fbpx
11.8 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

Ajándék utalványokat kaptak a pedagógusok a tankerülettől, a tanároknak le kellett ellenőrizniük a borítékok tartalmát

- Advertisement -

Karácsonyi ajándékként 20 ezer forint értékben vásárlási utalványokat osztott a Kecskeméti Tankerületi Központ a pedagógusoknak, utána viszont kéréssel fordultak az iskolaigazgatókhoz.

Szerkesztőségünk olyan információt kapott, hogy a tankerületi központ a hét elején 20 ezer-20 ezer forint értékben vásárlási utalványokat osztott ki a pedagógusoknak. Tanároktól tudjuk, hogy sorszámozott borítékokban voltak az utalványok, egyenként mindegyikben négy darab 5 ezer forintos utalványnak kellett lennie (és értelemszerűen minden tanár egy borítékot kapott).

Úgy értesültünk, hogy ezután a tankerület levelet írt az intézményvezetőknek, iskolaigazgatóknak, és kérték, hogy a borítékokat „szíveskedjen minden kolléga kibontani, és az abban lévő utalványok számát és összegét leellenőrizni”, és ha a 4×5000-től „eltérő mennyiségű és összegű utalványt találnak a kollégák (akár több, akár kevesebb), azt haladéktalanul jelezzék a Vezetőjüknek” , ő pedig a tankerületnek. Kérték azt is, hogy eltérés esetén a borítékról és az utalványokról „készítsenek fotódokumentációt”, és azt is csatolják. Egyben elnézést kértek az „esetleges kellemetlenségekért”.

Csütörtökön írtunk a tankerületi központnak, hogy érdeklődjünk, mi volt az az oka ennek a felhívásuknak, történt-e valamilyen hiba, jelentkeztek-e iskolavezetők, hogy náluk voltak eltérő mennyiségű/összegű utalványt tartalmazó borítékok és ha igen, milyen mennyiségben? Választ azonban nem kaptunk megkeresésünkre.

Hasonló cikkünk:  Módosították a műszaktervezést a Mercedes-gyárban, de a vállalat közlése szerint csak átmenetileg

Úgy tudjuk, hasonló jellegű és nagyságrendű karácsonyi ajándékot már régóta nem kaptak a kecskeméti pedagógusok a tankerülettől.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...