fbpx
16.6 C
Kecskemét
2024. szeptember 23., hétfő

FRISS HÍREK

Szabó István: Megérdemelten nyert a ZTE, de nem azért, mert jobban futballozott volna

- Advertisement -

A Kecskeméti TE 2–1-es vereséget szenvedett Zalaegerszegen, így a kiesőzónából, azaz a 11. helyről várhatják a 8. fordulót. A lila-fehérek zsinórban harmadszor maradtak alul az OTP Bank Ligában, 7 meccsükön mindössze 5 pontot szereztek.

A mérkőzés elején sorra alakították ki a helyzeteket a kecskemétiek, gólt azonban egyikből sem sikerült szerezniük. A 23. percben Sajbán egy tizenhatoson belüli kavarodást követően közvetlen közelről lőtt a hálóba, ezzel megszerezte a mérkőzés és a hazaiak első gólját. Nem kellett sokat várni a lila-fehér találatra sem, 11 perccel később Lukács értékesített egy kipattanót.

A második félidőt – az elsővel ellentétben – leginkább az eseménytelenség jellemezte. A Zalaegerszeg nagyobb helyzeteket nem tudott kidolgozni, a 69. percben azonban egy rögzített szituációból Csóka révén ismét előnyhöz jutottak. A KTE az újabb bekapott gól után már nem tudott ritmust váltani, a mérkőzés végén kétszer is eljutottak az ellenfél kapujáig, de a hazai kapus eszén nem tudtak túljárni.

„Megérdemelten nyert a ZTE, de nem azért, mert jobban futballozott volna, hanem mert kegyetlenül kihasználta a hibáinkat. Ami ránk jellemző, hogy a pontrúgásoknál koncentráltak vagyunk, az ma nem volt meg, mindkét gólunkat ilyen szituációk után kaptuk” – mondta Szabó István a KECSKEMETITE.HU-nak.

A vezetőedző hozzátette: „A játékelveinkkel elégedett voltam, az első gól előtt is sorra lőttük be a szögleteket, megvoltak a helyzeteink. A ZTE azonban időszakosan ki tudta használni – csak ismételni tudom magam – a hibáinkat, főleg a széleken kerültek rendre mögénk. A második gól után már persze kinyíltunk, megvoltak a területek, ebből a hazaiaknak több helyzete adódott, de ekkor már mentünk az egyenlítésért és kockáztattunk. Ezt a játékot gólra játsszák, ebből a ZTE többet szerzett, így megérdemelt a sikerük”.

A Kecskeméti TE szeptember 29-én, hazai pályán javíthat majd közvetlen riválisuk, a jelenleg 10. helyezett Nyíregyháza ellen – győzelmük esetén el tudnának lépni a vörös zónából.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nézd meg kisfilmünket a szociális farmot megálmodó szentkirályi házaspárról!

A Göblyös-házaspár néhány éve megvásárolt egy tanyát Szentkirály külterületén. Most minden igyekezetükkel azon vannak, hogy egy szociális farmot hozzanak...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...