fbpx
Kezdőlap Kecskeméten Polgármesteri összeférhetetlenségi aggály: Bodrozsán Alexandra hozhatta lépéskényszerbe a törvényhozást

Polgármesteri összeférhetetlenségi aggály: Bodrozsán Alexandra hozhatta lépéskényszerbe a törvényhozást

Orbán Viktor miniszterelnök és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a Modern városok program keretében kötött együttműködési megállapodás aláírása után tartott sajtótájékoztatójukon Kecskeméten 2016. február 9-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Újabb említésre méltó pillanathoz érkeztünk Kecskemét polgármesterének összeférhetetlenségi aggályában. Mint ismeretes, a fővárosi kormányhivatal kormánymegbízottjának nyilatkozata alapján vizsgálatok indultak főként ellenzéki városvezetők ellen, mert ilyen munkájuk mellett máshonnan is vettek fel fizetést, és ez az indoklás szerint törvénytelen.

Ezzel képbe került Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester is Kecskeméten – írta meg a KecsUP. Előző a Neumann János Egyetemért Alapítvány FB tagja havi 1,6 millió forintért, utóbbi egy vidéki hulladékgazdálkodási cég FB tagja havi fizetésért.

Személyekre szabott törvényjavaslat?

A Bács megyei kormányhivatal kérdsünkre azt írta, hogy informálódik az ügyben, addig is elküldte a törvényt. Következő kérdésünkre már nem válaszoltak, hogy mégis hol tart az ügy. Közben megírtuk, hogy a Momentum egyik előválasztási képviselőjelöltje, Szél Bernadett is levélben fordult a hivatalhoz, hátha mint országggyűlési képviselőnek válaszolnak, ha ezt nem tették meg Bodrozsán Alexandra önkormányzati képviselőnek. Most a képviselő közölte: választ nem kapott, viszont elküldtek neki egy törvényjavaslatot, amelyet tegnap délután nyújtottak be, és amelynek az a lényege, hogy

az eddig törvény kiegészül azzal, hogy 3000 fő feletti település polgármestere közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány kuratóriumának vagy felügyelőbizottságának tagja lehet.

Ez pont kapóra jöhet Kecskemét polgármesterének is. „Magyarul lehet Szemereyné polgármester és vagyonkezelő alapítványban pozícióban egyszerre” – írka Szél képviselő.

Hasonló cikkünk:  Megszüntették a Nyíri úti, a Rávágy téri és a Czollner közi szelektív hulladékgyűjtő szigetet

Ha most beleírnák ezt a törvénybe, akkor tehát most mégis összeférhetetlenség áll fenn?

Szél Bernadett szerint a tervezett módosítás okán felmerül pár kérdés.

  • „Ha most fogják módosítani a törvényt, akkor a polgármester eddigi pozíció-párosítása nem volt jogszerű — mi lesz a következmény, például vissza fogja fizetni a havi 1,6 milliókat a polgármester asszony?
  • Tényleg minden törvénytelenséget törvényesít a Fidesz, és akkor már minden rendben lesz? Hol a határ?”

Szél Bernadett ezzel zárja a posztot:

A “közhasznú közérdekű” vagyonkezelő alapítványoknak egy célja van: az, hogy a Fidesz a ’22-es bukást követően is át tudja menteni a gazdasági és politikai hatalmát — ezért csinálták az egészet, és ezért lepik el a fideszes klánok tagjai ezeket a szervezeteket. Miniszter, polgármester, régi szobatárs, jó káder előnyben. Legyen szíves, mostantól egyetlen fideszes se jöjjön nekünk azzal, hogy jogállam, törvények és rend — ez egy bűnszervezet, aminek a parlament az egyik osztaga, semmi több. Megyünk tovább, minden piszkos ügyüket napvilágra hozzuk, akárhogy kapaszkodnak a székükbe, vagyis székeikbe. És még egy: tombol a járvány, de erre bezzeg van idejük — az adatkérésekre válaszolni meg nincs. Hogyne: a Fidesznek a korrupció mindig az első, mint mondták is, ez a legfőbb politikájuk.”