fbpx

FRISS HÍREK

Belarusz ukrán határához orosz taktikai nukleáris fegyvereket telepíthetnek

- Advertisement -

Alekszandr Lukasenko belarusz elnök az ország Ukrajnával közös határszakaszához orosz nukleáris fegyvereket telepítene, de az is lehet, hogy ez már meg is történt – derült ki a Reuters cikkéből.

Lukasenko arra hivatkozva, hogy a Nyugat bele akarja sodorni egy háborúba, számos orosz atomfegyvert telepített Belaruszba az orosz-ukrán háború kezdete óta. Az elnök a Fehérorosz Népi Kongresszus szerda óta tartó alkotmányos ülésén pedig arról beszélt, hogy országa komoly belső és külső fenyegetésekkel néz szembe, ezért szerinte lehetővé kell tenni, hogy Oroszország több tucat taktikai nukleáris fegyvert telepítsen a területén egy, az ország nyugati részén, az ukrán határhoz közeli körzet kisajátításával.

A Népi Kongresszus célja az ország nemzetbiztonsági koncepciójának és katonai doktrínájának jóváhagyása. Az elnököt pár napja választották meg az összbelarusz népgyűlés elnökévé – amin természetesen egyedüli jelöltként indult.

Hasonló cikkünk:  A külföldön dolgozó magyarok többsége az Orbán-rendszer miatt vándorolt ki

Lukasenko hozzátette, hogy az ország ukrajnai határánál meglehetősen magas a katonai incidensek kockázata, de a NATO-tag Lengyelországnak nem kell agresszív lépésekre számítania Minszktől.

Az orosz TASS hírügynökség pedig már úgy hozta le a hírt, hogy Lukasenko szerint több tucat nukleáris fegyvert telepítettek Belaruszba egy Putyinnal közös tavalyi megállapodás értelmében.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...