fbpx

FRISS HÍREK

Izsáki út: Nyáron egy nagyobb forgalmi változás várható

- Advertisement -

Mint ahogyan megírtuk, Király József a közgyűlés Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottságának az elnöke tájékoztatást kért a jegyzőtől, miként halad az Izsáki út négysávosítása. Arra hivatkozva, hogy többen úgy vélik, lassú a haladás, ráadásul a kerekpárosok és gyalogosok olyakor nem tudnak megfelelően közlekedni a munkálatok alatt.

Kérésére továbbították neki azt a minisztériumi választ, amelyet Falu György alpolgármesternek írtak a beruházásról mintegy egy hete. E szerint

minden rendben van, ütemnek megfelelően halad az építkezés

Azt írja a beruházást időközben átvevő Építési és Közlekedési Minisztérium, hogy a négysávosítás tervezett vége 2024. március 22. Arról is beszámoltunk, hogy jelenleg téli üzemeltetés folyik, ezt ez a levél is megerősítette. Így most csupán tereprendezést végeznek és a közművekkel kapcsolatos munkákra fókuszálnak. Az időjárás függvényében folytatódik majd (március 15. után) nagyobb volumennel a munka. De ezek részletes ütemezése még folyamatban van.

Hasonló cikkünk:  Mi az oka a gazdatüntetéseknek szerte Európában? És miért nem tüntetnek a magyar gazdák? 

Amit viszont most is tudnak, hogy tavasszal a jelenlegi forgalmi rend mellett folytatódik az építkezés. Ha végeznek az épülő sávokkal, akkor utána ezeken lehet majd haladni, és a mostaniak lesznek lezárva, illetve itt alakítják ki a sávokat. Ezek után kezdik el a turbó körforgalmakat és a Katona gimnáziumnál lévő csomópont bővítését.

Nyáron pedig várhatóan egy újabb nagyobb forgalmi változás lesz. Ekkor a Vízmű utcán kezdenek el lefektetni egy nagy átmérőjű csapadékcsatornát. Azt ígéri a minisztérium, hogy erről megfelelő tájékoztatást kap majd időben a város lakossága.

Egyébiránt azt lehet még kiolvasni a levélből, hogy ami eddig történt, az mind megfelelő és jól előkészített és megvalósított tervezés következménye.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...