volt képben a valósággal

Csakhogy az új alpolgármester információi nem valami naprakészek. És ez még enyhe kifejezés. A KecsUP 2020 őszén írta meg, hogy Szőkéné Kopping Rita jogerősen pert nyert Rajnai Attila cikke miatt a 168 Óra ellen. Az a cikk pontosan ugyanazt feszegette, amit Sztachó-Pekáry István is mondott. Csakhogy már az a cikk is hazugság volt évekkel ezelőtt. A bíróság ugyanis kimondta, hogy Szőkénét nem egy bűncselekmény miatt tiltották el cégvezetéstől, hanem a cégbíróság döntött így, az ilyen eltiltás viszont nem volt akadálya annak, hogy elvállaljon önkormányzati cégekben felügyelőbizottsági tagságot. Vagyis a 168 Óra valótlanul állította ennek ellenkezőjét. És így Sztachó-Pekáry István is. Figyelmeztette is ügyrendi felszólalásban erre Szőkéné Kopping Rita. Örülhet az új alpolgármester, ha nem egy polgári perrel indítja városvezetői pályafutását.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...