fbpx

FRISS HÍREK

Király a polgármesteri beszéd kapcsán: Szembeállítanak magyart magyarral

- Advertisement -

Király József ellenzéki képviselő sem rejtette véka alá, mit gondol az ellenzéki oldalon szánalmasnak és gyűlöletkeltőnek titulált polgármesteri ünnepi beszédről, amelyet 1956. október 23-án mondott  el Kecskeméten. Szerinte a Fidesz folyton kisajátítja ezt az ünnepet, és magyart állít magyarral szembe. Ezt írja Facebook posztjában:

„A mai polgármesteri ünnepi beszéd kapcsán(Kecskemét) egy tíz évvel ezelőtti gondolatsoromat idézném ide ami sajnos nem veszített aktualitásából:

A most regnáló hatalom már több éve próbálja úgy kisajátítani 1956 forradalmát, hogy közben szembeállít minket, magyart a magyarral. Sajnos a jobboldal(Fidesz) ezt az ünnepet folyamatosan politikai eszközként használja fel a demokratikus ellenzékkel szemben. Pedig milyen magasztos és felemelő lehetne, ha végre együtt ünnepelhetnénk, emlékezhetnénk. Legújabbkori történelmünkben ugyanis ez a nap hasonlítható az 1848. március 15-ei forradalomhoz és szabadságharchoz. Azonban a megosztottság miatt még nem mindenki lelkében vált ki ugyanolyan érzéseket ’56 üzenete, mint az egy évszázaddal korábbi márciusi lángolás.
Valószínűleg még hosszú ideig kell várnunk ennek megváltozására. Ugyanis a társadalmi szembenállás a rendszerváltás óta állandósult, sőt a mai napokra tovább mélyült amiatt, hogy a FIDESZ egyre mélyebb árkot ásott közénk.
Kétes múltú politikusai nap mint nap kommunista szellemeket, ellenséget látnak minden másként gondolkodóban, ezzel is állandósítva az ő általuk létrehozott helyzetet.
A magyart magyarral szembeállító nemzetellenes magatartásukhoz áldást kérnek az egyháztól, de közben összekacsintanak a pogány múltat visszakívánó szervezetekkel. Szent István királyunkra hivatkozva jelenleg pedig Európát tagadják meg éppen. Jövőbenézés helyett a két világháború közötti szegény Magyarországba akarják taszítani népünket.
Orbán Viktor és klánja semmi mást nem akarnak, csak uralkodni rajtunk.
Nem, nem, nem! Mi nem ilyen országot akartunk és akarunk gyermekeinknek, unokáinknak. Nem egy lopakodó diktatúrában akarunk élni, ahol előbb-utóbb kézből etetnek minket, és nem akarunk állandóan a névtelenség és a sötétség álarcába bújni azért, mert másképp gondolkodunk, mint más honfitársaink.
Félelemnélküli, jövőbe tekintő Magyarországot akarunk. Ehhez a változás iránti igény ott él minden szívben. A magyar emberek gondolatait nem lehet bezárni és megfélemlíteni, ezt bizonyítja ’48 és ’56 példája. Építsünk együtt egy békés, szabad Magyarországot, amely Európában újra megtalálja méltó helyét.
Ehhez azonban, Kedves Barátaim, nem elég a demokratikus ellenzéki pártok munkája. Mindannyiunknak össze kell fogni vallási és párthovatartozástól függetlenül.
Mindehhez tartsuk szem előtt Bibó István, az 1956-os Nagy Imre Kormány államminiszterének, és a 20. század egyik legnagyobb demokrata politikai gondolkodójának intelmét, mi szerint: „A szabadság ott kezdődik, ahol megszűnik a félelem.”
Méltóságteljes ünnepet kívánok mindannyiunknak!”🇭🇺

Korábban Kopping Rita ellenzéki képviselő is leírta a véleményét.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bezárt a Szilvási Áruház, de mi lesz a helyén?

Húsz, harminc, majd a végén már ötven százalékos kiárusítás volt április végén a Szilvási Áruházban, aztán végleg bezárt. Hallottunk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...