fbpx
22.9 C
Kecskemét
2024. szeptember 8., vasárnap

FRISS HÍREK

Gyermekotthonok Európa-kupája Kecskeméten (videó)

- Advertisement -

Közel negyed évszázada minden nyáron megpezsdül a város ifjúsági sportélete. Idén 23. alkalommal rendezték meg a Gyermekotthonok labdarúgó-Európa-kupáját. A torna lényege, hogy állami gondoskodásban élő hazai és külföldi gyermekek mérik össze tudásukat. A hétfőtől csütörtökig tartó esemény számos hírességet is a hírös városba vonzott.  

Az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány szervezésben lezajlott verseny már a nagyszabású megnyitóünnepséggel jelezte, hogy komoly szervezés zajlott a háttérben. A műsor elején retró slágereket hallhattunk a  Bestiák, Happy Gang, Feat. FLM előadásában. Kecskemét jól ismert vezetőin kívül a díszvendégek között jelen volt Farkas Bertalan űrhajós, aki felvitte a vándorserleget a színpadra, de egykori futballsztár is képviseltette magát, hiszen találkozhattunk Dunai Antal olimpiai bajnok, európai ezüstcipős labdarúgóval is. A nyitóbeszédben Salacz László országgyűlési képviselő kiemelte a szervezők munkáját, és örömét fejezte ki, hogy a város ennyi ideje egy ilyen rangos esemény színhelye.

Az Európa-bajnokság lezárultával a nagy sztárok után a hátrányos helyzetű sportolókra vetül a fény. A fiatal sportolók a Kecskeméti Atlétikai Centrumban kialakított pályákon mérkőztek meg az UEFA szabályai szerint. A mérkőzések a sport szellemében, a fair play szabályait betartva zajlottak, így nagyon jó hangulatú torna zárult csütörtök délben. A rendezvényen hét ország képviseltette magát: Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Lengyelország, Magyarország, Szerbia és Románia. Itthonról hét város – Budapest Debrecen, Gönc, Kelebia, Kiskőrös, Komádi és Tolcsva – fiataljait nevezték be. A trófeát végül Bulgária vihette haza.

Hasonló cikkünk:  Kinyílt a bérolló: Bács-Kiskunban 310 ezer az átlag nettó fizetés, Kecskeméten magasabb   

kecsup.hu/ Varga László

A záróeseményen, a döntő lebonyolítást követő díjátadó is bővelkedett a nagy nevekben, hiszen Gellei Imre, a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya, valamint Christo Polendakov, Bulgária magyarországi nagykövete is részt vett rajta. A nagykövet hangsúlyozta, hogy milyen nagyszerű alkalom egy-egy ilyen jellegű rendezvény, ahol a gyermekotthonokban nevelkedő faitalok is megmutathatják tehetségüket. Továbbá kiemelte a kapcsolatépítés fontosságát is.

„Mindenki nyertes, aki ebben a hőségben helytállt a pályán”

Radics Kálmán, az alapítvány elnöke sikeresnek értékelte az Európa-kupát. Elmondta, hogy a szervezést és magát az eseményt külön kell választani. A rendezvény szervezői mindent megtettek, sokat dolgoztak, és sok akadályt kellett leküzdeniük, mire létrejött a torna. A lebonyolítás nagyon jól sikerült, és mindenki kitűnően érezte magát. A mérkőzések mellett számos program várt a résztvevőkre.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Egy kecskeméti atyát is felfüggesztettek kiskorú szexuális bántalmazása miatt

A kecskeméti Róbert atya és a kiskunfélegyházi R. Gábor plébános ellen is kiskorúak terhére elkövetett szexuális bántalmazás kapcsán indult...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...