fbpx

FRISS HÍREK

Biztosan az ütemterv szerint halad az Izsáki út négysávosítása?

- Advertisement -

Nem pont ahogyan a címben szerepel, de lényegében ezt (is) kérdezi a polgármestertől Bodrozsán Alexandra önkormányzati képviselő, akinek a körzetét érinti az Izsáki út négysávosítása. A képviselő egyszer már megkérdezte Szemereyné Pataki Klaudiát arról, hogy tudják-e tartani az ütemezést, és akkor a polgármester azt felelte -áll a kérdéseket feltevő anyagban-, hogy az ütemezéshez képest nem késnek a munkálatok.

Fenntartja a polgármester, hogy nem késnek a munkálatok?

Bodrozsán Alexandra -készülve a soros közgyűlésre- a polgármesternek címzett dokumentumban feleleveníti, hogy 2022 nyarán jelentette be az akkori beruházó (Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. – NIF), hogy megkezdődnek a munkálatok, és ezzel egyidejűleg biztonságosabb lesz a gyalogos és kerékpáros közlekedés. Majd arról cikkeztünk mi is, hogy kivágnák a város ikonikus fáit a Katona gimnázium mellett, amely miatt civil tiltakozások is voltak/vannak. Akkor az önkormányzat arról nyilatkozott a KecsUP-nak, hogy a zebránál lévő fáért kiállnak és kérték a beruházót, hogy módosítsa elképzelését. Bodrozsán Alexandra szerint máig nincs megnyugtató válasz, ezért azt is kérdezi a polgármestertől, hogy mit tud ezekről a fákról, illetve, hogy igaz-e az a sajtóhír, amely szerint a beruházó nem mutatta be a zöldfelületi tervet az önkormányzatnak. Ha pedig igen, akkor azt ki fogadta el? Ha nem lett jóváhagyva, akkor ez mulasztás-e, és ezt helyretették-e már?

Ahogy arról is beszámoltunk, tavaly év végén volt hír, hogy megszűnik a NIF, amely a négysávosítás beruházója, és azt is megírtuk, hogy az Építési és Közlekedési Minisztérium vette (lánykori nevén: Építési és Beruházási Minisztérium) át a feladataid, így az Izsáki úti munkákat is. Most tehát újra kérdezi a polgármestert az ellenzéki képviselő, hogy fenntartja-e korábbi kijelentését, hogy nem késnek a munkálatok az ütemezéshez képest.

Hasonló cikkünk:  A piacnál gyűjtött aláírást a Jobbik az 5 ezer forintos éves kamarai hozzájárulás eltörléséért

A munka idején biztonságosabban közlekedhetnek-e a gyalogosok és a kerékpárosok?

Arról is írtunk már, hogy a kivitelezés alatt pl. az egyetem előtt, sártengerben kellett közlekedniük a kerékpárosoknak és a gyalogosoknak, mert korábbi útvonalaikat mindkét oldalon lezárták, az „alternatív” útvonalat pedig a közlekedők alakították ki, választották. Ami vagy a buszmegálló öble, vagy az út széle az autók között, vagy a saras útpadka volt. Ezzel kapcsolatban is kérdezi Bodrozsán Alexandra, hogy a biciklisek és gyalogosok közlekedését hogyan teszik biztonságosabbá a munkavégzés idejére.

Hogy a témát napirendre tűzik-e a február 16-i közgyűlésen, azt nem tudni, mindenesetre a képviselő ezt kérte a polgármestertől és várja a válaszokat tőle. Ahogyan mi is, és figyeljük a témát, megírjuk a fejleményeket.

A Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság elnöke tájékoztatást kért a kivitelezésről

Közben Király József bizottsági elnök azzal fordult a jegyzőhöz, hogy az általa vezetett bizottság kapjon tájékoztatást a kivitelezésről. Azzal indokolta, hogy panaszkodnak a munkák vélt vagy valós lassúságával kapcsolatban és a gyalogos és kerékpáros közlekedés küzdelmeiről. Levelét a Facebookra is feltette.

„Tisztelt Jegyző Úr!
A Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság elnökeként kérem, hogy a 2023. február 13-i ülésünkre szíveskedjen az Izsáki út négysávosításának előrehaladásáról szóló ismertetést és áttekintést napirendi pontban felvenni, lehetőleg a kivitelező képviselőjének meghívásával.
A fenti kérésemet az indokolja, hogy egyre több panasz érkezik a kivitelezés lassúságával kapcsolatban, valamint a kerékpárosok és a gyalogosok olyan veszélyes forgalmi helyzetek elé vannak állítva, amik nincsenek megfelelően kezelve a kivitelező részéről. A környező utcákra átterelt forgalom miatt szintén számos jelzés érkezett felém, ami miatt egyre kívánatosabb, hogy mielőbb befejeződjön a négysávosítás. Ráadásul az időjárás is nagyon kedvező volt eddig a folyamatos munkavégzéshez.
Intézkedését előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Király József
elnök”
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...