fbpx

FRISS HÍREK

A képviselőnek elárulta a hivatal, hogy felújítják a Helikon utcát

- Advertisement -

Ugyan az önkormányzattól nem kaptunk választ, de Papp Zoltán, Hetényegyháza  képviselője kiposztolta egy városrészi csoportban, hogy „a bekötőút kivitelezésével együtt elkészül a Helikon utca szélesítése és felújítása is”.

Múlt héten foglalkoztunk a hetényi bekötőúttal, annak apropóján, hogy a jelek szerint elindult az építése (befejezésének várható dátumát újra módosították, most ezév december 31.).
Kitértünk a Helikon utca sorsára is, mivel ez az utca jelenti majd a közvetlen kapcsolatot a leendő bekötőút és Hetényegyháza főútja, a Kossuth Lajos utca (az 5218-as út) között. Viszont jelenlegi állapotában biztos nem lesz alkalmas nagyobb forgalom elvezetésére. Egyrészt nincs annyira széles, hogy két autó biztosan elférjen egymás mellett. Így ha szembetalálkozik két gépkocsi (és erre gyakran van példa), akkor valamelyiknek (vagy mindkettőnek) le kell húzódnia. Másrészt a szegélye (már ahol van) rendkívül töredezett, kátyús, az út mellett pedig nagy gödrök is kialakultak. Így egy másik autós elengedése nem is annyira egyszerű mutatvány – akárcsak a reggeli csúcsforgalomban a Helikon utcáról balra kikanyarodni a Kossuth utcára. Erre a csomópontra is ráférne egy alapos felújítás az úttest hibái miatt.

Hetényegyháza, Helikon utca. Lenne rajta mit javítani / Fotó: Hraskó István

Megkérdeztük az önkormányzatot, lesz-e a Helikon utcában útjavítás, szélesítés, és ha igen, mikor, megvalósul-e akkorra, amikor a bekötőút elkészül? Érdeklődtünk, a telektulajdonosok előkertjét ez miként érinti, mennyivel lesz keskenyebb, kapnak-e majd erről tájékoztatást? Azután is tudakozódtunk, lesz-e tábla lesz kihelyezve a Helikon-Kossuth utcák csatlakozásánál, terveznek-e súlykorlátozást, esetleg közlekedési lámpát? Választ sajnos nem kaptunk a Polgármesteri Hivataltól. Király József, a városüzemeltetési és fejlesztési bizottság elnöke elmondta: a Helikon utca felújítása, szélesítése, a meglévő közművek felülvizsgálata régóta tervben van, és mindenképpen mihamarabb meg kell oldani. Ez a város feladata (tehát nem a Magyar Közúté), bízik benne, hogy az év végéig ez megtörténik.

Viszont a Békés Segítő Hetényegyházi Közösség nevű Facebook-csoportban észrevettük, hogy dr. Papp Zoltán önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) még hétvégén kiposztolt egy neki címzett levelet, amit a hivataltól kapott.

Hasonló cikkünk:  Betegség miatt új jelöltje lett a Szövetségnek Hetényegyházán

„Tisztelt Képviselő Úr!
A Kossuth Lajos utca és a Helikon utca csomópontját érintő, Ön által továbbított lakossági panasszal kapcsolatban az alábbiakban megküldöm a Közterületfenntartási és Beruházási Osztály tájékoztatását.
A Hetényegyházát az M5 autópályával összekötő út megvalósítása 2023. év végére várható.
A bekötőút kivitelezésével együtt elkészül a Helikon utca szélesítése és felújítása is.
A Helikon utca felújításával a tárgyi szakasz is megújul a Helikon utca Kossuth Lajos utca torkolatával együtt.”

Papp Zoltán képviselő bejegyzése / Forrás: Facebook, Békés Segítő Hetényegyházi Közösség

Papp Zoltánt kerestük telefonon, majd miután kinyomta hívásunkat, írtunk neki SMS-üzenetet, hogy honnan és miért keressük, de nem érkezett válasz és visszahívás sem.
Eszerint tehát akkor a Helikon utca is megújul év végére. Ami nyilván minden arra közlekedőnek öröm, egyedül az utca lakóinál keveredhet az örömbe üröm, hiszen borítékolhatóan megnő majd a forgalom, és az út is közelebb kerül a portájukhoz.

Múlt heti cikkünkhöz érkezett olyan olvasói hozzászólás, hogy a Helikon utca szélesítése a hetényi bekötőút projekt része lehet. Ezt az eddigi információk alapján nem tartjuk valószínűnek. A projekt leírásában az szerepel, hogy „a beruházás keretében kb. 2,2 km hosszon történik közútfejlesztés, mely részben új útszakasz kiépítését, részben a meglévő aszfaltút 4 méterről 6 méterre történő szélesítését és megerősítését tartalmazza”. Ez a hossz éppen a Helikon utca végén lévő vasúti átjárótól az északi elkerülőbe/autópályába való csatlakozásig lévő távolság, mutatjuk:

Maga a Helikon utca a Kossuth Lajos utcától a vasúti átjáróig viszont további 750 méter:

Volt, aki felvetette, miért nem építik meg inkább a régi vasúti töltésen a Hetényegyházát északról elkerülő utat. Ez korábban szóba került, de Szemereyné Pataki Klaudia polgármester azt mondta, ez állami hatáskör.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...