fbpx
13.6 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Demonstráción gondolkodnak az elégedetlen kadafalviak

- Advertisement -

A különböző, kadafalviaknak és róluk szóló közösségi tereken már jó ideje és többen is elégedetlenségüket fejezik ki, hogy szerintük több tekintetben is méltatlan, ami a városrészben történik. Ilyen volt a posta ügye is, amely már kb. háromnegyed éve nem üzemel, és még mindig nem sikerült új helyet találni neki, pedig van rá ígéret. De korábban az azóta megépült kondipark is ilyen ügy volt, amelynek már több helyszíne is volt. De ilyen a három éve ígért játszótér is, amelyről most derült ki, hogy legalább öt hónapja olyan helyszínről egyeztetett Leviczky Cirill (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő az önkormányzattal, ahova nem lehet játszóteret építeni, mert az közelekdési terület (Darázs utcai buszforduló). És ilyen a szintén három éve beígért közösségi tér is, amelyen már 2019-ben a szüreti napokat akarta tartani Mák Kornél korábbi képviselő.

Betelt a pohár?

Úgy tűnik, az utolsó csepp a pohárban a Borókai utcai buszöböl a Darázs utca sarkán. Ez már jó ideje borzolja a kedélyeket. Ugyanis esőben vagy téli csapadék után az utasok nem tudnak itt várakozni vagy ide leszállni. Vagy nagy sár van, vagy áll a víz. Ilyenkor nem egyszer az útkereszteződésben állnak meg a buszok, hogy a szilárd burkolatra lépjenek az utasok.

A kadafalviak egyik közösségi csoportjában megjelent egy fotó, amely szerint -és a kommentelő leírása alapján- a közút fenntartója megelégelte, hogy itt nincs biztosítva a csapadék elvezetése, ezért vagy 12-15 méter hosszan egy árkot ásott. Lényegében a buszról egy nagyobb lépéssel pont az árokba lehet lépni, ha nem egy kicsit távolabb az út szélétől áll meg a busz. Ez önmagában is dühítette a kadafalviakat, de maga az egésznek a kiindulópontja a beírások szerint az, hogy a város itt nem tudott évek alatt egy méltó, európai szintű buszöblöt kialakítani. Az egyik kommentelő azt írta, hogy szülővárosában egy ilyen (mint most a Boróka utcai) buszmegállónál ütöttek el egy egész családot, mindannyian meghaltak. Úgy véli, hogy egy ilyen megálló annyira veszélyes, hogy egy napig nem engedne ilyet.

Hasonló cikkünk:  Meddig jár a korsó a kecskeméti kútra? – a Víz Világnap alkalmából nagyinterjú Kurdi Viktorral, a BÁCSVÍZ vezérigazgatójával

Ha életveszélyes, miért nincs körbekerítve?

Vélhetően Leviczky Cirill posztolta (vagy az ő megbízásából valaki) Kadafalva hivatalos Facebook oldalán, hogy a kiásott árok „életveszélyes”, ezért gyorsan inzézkedtek, és elkezdték betemetni (fotóink már ezt az állapotot mutatják – a szerk.). De befejezni pénteken már nem tudták. Azt írták, hogy az ígéret szerint hétfőn folytatódik a munka.

Facebook/Kadafalva hivatalos oldala

Csakhogy amennyiben a városrész hivatalos oldala -és gyaníthatóan a mögötte álló képviselő- szerint az árok életveszélyes, akkor pár dolgot nem értünk. Pénteken 16:15-kor került ki a poszt, amelyen már munkások nem láthatók.

  • Miért nem lehetett életveszély esetén még a maradék kb. 5-6 métert betemetni pénteken?
  • Ha pedig nem lehetett bármi miatt betemetni teljesen, akkor miért nem lehet körbekeríteni a területet? Mert most így áll félig betemetve péntek este, egész szombaton és egész vasárnap.
  • Esetleg már így félig betemetve nem is olyan életveszélyes?
  • És mi az, hogy azt ígérték, hogy hétfőn folytatják? Lehet, hogy csak kedden? Ha életveszélyes…

Az esetek miatt dühös kadafalviak szerint nem ároktemető tűzoltásra van szükség, hanem arra, hogy ezt a buszöblöt is végre csinálják meg normálisra, mint ahogyan több buszmegállót is lebetonoztak a városrészben és fedett várót is építettek hozzá.

Szóval most demonstráción gondolkodnak az itt élők. Egyelőre az igényeket mérik fel. Szinte minden szavazó amellett van eddig, hogy az utcára kell vonulnik. A céljuk az, hogy kimozdítsák a városrészt a -szerintünk- 15 éve tartó holtpontról.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...