Interjú az Orbánból viccet kreáló kecskeméti játékfejlesztővel

0

A kecskeméti Mészáros Richárd fiatal kora ellenére már nagy tapasztalattal rendelkezik a játékfejlesztés területén. Nemrég kiadott Száraztésza appja pedig gyorsan az internet kedvence lett, pár nap alatt több ezren töltötték már le az alkalmazást.

Honnan jött az ötlet? Miért pont ezt a témát választottad?

A kecskeméti Jobbik Ifjúsági Tagozatának vagyok az alelnöke, így képben vagyok a közéleti történésekkel. Jakab Péter Orbán Viktornak szóló szellemes felszólalása a Parlamentben pedig megihletett, ez sarkallt rá, hogy elkészítsem a Száraztészta appot.

Mióta foglalkozol programozással? Ezzel szeretnél továbbtanulni is?

Körülbelül 5-6 éve foglalkozom vele komolyabban. Mindenképpen szeretnék a felsőoktatásban is ezzel foglalkozni, két budapesti intézmény van célpontban. Viszont az sem elképzelhetetlen, hogy külföldön próbálkozom majd idővel, főleg ha marad ez a belpolitikai helyzet.

Van más applikációd, játékod is már, vagy ez volt az első?

Van még egy játék ami elérhető a Google PlayStore-on a fejlesztői oldalamon. A Száraztészta appot egy hétvége alatt készítettem, a másik picit komolyabb, több idő lett belefektetve. Viszont az kevesebb nyilvánosságot kapott, így jóval kevesebb letöltést, telepítést számlál.

Mennyien töltötték le eddig a Száraztészta játékot?

Gyűjtöttem pár érdekes adatot az elmúlt napokból. Amiket most mondok, azok július 28-31. között érvényesek. 1257 eszközön van aktívan feltelepítve, de közel 2000-en szedték le. Összesen 2080 alkalommal juttatták el a száraztészta csomagot Orbán Viktornak a felhasználók, és ezalatt közel 3 millió forint értéknyi virtuális ötven forintost zsebeltek be.

Lesz még folytatása a játéknak?

Ez a téma most aktuális, játszanak vele az emberek aztán szépen le fog csengeni. Természetesen a bugokat, hibákat javítom folyamatosan, de új pályákat nem tervezek. Aztán ki tudja, ha lesz még olyan téma, ami megihlet, lehet lesznek még közéleti témájú applikációim.

Androidra innen lehet letölteni.


Vannak ügyek, amelyek csak akkor lesznek köztudottak, ha mi megírjuk ezeket.
Kérjük, támogassa munkánkat! A szabad sajtót.


1000 Ft5000 Ft10000 Ft


500 Ft1000 Ft3000 Ft