fbpx
5.8 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Aszfaltot kapott a Gábor Dénes utca gyalázatos szakasza – de miért is?

- Advertisement -

„Az Izsáki út négysávosítása érdekében végzett munkálatok és forgalomkorlátozások miatt a Gábor Dénes utca forgalma az utóbbi időben jelentősen megnövekedett. Ezért szükséges az utca soron kívüli karbantartása, melyre augusztus 26. és 30. között kerül sor.” – hozta néhány napja az önkormányzati és a komplett NER-sajtó.

De mire gondolhatott a költő, és ki volt a költő?

Persze jó lenne tudni, hogy ez egy önkormányzati közlemény volt-e, esetleg valakinek valaki nyilatkozta és lehozta az összes egymással kompatibilis híroldal. Mi ezt azért nem tudhatjuk, mert hozzánk semmi ilyen információ nem jön a városházától, amely szándékosan hagyja ki a KecsUP-ot a tájékoztatási láncból.

Ha ezen túllendültünk, akkor viszont leírható a lényeg, ami pont kimaradt ezekből a hírekből, hogy

azért kellett leaszfaltozni a Gábor Dénes utca 300 méteres szakaszát, mert az szar volt.

Mert ez azért nem derült ki a közlemény jellegű mondatból. A gyanútlan és nem túl tájékozott, esetleg a várost nem ismerő közlekedő azt hihetné ebből, hogy azért volt foltozott ez az út, mert sokan közlekedtek rajta mostanában, és a nagy forgalom miatt lettek rajta folytonossági gondok. Aki tájékozottabb (mert sokat jár erre és/vagy olvassa a KecsUP-ot), tudhatja, hogy már szinte az elkészülés óta kátyúsodott ez a szakasz, mert ez nem aszfaltot kapott, csak ragasztott réteget, amit anno a Hiros.hu önkormányzati híroldal és partner sajtója, a Keol jó minőségűnek és biztonságosnak harangozott be. Amikor már tarthatatlan volt az állapot, akkor persze jött még alpolgármesterként Szeberényi Gyula Tamás és az autósokra fogta a sok kátyút, mondván gyorsabban mentek a megengedettnél. Aztán gyorsan be is ígért egy teljes burkolatcserét, amiről az önkormányzati híroldal úgy írt 2021 februárjában, hogy még abban az évben elkészül.

Hasonló cikkünk:  Kiképzési repüléseket végeznek Kecskemét felett

Nem készült el tavaly az új burkolat, az az ígéret nem teljesült

Most valóban új burkolatot kapott ez a szakasz, ami néhány centiméter aszfaltot jelent. Megmutattuk élő videóban. Ezen tekertünk végig ma és élőben közvetítettük ezt. Elmondva, hogy a közepén a szaggatott vonal egyelőre nincs felfestve, és bár most egységesnek tűnik a két szakasz (a Decathlontól kezdődően a korábban is aszfalttal burkolttal nem volt baj), de mégis kint van még a 30-as korlátozás. Ám ha ez a szakasz olyan stabil, mint a másik, ami most világosabb színű, akkor minden bizonnyal az új részen is 60-as tábla lesz.

Az önkormányzati híroldalon a Gábor Dénes névre rákeresve azt látjuk, hogy háromszor is beszámoltak a karbantartásról, de a kátyú szóval meglehetősen csínján bántak. Pontosan egyszer írták le, azt is úgy, hogy „A kátyúzással és az azt követő aszfaltréteggel újra sima útfelületen haladhatnak az autósok”. Azt azért nem írták le, hogy borzalmas állapotban volt ez a szakasz. A KecsUP viszont nem volt rest, és nálunk le is lehet írni, hogy borzasztó állapotú volt az útnak hazudott kátyúhalmaz. Tavaly októberben kimentünk és megszámoltuk a kátyúkat. Csak azokat, amelyek legalább tenyérnyi nagyságúak voltak. Akkor 150 lyukat számoltunk meg, és ebben tehát nem voltak benne az ennél kisebb kátyúk.

Korábbi cikkeinket itt olvashatja a Gábor Dénes utcáról.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...