fbpx
13.5 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Újra foltoztak egyet a Gábor Dénes utcán

- Advertisement -

Kb. egy éve készült el a Gábor Dénes utca, amelynek egy kb. 300 méteres szakasza már az elkészülés után hetekkel elkezdett kátyúsodni, hónapokkal később már rosszabb állapotban volt, mint a Beretvás köz, ami korábban a rossz utak mintapéldánya volt, és amelynek a tehermentesítésére készült a Gábor Dénes utca. Ahogy telik az idő, az út ezen szakasza egyre rosszabb, Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester szerint az autósok tették tönkre, akik száguldoznak az úton.

Szeptemberre annyira megromlott az út állapota, hogy lépett az önkrományzat. Akkor befoltozták a kátyúkat, de pár hét után ismét lyukak lepték el az utat. Októberben 150 hibát számoltunk össze úgy, hogy akkor már egy nagyobb kátyúzáson tehát átesett az útszakasz. Most újból nekiestek a munkások és betömték a lyukakat. Vajon meddig bírja?

Októberben így foglaltuk össze az út kálváriáját:

Tavaly ősszel hazai és uniós támogatással mintegy 600 millió forintból aszfaltot kapott a Gábor Dénes utca. Tehát az az út, amely a Decathlon mögött a kadafalvi utat összeköti a helvéciai úttal. Akkor sokat cikkeztünk róla, mert nem volt világos (és az illetékesek nem is segítették válaszokkal a munkánkat), hogy az egész szakasz vagy csak egy része kap normális burkolatot. Ezzel kapcsolatban ahány sajtó, annyi változat létezett. Leviczky Cirill önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) kérdésünkre egy elég érdekes választ adott, de azért elismerte ebben, hogy az úttal kapcsolatban ő maga is “nem valós” információt osztott meg a Facebookon. Ezért akartunk tiszta vizet önteni a pohárba az építkezéssel kapcsolatban. Végül az lett, hogy a tudósház magasságáig lett aszfalt, onnantól kb. 300 méteren csak ragasztott, tömörített zúzalék. Ez az a rész, amelyen most megszámoltuk ezt a sok kátyút. Erre írta korábban az önkormányzati sajtó és partnere, a magát ténylegesen függetlennek hirdető, és az önkormányzat által tízmilliókkal megtámogatott keol.hu, hogy jó minőségű és biztonságos lesz ez a szakasz is. Az lett belőle, ami. Már néhány héttel az elkészülte után kátyúsodni kezdett. Azért kutakodásunk eredményt hozott. Kiderítettük, hogy ezt a szakaszt az önkormányzat 26 millió forintért készíttette el. Vagyis ez a mostani kátyúhalmaz 90 ezer forintjába került méterenként az adófizetőknek. De válaszolva a blokk előtti kérdésre: Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester szerint a gyorsan haladó autósok tették tönkre ezt a szakaszt, és arról beszélt az önkormányzati sajtóban, hogy ez a szakasz olyan burkolatot fog majd kapni, amely jobban bírja a terhelést.

Hasonló cikkünk:  Szoborimitátort keresnek a Mosónő helyére napi 8 órában

Itt pedig jó sok cikket talál erről az útról.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...