fbpx
11.4 C
Kecskemét
2024. szeptember 17., kedd

FRISS HÍREK

Újra moldvai táncház esték az Uzsgyi zenekarral Kecskeméten

- Advertisement -

Szeptembertől havi rendszerességgel folytatódik az Uzsgyi zenekar moldvai táncháza Kecskeméten a Kilele Music Café-ban. 2024 őszétől a programot hétvégén vagy olyan hétköznap este rendezik meg, amikor másnap munkaszüneti nap van. Első alkalommal szeptember 13-án pénteken várják a táncolni vágyó érdeklődőket.

Az Uzsgyi zenekar 2012 szeptembere óta tart moldvai táncházat a Jókai utcában található Kilele Music Café-ban. Az együttes tagjai Fekete Inci (hegedű, ének), Inoka Győző (koboz) és Almási Krisztián (dob) több évtizedes színpadi tapasztalattal rendelkeznek és változatos zenei ízlésüknek köszönhetően alakították ki az Uzsgyi jellegzetes hangzását. Lendületes előadásmódjukat és meglepő hangszeres ötleteiket a közönség is méltatja: táncházaikat sok olyan vendég látogatja, aki az együttesnek köszönhetően kedvelte meg a népzenét.

Az estek népszerűsége az élő zene hallgatása mellett abban is rejlik, hogy gyorsan megtanulható, igazi közösségi élményt nyújtó kör- és páros táncokkal ismerkedhet meg a közönség.

A programnak külön érdekessége, hogy Kecskemét egyik legrégebbi szórakozóhelye biztosítja a helyszínt, a turistáknak, a külföldi diákoknak és önkénteseknek, valamint a Kodály Intézet hallgatóinak köszönhetően pedig az estek különböző nemzetek és kultúrák találkozó pontjai is egyben.

Hasonló cikkünk:  Kik a legnagyobb légszennyezők Kecskeméten?

Forrás: Kilele Music Cafe

Az Uzsgyi zenekar vezetője, Fekete Inci nagy hangsúlyt fektet a program népszerűsítésére és a közösségépítésre is. Az együttes állandó vendége Sztarenki Szilvia (ének), de időnként további zenész barátok is hallhatóak a Kilele színpadán, többek között Kiss Levente (furulya), Szilágyi Áron (doromb), Drabant Béla (hegedű) és Lőrincz András (furulya).

Forrás: Kilele Music Cafe

Az őszi / téli időpontok:

szeptember 13. péntek

október 31. csütörtök

november 29. péntek

december 28. szombat

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem a júliusi volt az első öngyilkossági kísérlete a kecskeméti gondozóházban elhunyt idős asszonynak

A Blikk számolt be elsőként arról a napokban, hogy még július végén egy idős nő önkezével vetett véget életének...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...