fbpx

FRISS HÍREK

Megnyugodtunk. Nincs cenzúra a HIROS.HU-nál. De azért van egy kis bibi!

- Advertisement -

Megérkezett a válasz a hiros.hu törölt cikkével kapcsolatban. Csak a lényege tegnapi cikkünknek. Azt írtuk, hogy miután az éjszakai élettel ( vagyis annak hiányával ) kapcsolatban a kommentelők egyenesen a polgármester felelősségét kezdték emlegetni az egyik cikkük kapcsán, a közpénzből működő önkormányzati propaganda termék Facebook oldalán, lekerült onnan az írás, és a honlapról is törölték.

Ma megjött a levél a hiros.hu online- és közösségi médiaszerkesztőjétől, Bogdándi Ferenctőt. Ezt írta:

A szóban forgó cikket azért vettük le, mert kiegészítésre szorult. Az eredeti változatból nem derült ki, kinek a tulajdonában van az épület, vannak-e fejlemények a témával kapcsolatban, így a szerkesztő hiányosnak érezte, ezért került le egy rövid időre. Ez egy hírportálnál mindennapos szerkesztői rutin. Miután rendelkezésünkre álltak a szükséges információk, vissza is került a cikk.

A cikk valóban visszakerült később a hiros.hu oldalra. Csak azt nem értjük, hogy ha a szerkesztő ( nem tudjuk, hogy most az íróra gondol, vagy a napi felelősre ) hiányosnak vélte, akkor a törlés után a cikk szerzője miért nem vette le saját Facebook profiljáról a cikket, amely még most is az eredeti, kiegészítetlen változatban van kint nála.

A levél így folytatódik:

Nem működik cenzúra nálunk, kizárólag szakmai okok miatt vált inaktívvá az írás. A Facebookon éri a városvezetést kritika, de a demokrácia és a véleménynyilvánítás szabadsága tekintetében mi sohasem töröltünk egy kommentet sem, ahogyan cikket sem a negatív hozzászólások miatt.

Örülünk, hogy vannak szakmai szempontok a médiacentrum szerkesztőségében. Csak akkor miként kerülhetett ki egy cikk, amely azzal zárul, hogy „egyelőre azonban nincs információ arról, mi lesz a sorsa” (mármint az épületnek ). Hiszen miután élesítették a cikket, azonnal lett információ. Ha ez a cikkírón múlott, akkor plusz két telefon. Nem kellett volna tehát eleve alaposabban megnézni ezt a témát és megvárni minden infót? Ha már szakmaiság. Vagy lehet, hogy nem is az író tárcsázott újra? Hanem hívták az infóval? Mert úgy önmagában a cikk ciki volt a városra nézve? Csendrendelet, bezárás, miegymás. Csak jobban mutat a kiegészítéssel! Amelynek lényege: az önkormányzaton nem múlik. Szeretnék rendezni a helyzetet, csak hát a tulajdonos ( amely a kormány egyik minisztériuma – szerk.: )!

Hasonló cikkünk:  Nekünk csak kérdezni kell, a Kecskeméti Médiacentrumnak pedig válaszolnak – az Izsáki úti fák burkolatkialakítása kapcsán is

De térjünk vissza Bogdándi levelére, amelyben azt állítja, hogy nem ismerik a cenzúra fogalmát, és sohasem törölnek cikkeket kommentek miatt (sem). Ezzel van egy kis bajunk. Bár a hiros.hu oldalra visszakerült a cikk, de oda, ahol a csesztetős kommentek érkeztek, tehát a Facebookra, valamilyen indok miatt nem tették vissza.

Magyarul: azon a felületen, ahol reagálni lehet a cikkeikre, nem olvasható továbbra sem a cikk.

Csináltunk erről egy görgetős videót, visszamentünk az eredeti cikk ideje elé, és mi legalábbis nem találtuk.

 

Amúgy nem túl sok plusz infó van az újabb cikkben. Néhány mondat. Itt a fotón kékkel vannak a kiegészítések. Ha kattint, el is olvashatja. A balra eső a kiegészített cikk.

Szerintünk nem igényel egy napi inaktivitást egy cikk, ha ennyit írnak bele. Úgy hisszük, bőven maradhatott volna nyilvános a régi verzió, és vagy közben frissítik, vagy írnak egy újabb cikket, az új információkkal. Szóval nekünk továbbra is sovány ez a magyarázat. Annak viszont tényleg örülünk, ha nincs cenzúra az önkormányzati sajtóban. Felírjuk ezt a napot a naptárunkba.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...