fbpx
3 C
Kecskemét
2023. december 2., szombat

FRISS HÍREK

Slamesnek áll a világ! – terítéken a kultúra a Piaci Ételbárban

- Advertisement -

A finom ételek és a szellemi táplálék egyidejű fogyasztására tett kísérletet péntek 13-án este a kecskeméti Piaci Ételbár, ahol először a KecsoSlam szervezésében profi slammerek mérték össze tudásukat, majd a stand up comedy műfaj legfrissebb tehetségei léptek fel.

Kecskemétről, Budapestről és Debrecenből is érkeztek nevezők a Piaci Ételbárban megszervezett slam poetry versenyre, amelynek során először szabadfogású slammeket hallgathattunk a női lét kihívásairól, egy kórterem zajos ürességéről, vagy éppen egy mámoros MÁV-os reggelről. Az előadásokat egy független, közönségből kiválasztott szavazócsapat értékelte, így született meg a végeredmény.

Hári Katalin, a slam poetry verseny első helyezettje Fotó: Bajáki Zsanett

A Péntek 13 Slam Poetry Verseny díjazottjai:

  1. Hári Katalin „Hakaabe”
  2. Deák Levente
  3. Somogyi Tibor

Ezt követte a 10 szavas verseny, ahol a nevezőknek 10 random – vendéglátással kapcsolatos – szót kellett beleszőni a helyben íródó slamekbe. Ebben a kategóriában bárki indulhatott, és a slam valamint a stand up műfaj közötti átjárhatóságot jelzi, hogy ez utóbbira érkező előadós és tollat ragadtak, hogy részt vegyenek a ”szócsatában”.

Hasonló cikkünk:  Jótékonysági nap a Vadaskertben: munkatársuk beteg kisfiának kezelésére gyűjtenek december 10-én
A 10 szavas versenyen a nézők közül is bárki indulhatott Fotó: Bajáki Zsanett

A Piaci Ételbár Tízszavas Versenye:

  1. Lang István „π”
  2. Szöllősi Balázs
  3. Urszinyi Fehér Csaba „UFC”

Különdíjas: Somogyi Tibor

Utolsó, ám annál szórakoztatóbb fogásként pedig a stand up comedy legifjabb tehetségei szórakoztatták a közönséget humoros, olykor önironikus történeteikkel.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Több osztályvezetői főorvos állás megüresedett ősszel a kecskeméti kórházban

Novemberben egy héten belül két osztályvezetői főorvos állást hirdetett meg a kecskeméti megyei kórház, a központi radiológiai és az...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...