fbpx

FRISS HÍREK

Pesty László első „ügye” a Kecskemét melletti gyümölcsfeldolgozó pár milliárdos csalása

- Advertisement -

A 24.hu írta meg hétvégén, hogy Pesty László közzétette az első ügyet, ami szerinte a NER működését mutatja be. Pesty László a „Lölő-jelenség” és a NER gazdasági hátországát átszövő korrupció elleni fellépés szószólójaként az elmúlt két hónapban végignyilatkozta a független médiumokat, és azt állította: ősfideszesként azért vitte a témát a nyilvánosság elé, mert számos olyan ügyről van tudomása, melyben a politika által támogatott szereplők visszaéltek hatalmukkal.

A Pesty által közzétett első ilyen ügyben a levél szerzője B.E. és az ügy, amiről ír, a Hírös-Vital Zrt. által megkezdett konzervipari beruházás:

Saját életem és a saját cégcsoportom teljesen valószerűtlen és hihetetlen, de legfőképpen a Magyar Igazságszolgáltatás sérelmére és az én joghátrányomra bűncselekményként elkövetett eseményeit, cselekményeit kívánom nyilvánosságnak rendelkezésre bocsátani – írta bevezetőképp a levél küldője, B. E., aki elmeséli, hogy három évet letartóztatásban töltött, ám „az Úristen minden tekintetben megóvta”, ezért augusztusban szabadulhatott.

A munkamódzser

Ahogy B.E. írja, a munkamódszerük a következő: „a kiválasztott gazdasági erőteret NAV- és mindenféle egyéb hatósági vizsgálatokkal legyengítették, majd a lejáratott és legyengített erőtér tulajdonosát, ügyvezetőjét börtönbe tették, lehetőleg minél több társával együtt, maga a gyanúsítás egy kitalált, kreált, fiktív költségvetési csalás gyanúja, ugyanis korunk kulákjai a költségvetési csalók, majd a megfélemlített erőtér embereit a börtön általi kényszervallatással, különböző ügyészi egyezségek révén, rávették a legbensőbb információk átadására, és így megtalálták azon «huncutságokat», amelyek valós bűncselekmények, és ezen valós bűncselekmények révén vádat emelve, utólagosan legalizálásra kerül az egész eljárás, vagyonelvétel pedig a törvényesség látszatát kapja, mert menet közben, vagy kicsi pénzért tulajdonos-váltás történik, vagy a felszámolás útján kerül új tulajdonosához a cég vagy cégcsoport. És ebben az esetben a gyanúsítás és a vádemelés közös halmazzal gyakorlatilag nem bír, mivel megtalálják a tőkeszegény magyar vállalkozók füle mögött minden esetben azt a több-kevesebb vajat, amely valós bűncselekményként, már a bíróságokon is pönalizálhatóvá válnak.”

A levélíró szerint, miután felépítette „Európa valaha volt legnagyobb meggyfeldolgozó-gyümölcskonzervgyárát”, egyedül ő lehetne képes „dollárokra-eurókra konvertálni” a magyar parasztok közösségi tudásában zsigerileg meglévő faültetési és -metszési képességét.

Hasonló cikkünk:  Utoljára ültek össze a képviselők a júniusi választás előtt, viszont októberig szól a mandátumuk

Amiről B.E. nem ír, az az, hogy hogyan tudott megalomán projektjéhez állami és egyházi támogatást szerezni, pedig valószínűleg ez is a NER munkamódszerének része.

A teljes törtétenetet a 24.hu cikkében olvashatja el.

 

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...