fbpx
11.4 C
Kecskemét
2024. szeptember 17., kedd

FRISS HÍREK

A kecskeméti polgármester visszavonná a pedofíliával gyanúsított pap kitüntetését

- Advertisement -

Kecskemét polgármestere kezdeményezi annak a díjnak a visszavonását, amellyel a városvezetés még 2017-ben tüntette ki a pedofíliával gyanúsított katolikus papot –írta a Telexnek küldött válaszában Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.

Ahogyan arról korábban a KecsUP Hírek is beszámolt, a kecskeméti Róbert atya és a kiskunfélegyházi R. Gábor plébános ellen is kiskorúak terhére elkövetett szexuális bántalmazás kapcsán indult kivizsgálás és eljárás, amiről a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye adott tájékoztatást.

Információk szerint a kecskeméti plébános több éven át tartó pedofil bűncselekményekkel bukott le néhány hete, áldozatai között lehetett olyan fiatal is, akit kilencévesen hálózott be. Róbert atyát sokan ismerik, főleg a kecskeméti Szentcsalád-plébániáról, de sok helyi Fideszes képviselőhöz is több szálon kötődik.

Józsa Bálint, a Momentum kecskeméti elnöke beszélt először a NÉPSZAVÁNAK arról, hogy kiről is van pontosan szó, milyen rendszerben működött a városban és kedden nyílt levelet írt Szemereyné Pataki Klaudia polgármesternek, amelynek végén arra kérte a polgármestert, hogy a most csütörtökön tartandó közgyűlés rendkívüli napirendi pontban, azonnali hatállyal vonja vissza a gyermekeket szexuálisan bántalmazó fideszes pap kitüntetését, és ajánlja fel a város minden lehetséges segítségét a bántalmazott gyermekek és családjaik számára.

Hasonló cikkünk:  Idén sem lesz tűzijáték Kecskeméten, fényshow-ban gyönyörködhetünk helyette

Délután jött a hír, hogy a nyílt levelet követően Kecskemét polgármestere kezdeményezi annak a díjnak a visszavonását, amellyel a városvezetés még 2017-ben tüntette ki a pedofíliával gyanúsított katolikus papot – erről a Telexnek küldött válaszában számolt be Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.

„Megdöbbentő, és ha a vádak igaznak bizonyulnak, ez sokunknak nagy csalódás lesz”

– írta a Telex megkeresésére Szemereyné Pataki Klaudia, majd hozzátette: kezdeményezi a H. Róbertnek 2017-ben átadott Ifjúság a Közösségért Díj visszavonását.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem a júliusi volt az első öngyilkossági kísérlete a kecskeméti gondozóházban elhunyt idős asszonynak

A Blikk számolt be elsőként arról a napokban, hogy még július végén egy idős nő önkezével vetett véget életének...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...