fbpx
5 C
Kecskemét
2021. október 17., vasárnap

FRISS HÍREK

Polgármesteri összeférhetetlenségi aggály: A Momentum beveti Szél Bernadettet

Új lendületet vehet a kecskeméti polgármester összeférhetetlenségi aggályáról szóló ügy. Bodrozsán Alexandra azt írta a Facebook oldalán, hogy ráküldik az ügyre Szél Bernadettet, aki a Momentum egyik előválasztási képviselőjelöltje. Az ügyben egyelőre nincs előrelépés, és ezt akarja megváltoztatni az önkormányzati képviselő, aki szintén momentumos előválasztási jelölt.

Most ott tartunk, hogy:

  • Sára Botond fővárosi kormánymegbízott egy korábbi kijelentésével utólag hozta képbe Szemereyné Pataki Klaudia polgármestert és Szeberényi Gyula Tamás alpolgármestert. Sára ugyanis azt mondta, hogy a Fővárosi Kormányhivatal összeférhetetlenségi eljárásokat indít, főként ellenzéki városvezetők ellen, mert több helyről is felvesznek fizetést, amely ellenkezik az önkormányzati törvénnyel.
  • Szemereyné Pataki Klaudiának és Szeberényi Gyula Tamásnak is van felügyelőbizottsági tagsága, amiért fizetést kapnak.
  • A polgármester szerint nincs szó összeférhetetlenségről
  • A Bács megyei kormányhivatal a KecsUP kérdéseire azt írta, hogy informálódik a helyzetről, de ez már két hete volt, és azóta semmit nem nyilatkoztak.

Ebből a helyzetből billentené ki az ügyet és a kormányhivatalt Bodrozsán Alexandra és Szél Bernadett közösen. Bodrozsán -miután nem kapott választ a hivataltól, mint írja– közölte, hogy jelöltjük, aki most is országgyűlési képviselő, megkeresi újra a Bács megyei hivatalt, és kéri annak állásfoglalását. A poszt szerint a hivatal válaszadási kötelezettséggel tartozik egy országgyűlési képviselőnek.

Hasonló cikkünk:  Lejer–Király: a polgármester ne az ellenzékkel foglalkozzon, hanem újítsák fel a Halasi úti felüljárót  

Bármit válaszol a megyei kormányhivatal, az valakinek kellemetlen lesz

Az a helyzet állt elő ezzel az üggyel, hogy a Bács megyei kormányhivatal bármit is válaszol, az valakinek kellemetlen, esetleg kínos lesz. Ha azt állapítják meg, hogy a kecskeméti polgármester városvezetői munkája és a Neumann János Egyetemért Alapítvány felügyelőbizottságában betöltött helye havi 1,6 millió forintért nem összeférhetetlen, akkor ezzel Kovács Ernő Bács megyei kormánymegbízott ad egy pofont kollégájának, Sára Botondnak. Ugyanis akkor lényegében egy hasonló ügyben, ugyanazon törvény alapján ellentétes állásfoglalás születik, mint a fővárosi ügyekben. Ez nem csupán azért lehet kellemetlen, mert ugyanannak a kormánynak a hivatalnokai, de azért is, mert ezzel egy intézmény szavahihetősége, és annak szakmai munkája lenne megkérdőjelezhető.

Hasonló cikkünk:  Király: Bodrozsán is hallható azon a manipulatív felvételen, amin szavazatvásárlással vádol 

Ha pedig a Fővárosi Kormányhivatal álláspontját osztaná a Bács megyei kormányhivatal, az peddig Szemereyné Pataki Klaudiának lehet kellemetlen, aki kijelentette, hogy nem tud összeférhetetlenségről. És ebben az esetben ugye meg kellene szüntetni az összeférhetetlenséget, amely anyagilag is fájó nyilván, és a helyzet további kérdéseket is felvethet. Egyelőre azonban jó lenne, ha már az eddigiekre válaszolna a megyei kormányhivatal.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...