fbpx
13.6 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Visszanyalt a fagyi a KecsUP-os cikknél a kecskeméti NER-sajtóban

- Advertisement -

Miután a kecskeméti kormánypárti sajtó képtelen volt lehajolni azért, ami a lába előtt volt, egy országos cikken tudott csak élvezkedni, amely arról szólt, hogy honnan van a KecsUP kiadójának pénze. Persze azonnal belöktek minket a fideszes sajtó által kitalált dollárbaloldal térfelére. De a rubeljobboldal sajtójának átvett cikkei Kecskeméten (sem) robbantották fel az internetet. Néhány megosztás, pár tucatnyi emoji és kevés hozzászólás érkezett az általunk megnézett helyi NER-sajtó Facebook oldalain összesen. Sőt, mondhatni, visszanyalt a fagyi. Mert a hozzászólók inkább a helyi kormánypárti sajtót kezdték ki a velünk foglalkozó cikkeknél.

Minket akartak ütni, de beszaladtak a pofonfa alá a helyi kormánypárti lapok

A legszembetűnőbb ellenszenv a Hírösvénynél volt, amelynek Rajnai Attila a szerkesztője. A valaha balliberálisnak tartott (és talán az is volt) médiamunkás írása alatt minden hozzászóló őt magát vagy az újságját froclizta. Ilyeneket olvasunk itt:

„A több soron bukott Rajnainak is jó tudnia, hogy a szabadon működő versenyzők onnan szereznek a működésükhöz pénzt, ahonnan jónak látják, és ha a támogatók a hitelességet és vélemény szabadságát képviselő médiaszereplőket támogatnak, akkor ebben az országban a lehető legjobb helyre adják a pénzüket.
A sajtó nem a támogatásoktól lesz függő vagy független, hanem a szolgamódon teljesített elvárásoktól, és ezt éppen nem a kecsup.hu-n, hanem a a kecskeméti kézivezérléses fideszmédián, most épp itt a Hirösvényen tapasztalhatjuk.”
„A Hírösvény meg Rajnai Attila hozta létre és tudtommal a mai napig ő a tulajdonos, szerkesztő és “újságíró”. Anno 2012-2013- ban amikor megalakult a lap még nálam is kilincselt támogatásért! Persze azóta nincs rá szüksége mert kormánypárti megrendelésre ír “leleplező cikkeket” Ennyit a gerincről.”
„Ja, és ne felejtsük el más pártok portáján is sertepertélt, csak az a szelektiv memória ne lenne. Nincs hosszú i betűm.”
„Szélkakas. Ahol a pénz van oda fordul.”
„Csak annyit, hogy szégyellje magát Rajnai Attila, aki tényleg független újságíró volt néhány éve és eladta magát egy Hattyúért. Azt hittem, én is elmegyek a kempingjébe, de lemondtam róla.”
„Ekkora baromságot írni! Feltételezem a fityisz kevesebbet tol a lölö Karc nevű förmedvénybe??”
„írja ezt a nemzethy független magyar nemzet-komikus”
Az önkormányzati, tehát főként közpénzből működő HIROS.hu cikke úgy tűnik nem izgatta fel a kecskemétieket, legalábbis nagyon kevés itt az interakció. Itt minden bizonnyal töröltek hozzászólásokat, mert a Facebook ötöt mutat az eredeti cikknél, de csak kettőt látunk. Tehát jó eséllyel a nem olvashatók nem a KecsUP-ot bántották. A láthatók közül az egyik egy ismert fideszes kommentelőtől jött:
„Kecsup tv mikor indul?”
A másik komment ez:
„Hiros.hu viszlát”
Később, amikor a fideszes országgyűlési képviselők reagáltak (a KecsUP tehát olyan szintet ért el, hogy parlamenti képviselők foglalkoznak velünk, ami igazán megtisztelő) a „Kecsup-botrányra” :-), ott ezek olvashatók:
„Legalább tudjuk, hogy még megvannak a tisztelt ogy. képviselők”
„Saját házuk tájékán esetleg körbe nézni?? Adófizetők pénze melyik kormányközeli hírcsatornához érkezik a kormány jóvoltából…”
„Kecsup facebook oldalán semmi reakció… ezzel el is ismerték, hogy így van! Vagy még holnapra megálmodják mivel mentegetőzzenek.”
„Mit kellene erre a hülyeségre reagálni… ha reagálnak, akkor meg „tagadják, tehát igaz”
Az írói neveken dolgozó kollégáinkat egy névtelen cikkben fikázó KEOL-nál, amelyhez egy időben biztosan dőltek a fideszes önkormányzat tízmilliói (vagyis az adófizetők pénze), és amely most is partnere a fideszes önkormányzat sajtójának, szóval itt nem látunk hozzászólást.
Megjegyezzük, hogy több KecsUP-os munkatárs sem tudja saját profil alatt olvasni ezeket a sajtótermékeket, miután kitiltottak minket ezekről az oldalakról.

Nincs mit titkolnunk, átlátható kiadónk működése és minden nyilvános is

És megjegyezzük azt is, hogy a HIROS.HU cikke alatti kommentelő szerint nem reagáltunk, tehát elismertük amit a cikk állított. Akkor még valóban nem reagáltunk, később azonban igen. Ennek csak az volt az oka, hogy dolgoztunk a cikken. Nincs mit letagadunk és nincs mit titkolnunk. Olyannyira nem, hogy minden hivatalosan is olvasható a megfelelő honlapokon, hiszen kiadónk törvényesen működik. A szerkesztőségi reakciót itt olvashatják. Főszerkesztőnk véleménycikkét pedig itt.
Tehát nagyon úgy tűnik, hogy a helyi kormánypárti sajtó nemcsak képtelen volt megírni, amit egy országos nyomtatvány hozott le, hanem még meg sem tudta mozgatni a kecskemétieket az átvett és kiegészített cikkekkel. Hozzátesszük, hogy a KecsUP-nál egyedül sokkal több reakció volt az ezzel kapcsolatos cikkeknél, mint a fentebb említett három sajtóterméknél összesen.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...