fbpx

FRISS HÍREK

Elhunyt Dr. Danka Róbert, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Urológiai Osztályának főorvosa

- Advertisement -

„Fájó szívvel, megrendülten értesültünk róla, hogy Dr. Danka Róbert, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Urológiai Osztályának főorvosa, életének 59. évében elhunyt” – írják a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház közösségi oldalán.

Dr. Danka Róbert 1964. július 1-jén született Veszprémben, egy orvos család második fiúgyermekeként. Édesapja Papkeszin dolgozott körzeti orvosként, az azóta egészségházzá avatott rendelő máig sokat jelent a család számára. Főorvos úr nagyon büszke volt erre és kiskorától kezdve orvosnak készült.
A kórház oldalán hosszabb megemlékezés olvasható, amely szerint Dr. Danka Róbert középiskolát Balatonfüreden végezte, a Lovassy László Gimnáziumban érettségizett kitűnő eredményekkel. 1982-ben a biológiai OKTV-n bejutott a legjobb 10 közé, így felvételt nyert a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karára. 1989-ben avatták orvossá és a Nógrád Megyei Kórház Urológiai Osztályán kezdett el dolgozni urológusként. Végül Dr. Szabó Zoltán főorvos mellett jött Kecskemétre és 1996-tól a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Urológiai Osztályán kezdett dolgozni. 1994-ben szakvizsgázott, 2005-ben adjunktussá, majd 2010-ben főorvossá nevezték ki. 2013-tól 2016-ig az Urológiai Osztály osztályvezető helyettese volt. 2019-től az urológiai járóbeteg szakellátásban látta el feladatát.
A Magyar Urológusok Társaságának tagja, számos cikk és előadás szerzője, társszerzője. Rendszeresen vett részt szakmai képzéseken, továbbképzéseken. Érdeklődési területe az andrológia, illetve a prosztatamegbetegedések diagnosztikája és kezelése volt.
2000-ben kötött házasságot és négy gyermek büszke édesapja volt. 1990-ben született Magdolna, 1998-ban Zsófia és 2001-ben Réka és Róbert.
Szabadidejében szívesen horgászott, nagyon szeretett utazni és a szülei családi házában töltötte a nyarakat családjával. Sokat időzött szülővárosában és a Balatonon. Érdeklődött még a borok, a borkészítés és a borkultúra iránt. 2010-ben tiszteletbeli borlovagrendi címet kapott és a borlovagrend tagja lett. Szerette az igényes zenéket, a festészetet, a tudományt. Sokat főzött és érdeklődött a nemzetközi ételek iránt. Nem csak a munkájában, hanem a magánéletben is mindig segítőkész volt, bármikor bármiben lehetett rá számítani.
Méltósággal viselt súlyos betegség után 2024. április 22-én elhunyt.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megnyílt a város első P+R parkolója, egyelőre nem tolonganak az autók

Átadó nélkül használatba került Kecskemét első P+R parkolója Homokbányán. Május 16-tól bátran használhatják a kialakított placcot, akik ingyen, tömegközlekedéssel...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...