fbpx
26.1 C
Kecskemét
2024. június 16., vasárnap

FRISS HÍREK

Kiváló sporteredményeket ért el a Kecskeméti Református Általános Iskola (galériával)

- Advertisement -

A 2023/2024-es tanévben a Kecskeméti Református Általános Iskola számos nagyszerű sporteredményt ért el: úszásban a református iskolák közül ők zárták a legeredményesebben az idei versenyeket az országban, emellett pedig kézilabdában, labdarúgásban és atlétikában is szép sikereket tudhatnak magukénak.

Az Országos Református Úszóversenyről szinte minden tanulójuk éremmel térhetett haza, ennek eredményeképpen pedig testnevelőik átvehették a legeredményesebb általános iskolának járó kupát. Különdíjban részesült Szabó Letti (6.c) és Berta Flóra (4.b), akik korosztályukban a legtöbb érmet nyerték. Az Országos Úszó Diákolimpián az egyéni eredményeket is beleszámolva 4., 5., 6., 14., és 16. helyeket szerezték meg.

Tanítványaik kézilabdában, labdarúgásban és váltófutásban a megyében egyaránt a harmadik helyen zártak, kötélugrásban pedig nem találtak legyőzőre Bács-Kiskunban. Mezei futásban országos 6., 12., és 15. helyeket értek el. Kiemelendő, hogy Vasadi Noel (7.c) egyéni számokban is kiemelkedően teljesít: országos második helyet ért el duatlonban és hamarosan ismét országos döntőn szerepel majd, ezúttal 600 méteres síkfutásban.

Az iskola egyik testnevelő tanára, Hochmann Patrícia meginvitált minket egy úszás órára, ahol betekintést nyerhettünk a kiváló eredményekhez vezető szorgalmas munkába.

Ezúttal hatodikosok jöttek úszni, akik a tanárnő elmondása szerint kiválóan teljesítenek és már a legnehezebb nemmel, a pillangóúszással ismerkednek. A gyermekek 7:50-kor már a medencében melegítettek be pár hosszal szabadon választott úszásnemben – ennél jobb reggeli ébresztő aligha kell. Ezt követően a diákok különböző feladatokat kaptak a pedagógustól, ezek között szerepelt többek között gyors-, mell- és hátúszás is. Természetesen a tanóra végén a gyermekek legnagyobb örömére nem maradhatott el a jól megérdemelt játék sem.

Hasonló cikkünk:  A Lakiteleki Újság nem újság, pedig Lezsák Sándor a felelős kiadója

Patrícia elmondta, a Kecskeméti Református Általános Iskolában az úszás már második osztálytól be van építve a testnevelés melle az órarendbe, felső tagozatban pedig biztosítanak tömegsportként is úszást azoknak a tanulóknak, akik nincsenek leigazolva sportegyesületbe. Kétévente indítanak úszóosztályt is, legközelebb szeptembertől indul egy német tagozatos osztály, ahol a gyermekek emelt óraszámban úszhatnak majd.

„Az úszás segíti a testi, a lelki és a szellemi fejlődést is, kiváló a betegségek megelőzésére, tehát prevenciós hatású. Előnyei közé tartozik még az is, hogy tehermentes közegben tudnak mozogni a gyermekek, illetve a tanulás mellett játékosan ismerkedhetnek meg a sport örömeivel. Nem csak a vízbiztonság kialakítása a cél, hanem az is, hogy legalább három úszásnemben tudjanak úszni magabiztosan a tanulók” – fejtette ki a pedagógus.

Patrícia az idei sikereket a gyermekek tehetsége és szorgalma mellett annak is tulajdonítja, hogy igazi csapatmunka folyik náluk: a három testnevelő tanár egységesen osztja fel a munkát, folyamatosan kommunikálnak és segítik egymást. Bahorné Villám Andrea a kézilabdáért felel, interjúalanyunk, Hochmann Patrícia szakterülete az úszás, Telekes Tamás pedig az atlétika oktatásában remekel. Zárásképp Patrícia elárulta azt is, hogy az imént említett sportok mellett a focit is kiemelten támogatja az iskola, rendszeresen tartanak hivatásos labdarúgó edzők „foci-tesit” a kicsiknek.

A Kecskeméti Református Általános Iskola testnevelő tanárai. Balról kezdve: Bahorné Villám Andrea, Telekes Tamás és Hochmann Patrícia

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A Minisztérium szerint hétfőre minden irányban átjárható lesz a kritikus Izsáki úti csomópont

Csütörtökön beszámoltunk róla, hogy az Izsáki út legforgalmasabb kereszteződésében, a Vízmű utca felőli közlekedési lámpa előtt egy körülbelül 10...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...