fbpx

FRISS HÍREK

Néhány üzenettel próbálta bizonyítani Vancsura, hogy Bodrozsán alkalmatlan jelölt

- Advertisement -

A korábban beígért sajtótájékoztatóval folytatódott a Vancsura-Momentum-Bodrozsán csörte. A néhány napja a pártból kilépő, de a városi ellenzéki frakcióban még benne lévő Vancsura István azt igyekezett bizonyítani, amivel nem olyan régen kirobbantotta az ügyet nyilvánosan: a megyei 2-es körzetben induló összellenzéki győztes jelölt, Bodrozsán Alexandra méltatlan a jelöltségre, és, hogy vele nem fog nyőzni az ellenzék. A Momentum szerint ez volt az utolsó csepp és felfüggesztette Vancsura tagságát, amire ő kilépett.

Meg is jegyezte azonnal, hogy szerinte az MSZP-s Dobos József elég harcias ahhoz, és elég harcias csapattal bír ahhoz, hogy esetleg rá lecseréljék Bodrozsánt (bár ezt így nyíltan nem mondta ki). Mert Vancsura szerint van még idő, meg lehetne tenni, aki mást mond, az hazudik.

Messenger üzenetek

Vancsura, bár bizonyítékot nem mutatott, de állítja, hogy van, felolvasott néhány olyan üzenetet, amit egy belső csoportban írt korábban Bodrozsán. Ilyeneket:

  • A KecsUP főszerkesztője egy fasz
  • A KecsUP kapja be
  • DK-s droidsereg, zombihordák
  • Szoci nyuggerek
  • Felhívja Márki-Zay feleségét, mert szül a kutyája

Kamuprofilok

Vancsura felidézte, hogy Bodrozsán feljelentést tett az őt ócsárló Facebook oldalak miatt, majd megírta, amikor kiderült a nyomozás során, hogy kamuprofilokról intézték a támadásokat ellene. A nyomozás során Nemcsik Mátyás, a kecskeméti Fidesz frakcióvezető-helyettese ellen büntetőügy indult rágalmazás miatt. Itt Vancsura szintén üzeneteket mutatott, de ezeket ki is vetítette. Ezekben Bodrozsán azt kérte momentumosoktól, hogy pl. a KecsUP Facebook oldalán kamuprofillal védjék meg őt, és Vancsura szerint Bodrozsán maga is használ ilyen profilokat. Annak ellenére, hogy más esetben kifogásolja a kamuprofilokat.

Nem volt nagy durranás

Az üzeneteken túl még felhozta Vancsura, hogy Bodrozsán tisztességtelen volt, amikor Király József ellenzéki riválisa ellen bevetette, hogy az szavazatokat vásárolt volna, pedig -mondta Vancsura- tudta, hogy nincs erre bizonyíték, és az előválasztási bizottság sem találta megalapozottnak Bodrozsán beadványát. Azóta Király és Bodrozsán nyilvánosan kibékültek, bár Vancsura szerint ez csak egy PR cikk volt. Szerinte azt is Bodrozsán intézte el, hogy kisebb településeken ne lehessen sátrakban szavazni, mert ez volt az érdeke. Nagyjából ennyit adott elő Vancsura arról, hogy miért gondolja alkalmatlan jelöltnek Bodrozsán Alexandrát. De semmi nagy durranás nem történt. Semmi olyan nem derült ki, ami más pártokban vagy közösségekben ne történhetne meg. Megjegyezte azonban, hogy van, amiről most nem beszélhet, mert nem akarja a nyomozást hátráltatni, mert lehetnek itt bűncselekmény gyanús dolgok is.

Nem adja vissza a mandátumot

A KecsUP kérdésére Vancsura elmondta, hogy nem tervezi visszaadni a közgyűlési mandátumot, mert a listára -ahonnan bejutott- a Szövetség tette fel, nem a Momentumtól kapta (de ahhoz, hogy oda kerüljön, a Momentum jelölésére volt szükség – a szerk.). Persze, ha a Szövetség visszakéri tőle, az más kérdés.

Hasonló cikkünk:  Rendelet tiltaná a kecskeméti üzletek ablakain a reklámot, a főépítész szerint nincs szó fóliakommandóról

Kilép az ellenzéki frakcióból, ha…

Szintén a KecsUP kérdésére mondta el Vancsura, hogy amennyiben Bodrozsán újra aktív tag lesz a frakcióban (most nem az a Király Józseffel megtörtént vitájuk miatt, de aktiválása már folyamatban van), akkor ő kilép a Szövetség farkciójából.

Most nincs olyan párt, ahova belépne Vancsura

Megkérdeztük tőle, hogy az MDF, a JESZ, az LMP és a Momentum után belép-e egy új pártba, de most nem lát olyan pártot, ahova szívesen belépne. De hozzátette, hogy minden párt büszke lehet arra, ha Vancsura István tagságot kér. Ő pedig arra büszke, hogy több pártban is járt már, mert így több pártot is megismerhetett, igaz egyik sem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket. De az ő távozása minden esetben az éppen aktuális párt szégyene volt.

Az országos politikáról – hibát követ el az ellenzék

Vancsura szerint az ellenzéki előválasztás egy pártlogós szavazás volt, nem feltétlenül azok lettek a győztesek, akik a legjobb jelöltek. Az is hiba szerinte, hogy az ellenzéki hat párt kinevezte magát ellenzéknek és nem nyit. Vancsura szerint a Gatttyán-féle párttal és a Szanyi-féle párttal is össze kellene fogni a kormányváltás érdekében.

A fideszbarát sajtó most tolongott

Mint vérszagra a vadak, úgy jött össze az egy követ fújó, kormány- és fideszbarát sajtó, a tájékoztatóra. Pedig nem szokott nagy tolongás lenni ellenzéki képviselő tájékoztatóján. Az önkormányzati sajtónak is hirtelen fontos lett az előválasztás, több kérdés is erre vagy annak következményére vonatkozott. Pedig amikor zajlott az előválasztás, nem izzadtak meg abban, hogy erről tudósítsanak. A KTV által odaküldött sajtómunkás igyekezett Szőkéné Kopping Ritát is belehúzni a történetbe azáltal, hogy Vancsurától azt érdeklődte, hogy esetleg ő is alkalmatlan jelölt-e, és lehet-e a mondani, hogy Szőkéné és Bodrozsán miatt szétesőben az ellenzék.

Nem árulta el, hogyan szavaz

Kormány-, sőt rendszerváltást szeretne Vancsura, de, hogy szavazatával miként fogja ezt megsegíteni, nem árulta el. Arra kérdésre, hogy melyik körzetben lakik, szintén nem válaszolt egyértelműen. Amnnyit mondott, hogy a Bács megyei 2-es (ahol Bodrozsán indul) körzetben tevékenykedik.

Vancsura sem elnök, sem jelölt nem lehetett

Korábban megpályázta Vancsura István a Momentum városi szervezetének vezetését, de nem őt választotta meg a tagság, hanem Kecskés Mihályt, aki Vancsura szerint Bodrozsán strómanja. Próbálkozott előválasztási jelöt is lenni, de az sem sikerült neki.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...