fbpx

FRISS HÍREK

Izsáki úti véderdő: Győzött a lakosság és a civilek

- Advertisement -

Egy ideje már egymásnak feszül a szakma, az önkormányzat és a lakosság abban az ügyben, hogy ki kell-e teljesen vágni az Izsáki úti véderdőt vagy van más megoldás is. A szakma álláspontja szerint nincs más út, csak a tarvágás – ezt nyilatkozta a Kefag Zrt. korábban a KecsUP-nak.

Itt írtunk egy összefoglalót, hogy ki mit nyilatkozott ez ügyben, és arról is írtunk, hogy lehet más megoldás is.

Mostanáig úgy is volt, hogy nem menekülhet meg a véderdő, hiába a lakossági ellenállás, az aláírásgyűjtés és a Petőfiváros képviselőjének, Bodrozsán Alexandrának (Szövetség) a közbenjárása a véderdő megmentéséért.

Mégsem lesz tarvágás

Most azonban a polgármester azt posztolta Facebook oldalán, hogy leállíttatta a véderdő tarvágását, mert őt sem győzték meg a szakmai érvek. Még a közgyűlés két szakbizottsága sem ugyanazt az álláspontot osztotta. Így a következő egy évben biztosan nem vágják ki az erdőt, csak a veszélyes fákat. Közben pedig lesz idő megtalálni a legjobb megoldást – foglalható össze a polgármester bejelentése.

Facebook/Szemereyné Pataki Klaudia

Győzött a lakosság és a civilek

Ezzel a bejelentéssel pedig győzelmet ünnepelhetnek mindazok, akik azt akarták elérni, hogy ne a tarvágás legyen az Izsáki úti véderdő sorsa. A környéken élő lakosság, a civilek, természetvédők és Bodrozsán Alexandra önkormányzati képviselő (Szövetség). Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy ha a polgármester nincs meggyőződve arról, hogy a szakma jól gondolta, hogy a véderdő tarvágásra érett, akkor az egyéb fakitermelések vajon mennyire szakmaiak? Arról számoltunk ugyanis be a napokban, hogy a Szent István körúti társasházak mögött is tarvágják az erdőt és a Csalánosi erdőben is másfél hektárt termelnek ki a fák egészségi állapotára és a korára hivatkozva. Ezzel kapcsolatban már mutattunk fotókan, amelyek alapján nem öreg, egészséges fák is áldozatául váltak a tarvágásnak.

Hasonló cikkünk:  Meggyőző érvvel szolgált Bácsszőlős polgármestere, hogy miért lakik ott, ahol nem lakhatna

Bodrozsán Alexandra a következőképpen kommentálta a KecsUP-nak a polgármester bejelentését:

„Minden tisztelet azoké a petőfivárosiaké, akik összefogtak a véderdő megóvása érdekében. A körzet önkormányzati képviselőjeként szeretném megköszönni polgármester asszonynak, hogy az érintett lakosok véleménye meghallgatásra került, és döntésével lehetővé tette, hogy a jövőben együtt, közös és konstruktív gondolkodásba kezdjünk a véderdő sorsáról. Biztosíthatok mindenkit, a továbbiakban is figyelemmel fogom kísérni a folyamatokat, és hamarosan újabb lépéseket fogok tenni egy zöld és élhető városrészért!”

De valóban közel egy hete állíttatta le a polgármester az Izsáki úti erdő tarvágását?

Miután olyan információ jutott el hozzánk, amely szerint holnap (kedden) megkezdődik a tarvágás, levelet írtunk Falu György alpolgármesternek szombaton, hogy ezt meg tudja-e erősíteni. Ennyit írt: „Nem”. Igaz nem kérdeztünk többet, hiszen már biztosnak látszott, hogy kivágják az erdőt, és a kérdés csak az volt, mikor kezdik. Ettől még persze, ha már a polgármester közel egy hete leállíttatta a munkát, vagyis november legeleje tájékán, akkor november 7-én Falu György alpolgármester egy ilyen labdát leüthetett volna úgy, hogy egyébként meg nem is lesz tarvágás. Hogy ez nem így történt, annak nem tudjuk mi az oka. Mert ha közel egy hete állíttatta le a polgármester a tarvágást, akkor az ügyben sokszor megszólaló alpolgármester csak tudta/tudta volna, hogy a polgármester ilyen döntést hozott. Lehet, hogy csak nem akarta lelőni a sztorit, és hagyta, hogy a polgármester jelentse be? Vagy nem tájékoztatták őt arról, hogy elmarad a tarvágás? Esetleg a válasz idején (november 7-én) mégsem volt még leállítva a tarvágás?

 

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...