fbpx
7.1 C
Kecskemét
2023. március 28., kedd

FRISS HÍREK

Megvették az SOS Gyermekfalu hirdetett ingatlanjait, de nem az önkormányzat

Lezárult egy igen hangos politikai csatározás azzal, hogy az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa eladta a korábban 220 millió forintért meghirdetett néhány kecskeméti ingatlanát.

Akkoriban a leghangosabb politikai vita volt ez a városban

Csaknem pontosan egy éve robbant az ügy, amikor megjelent egy ingatlanos oldalon a hirdetés. Ekkor a Petőfiváros képviselője, Bodrozsán Alexandra aláírásgyűjtést jelentett be annak érdekében, hogy a város vegye meg az ingatlanokat.

Akkoriban szokatlan módon (a veszélyhelyzetben azért volt rá példa) a polgármester vasárnap adott ki közleményt arról, hogy nem kell aláírásokat gyűjteni, mivel az önkormányzat már rajta van az ügyön, a tárgyalások már folyamatban, megnyugodhatnak az érintettek.

Ha másra nem, tehát arra jó volt az ellenzéki képviselő akciója, hogy kiderüljön az önkormányzati szándék. Itt azonban nem ért véget a történet. Bodrozsán Alexandra a kögyűlés elé vitte a kérdést, ott indítványozta, hogy az önkormányzat átlátható módon hozza a testület elé a kérdést. Ezt végül leszavazta a többség. Ugyanekkor Szeberényi Gyula alpolgármestertől megkapta Bodrozsán, hogy ennyi kárt ilyen rövid idő alatt senki nem okozott még a városnak, ugyanis akár 20 millió forinttal többért veheti majd meg a város az ingatlanokat, tehát ennyit bukik rajta az önkormányzat a képviselő akciója miatt.

Közben akkor nekünk azt nyilatkozta az SOS Gyermekfalu, hogy bár valóban tárgyaltak az önkormányzattal, de az ajánlatot még nem adott az ingatanokra. Nagyjából itt ért véget az ügy nyilvános része (még volt egy mellékszál az értékbecslésről), akkor a tárgyalásokról egyik fél sem nyilatkozott, a koronavírussal kapcsolatos helyzet pedig más irányba terelte a figyelmet.

Hasonló cikkünk:  Vannak, akiknek se ingatlanuk, se autójuk, eltérő életszínvonalon a kecskeméti képviselők
Hasonló cikkünk:  Továbbra is többet keres Szemereyné Pataki Klaudia az egyetemi alapítványnál, mint polgármesterként

A SOS tájékoztatása szerint nem az önkormányzaté lettek az ingatlanok

Most azonban újra rákérdeztünk az SOS-nél, hogy mi lett az ingatlanokkal. Varró Gabriella külsős kommunikációs szakértő azt írta a KecsUP-nak, hogy elfogadták a meghirdetett ingatlanokra érkező vételi ajánlatot. A vásárlók magánszemélyek.

Tehát amennyiben valós szándéka volt az önkormányzatnak az ingatlanok megszerzése, ebben a versenyben alulmaradt. Tehát nemhogy drágábban, de egyáltalán nem tudta megvenni az ingatlanokat.

SOS: Nem változott a stratégia, minden család saját ingatlanba költözik

Érdeklődésünkre azt is megerősítette a gyermekfalu, hogy az egy éve bejelentett jövőbeni elképzelések nem változtak. Éppen ennek részeként értékesítik folyamatosan az ingatlanokat.

Nem változott a startégiánk, az a célunk, hogy 2030-ig minden nevelőszülői család saját ingatlanba költözzön. Az SOS Gyermekfalvak Magyarországnak önfinanszírozóvá kell válnia, ez indokolja, hogy az ingatlanoktól megválunk. A nemzetközi SOS ugyanis olyan országok támogatására csoportosítja át a forrásokat, amelyek nálunk lényegesen rosszabb gazdasági-társadalmi, egészségügyi helyzetben vannak. Magyarországon hozzájuk viszonyítva kedvezőbbek a körülmények, így nagyobb a lehetőség az adománygyűjtésre. A megüresedett ingatlanokat bérbeadás útján hasznosítjuk, amíg vevőt nem találunk rájuk. Kecskeméten az alacsony kihasználtságú, költséges ingatlanokat és használaton kívüli telkeket igyekszünk értékesíteni – áll a kommunikációs szakértő levelében.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...