fbpx

FRISS HÍREK

Együtt a kormányváltásért: Kibékült egymással Bodrozsán és Király

- Advertisement -

Közös közleményben tudatták kibékülésüket Bodrozsán Alexandra ellenzéki önkormányzati képviselő, az ellenzék közös képviselőjelöltje a Bács megyei 2-es körzetben és Király József szintén ellenzéki önkormányzati képviselő, Bodrozsán riválisa az előválasztáson.

Az előzmény

Kettejük politikai kapcsolata korábban sem volt harmonikus, azonban az előválasztási kampányban, a vita után nem sokkal kezdett forrósodni a helyzet. Az MSZP-hez köthető Balkanyar.hu azt írta, hogy Bodrozsán Alexandrának és holdudvarának köszönhető, hogy több településen nem lehet az előválasztáson sátorban szavazni. Ezzel együtt azt is megemlítették, amit korábban a Fidesz és a Fidelitas is megannyiszor megismételt: Bodrozsán Újpesten dolgozik, így nem lehet annyira tisztában a helyiek problémáival. Főleg nem úgy, mint a szocialista jelölt Király József. Erre azzal reagált Bodrozsán, hogy a helyszíneket már véglegesítették, amikor az MSZP újabb helyszínekkel állt elő, de a szabályok értelmében ezeket már nem lehetett figyelembe venni. Majd azt kérdezte Király kapcsán, hogy normális dolog-e ellenzéki képviselőként több száz millió megbízást kapni egy fideszes városvezetéstől.

Itt azonban nem állt meg az adok-kapok. Bodrozsán Alexandra nem sokkal később azzal állt elő, hogy Király József részére valakik szavazatokat vásárolnak, és erről hangfelvételei vannak, egyet közzé is tett. Király József erre közölte, hogy feljelentést tesz rágalmazásért, és különben is, Bodrozsán is hallható a felvételeken, instruálja a felvételen eltorzítva hallható férfit, mit kérdezzen a telefon végén lévőtől. Közben Bodrozsán azt kérte az előválasztási bizottságtól, vizsgálja meg a felvételeket, és hogy történt-e szavazatvásárlás. Ez a vizsgálat csak akkor ért véget, miután már Bodrozsán a nyilvánosság elé lépett a Király elleni „váddal”. De még mielőtt a határozat megszületett, Bodrozsán közölte: ha a vizsgálat tisztázza Királyt, akkor megköveti őt, mert rá is szükség van a győzelemhez. A grémium végül azt állapította meg, hogy „nem látta egyértelműen bizonyítva azt, hogy a szavazatvásárlás megtörtént, illetve hogy ez a bepanaszolt jelölt kérésére vagy tudtával történt volna, így bizonyítottság hiányában a beadvány ezen részét elutasította”.

Bodrozsán vitte a körzetet

Bodrozsán Alexandra a vitákkal felborzolt előválasztást végül megnyerte Király József előtt, így ő lett az ellenzék közös jelöltje a Bács megyei 2-es körzetben. Bár talán lesznek más jelöltek is, minden bizonnyal közte és a nem olyan régen bejelentett fideszes dr. Szeberényi Gyula Tamás között dől el majd a harc. A kormánypárti politikus, Kecskemét alpolgármestere a bejelentést az indulásáról bakival közölte.

Kibékülve mennek neki a választásnak az ellenzéki képviselők

Tehát tegnap este közösen tudatta a két főszereplő ellenzéki politikus, hogy megbeszélték a vitájukat, és Bodrozsán sajnálatát fejezte ki, hogy a vizsgálatot nem megvárva, elhamarkodottan állt elő a szavazatvásárlásos történettel. Egyben elismerte, hogy riválisa nem sértett etikai szabályt, és tisztességesen járt el a kampányban. Király József elfogadta a békülő mondatokat, egyben biztosította riválisát, hogy visszavonja az ellene tett feljelentést. Valamint leszögezte, hogy segíteni fogja a győztes jelöltet a kormányváltás érdekében.

Hasonló cikkünk:  Bemutatta önkormányzati választási programját a Szövetség a Hírös Városért Egyesület

A két politikus megegyezett abban, hogy maguk mögött hagyják a múltat, és maximális együttműködéssel dolgoznak a kormányváltáson a következő hónapokban – áll a közös közleményben, amit mindkét politikus kitett a Facebookra. Hozzá egy közös fotót posztoltak az ellenzéki miniszterelnök-jelölttel, Márki-Zay Péterrel.

Így szól a közös közlemény:

„EGYSÉGBEN A KORMÁNYVÁLTÁSÉRT!
Bodrozsán Alexandra és Király József közös nyilatkozata
Az előválasztás heves küzdelmet hozott Bács-Kiskun megye 2. számú választókerületében. Az előválasztáson indult jelöltek, Bodrozsán Alexandra és Király József több mint 5000 ellenzéki szavazót mozgósítottak Kecskeméten és környékén.
A felfokozott választási hangulatban Bodrozsán Alexandra egy, a szavazatvásárlás gyanúját felvető eset kapcsán bejelentést tett az Országos Előválasztási Bizottságnál, de a kivizsgálást és az OEVB döntését nem megvárva Facebook-oldalán kommunikált a történtekről. Az OEVB a panaszt később elutasította.
Mivel posztjában Király József érintettségének lehetőségét is felvetette, az MSZP politikusa ezt sérelmezve rágalmazásért indított pert az előválasztást megnyerő momentumos képviselő ellen.
Az azóta eltelt időszakban az ellenzéki politikusoknak volt alkalma alaposan megbeszélni a történteket, és levonni a tanulságokat.
Személyes egyeztetésük során Bodrozsán Alexandra sajnálatát fejezte ki Király Józsefnek amiatt, hogy az OEVB döntését nem megvárva, elhamarkodottan kommunikált az általa tapasztalt esetről. A megbeszélések alkalmával tisztázták, Bodrozsán nem kérdőjelezi meg, hogy Király az előválasztások során az etikai szabályokat és a tisztességes kampány szabályait betartva járt el.
Király József fogadta Bodrozsán békülő szavait, és egyetértettek abban, hogy a kormányváltást az szolgálja a legjobban, ha Kecskemét két meghatározó ellenzéki politikusa egységben és szövetségben dolgozik.
Ezért Király biztosította Bodrozsánt az ellene indított feljelentés visszavonásáról, valamint arról, hogy teljes mellszélességgel támogatni fogja az egységes ellenzék közös jelöltjének, Bodrozsán Alexandrának a kampányát Kecskeméten és környékén.
A két politikus megegyezett abban, hogy maguk mögött hagyják a múltat, és maximális együttműködéssel dolgoznak a kormányváltáson a következő hónapokban.
Kecskemét, 2022.01.05.
Bodrozsán Alexandra, az ellenzék közös képviselőjelöltje Bács-Kiskun megye 2. számú választókerületében
Király József, az MSZP Bács-Kiskun Megyei Területi Szövetségének elnöke”

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...