fbpx
9.9 C
Kecskemét
2023. április 1., szombat

FRISS HÍREK

Épül az újabb homokbányai, 400 fős munkásszálló a kollégium mellett

Eredetileg úgy képzelték, hogy 2020-ban már üzemelni fog a munkásszálló, amelynek megépítésére egy Budapestre bejegyzett cég kapott lehetőséget, miután megnyerte az önkormányzati pályázatot 2018 decemberében, és ezzel megvásárolhatta a homokbányai tudósház (ha úgy ismerősebb: kollégium) melletti telket 81 millió forint+ÁFA összegért.

De az építkezés csak mostanában kezdődött, és eddig is némileg kanyargós úton jutott el a telekértékesítésre kiírt önkormányzati pályázaton nyertes Work N’ Stay Kft.

Úgy nyerte meg a pályázatot a cég, hogy még nem is létezett, amikor a közgyűlés a pályázat kiírása mellett döntött, és a beadási határidő előtt öt nappal jegyezték be.

A vállalt romeltakarítást elvégezték, de sokáig semmi más nem történt a telken. 400 fős munkásszállóra pályáztak, amely az eredeti elképzelés szerint két épületből áll és 10 évig biztosan üzemeltetik. Ez utóbbi pályázati feltétel volt.

De a cég időközben megszűnt

Közben, 2020. április 1-jén a nyertes cég megszűnt, egészen pontosan beolvadt a jogutód Qualitas Hungary Kft.-be.  A Qualitast 2004. június 18-án jegyezték be, majd 2019 decemberében megjelentek tulajdonosként azok a személyek, akikről írtunk a Work N’ Stay Kft. kapcsán. És pontosan ez a cikkünk -amelyben a tulajdonosok kapcsolatairól és a NER-hez köthető szálakról írtunk– volt az indok legelőször, hogy nem kaptunk választ kérdésünkre, hogy a céges átalakulás miként érinti a beruházást. Aztán később csak kaptunk egy rövid választ, amely szerint a célok változatlanok, de a koncepció valamelyest átalakul.

Hasonló cikkünk:  Február 1-től újra nyit a Cifrapalota

A nyertes cég megszűnése, illetve a Qualitas Hungary Kft.-be olvadása után nem sokkal az utóbbi cég állami pályázaton 1 milliárd forintot nyert a munkásszállóra, és ezzel az összeggel ez a cég nyerte a legtöbbet.

Ezt már a G7.hu gazdasági portál írta meg. Nekik valamivel többet elárultak az újabb tervekről. Akkor derült ki, hogy az eredeti két épületes elképzelés úgy módosul, hogy hat kisebb épületet húznak fel több ütemben, időbeli eltolásokkal, alkalmazkodva a várható igényekhez.

Hasonló cikkünk:  Galambos Lajos a kecskeméti börtönben tölti majd le a büntetését

Most tehát ott tartunk, hogy elkezdődött az alapozás, és ha jól láttuk, akkor talán két épület alapjain dolgoznak éppen. Közben nem messze innen, a már álló önkormányzati munkásszálló mellett bontják azt a két laktanyaépületet, amelyek helyén bérlakások épülnek. Ezzel kapcsolatban megírtuk, hogy a bontást végző cég adataiból gyorsan eljutottunk Matolcsy Györgyig, Mészáros Lőrincig és Tiborcz Istvánig. Miután a polgármester tudatosan bérlakásoknak nevezi az önkormányzati munkásszállót, még az is lehet, hogy a két épület helyére valójában munkásszálló épül. Így a munkásszállók utcája lehet a homokbányai Homokszem utca.

 

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...