fbpx
9.3 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Öveges főépítész nem ment el, nem alakult meg a parkolóház tervét vizsgáló munkacsoport

- Advertisement -

Ma tartotta volna alakuló ülését a Dobó körútra tervezett Univer parkolóház- és bevásárlóközpont létesítését vizsgáló munkacsoport, de érdemi munkát nem tudott végezni, mert Öveges László főépítész távolléte miatt nem tudták elfogadni az ügyrendet. Ehhez ugyanis minden tagnak jelen kellett volna lenni – számolt be a sikertelen ülés után közleményében a Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakció.

Kecskemét közgyűlése még decemberben döntött arról az ellenzéki frakció kérésére, hogy állítsanak fel munkacsoportot. Aminek feladatául szabták a parkolóház üzemeltetésére vonatkozó megállapodás tervezetének véleményezését, az esetlegesen megnövekedő forgalom terhelés hatásainak, illetőleg ezek megoldására forgalom szabályozási döntések vizsgálatát. Továbbá a fejlesztéshez kapcsolódó telekügylet véleményezését.

A Fidesz frakció azt mondta, nem kívánnak részt venni a munkacsoportban. A fideszes Falu György alpolgármester azzal érvelt, hogy építeni kell a parkolóházat, mert ott a hely, beruházó is akadt rá, épüljön meg minél hamarabb. Az érdemi működés céljával Szemereyné Pataki Klaudia polgármester végül három hivatali kollégát javasolt delegálni a munkacsoportba: az aljegyzőt, a Mérnöki Munkacsoport egy kollégáját és Öveges László főépítészt. Az ellenzéki frakcióból a munkacsoportban Dr. Vancsura István, Király József és Szőkéné Kopping Rita önkormányzati képviselők vesznek részt.

A következő, de ismételten az alakuló ülésre előreláthatólag március 22-én kerül sor.

Hasonló cikkünk:  Húsvét hétfő: szinte nyári melegben kapták a hideg vizet a nyakukba a lányok - videóval

Mi is ez a parkolóház és bevásárlóközpont ügy?

A Dobó körúton az Univer többemeletes parkolóházat és bevásárlóközpontot építene, miután a kecskeméti önkormányzattól egy telekcsereügylet révén hozzájutott tavaly ősszel a Domus parkoló területéhez. A beruházást hamar kiemeltté is nyilvánították, amivel az önkormányzat a belvárosi parkolási gondokat enyhítené. A magánberuházásról szóló terv társadalmi megvitatására mindösszesen 15 nap állt rendelkezésre.

A rövid idő ellenére számos civil szervezet, köztük a Városi Civil Kerekasztal – Fenntartható Fejlődés Szakkerekasztal részletes állásfoglalást adott ki, mert szerintük Kecskemét szívébe tervezett felszíni parkolóház terve a város közgyűlése által elfogadott „klíma- és környezetvédelmi célokat figyelmen kívül hagyja”. Mindezért pedig fákat vágnának ki, ami ellen voltak már, akik tiltakoztak is. A parkolóház terve sok Dobó körúti lakosnak nem nyerte el a tetszését, akik most az aláírásgyűjtést fontolgatják. És vannak olyan Dobó körúti lépcsőházak, ahol lakógyűlésen mondták ki: nem támogatják a Domus parkoló helyére tervezett beruházást. A parkolóház tervéről élénk vita bontakozott ki több online fórumon is, amiről a KECSUP a fideszes Szeberényi Gyula Tamás alpolgármestert is megkérdezte, választ viszont csak nagyon tömöret kapott. 

Az ügy itt tart most. Folytatása várható.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...