fbpx

FRISS HÍREK

A polgármester és a havi 1,6 millió: Neki szívügye az egyetem

- Advertisement -

Miután megírtuk, hogy bajban lehet Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester a Fővárosi Kormányhivatal kormánymegbízottjának korábbi bejelentése okán, Bodrozsán Alexandra azt kérdezte levélben a polgármestertől, hogy le kíván-e mondani a polgármesteri vagy a Neumann János Egyetemért Alapítvány felügyelőbizottsági tagságáról, ahonnan havi 1,6 millió forintot kap.

A fővárosban ugyanis azért indultak korábban összeférhetetlenségi eljárások, mert főállású polgármesterek és alpolgármesterek két helyről is fizetést kaptak, és Sára Botond kormánymegbízott szerint ez ellentétes az önkormányzati törvénnyel. Kormányközeli lapok hataloméhes, álláshalmozó városvezetőkről írtak, miután szinte csak ellenzéki városvezetők ellen indult eljárás. Az Alapjogokért Központ is megerősítette Sára Botond nyilatkozatát.

Polgármesteri magyarázat: Szívügyének tekinti az egyetemet

Bodorzsán Alexandra most azt tudatta, hogy a polgármester válaszolt neki, és azt írta, hogy

nincs tudomása összeférhetetlenségről.

A képviselő szerint a következő mondat is szerepel a polgármester válaszában:

„Nekem szívügyem Kecskemét, a város jövőjét jelentő egyetem, és annak fejlesztése. Nekem ez nem egy kampányfeladat, nem is felvett szerep (mint például másoknak az állatbarátság), hanem a kötelességem.”

Bodrozsán Alexandra megjegyezte, hogy amennyiben szívügye, akkor miért 1,6 millió havi juttatásért végzi a feladatot, és vajon miféle munkát végez ott ennyi pénzért. A zárójeles rész mellett sem tudott elmenni a képviselő. Erre ezt írja:

Hasonló cikkünk:  Szemereyné Pataki Klaudia polgármester volt a Hunyadi Pódium vendége

„Röviden reagálva cinikus megjegyzésére az állatbarátságommal kapcsolatban: gyermekkorom óta rendszeresen voltak és vannak kisállataim, aki ismer, tudja, hogy az állatok jóléte és jogai kapcsán nem ismerek tréfát. Így arra kérem polgármester asszonyt, hogy ahelyett, hogy ebben a témában ízléstelen megjegyzéseket tesz, inkább kezdje el végre megszervezni az állatorvosi ügyeletet Kecskeméten.”

Az állatorvosi ügyeletről folyó vitáról a polgármester és a képviselő között itt írtunk.

Bodrozsán Alexandra így zárja reagálását a polgármester mondataira:

„Ami pedig az összeférhetetlenségét illeti: ne gondolja, hogy egy ilyen pár soros levéllel megúszhatja, hogy következményei legyenek a döntéseinek.”

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...