fbpx
5.7 C
Kecskemét
2022. december 7., szerda

FRISS HÍREK

Három éve csak ígéret Leviczky Cirill kadafalvai kerékpárútja

A kadadfalvai felüljárós (vagy lényegében bármilyen) kerékpárút története lassan kezd olyanná válni, mint a kadafalvai játszótér kalandos sztorija. Utóbbi 4 éves ígérgetés után lett kész, a bicajosok vágya egyelőre “csak” 3 évet várat magára. Legalábbis mióta a városrész új képviselője, Leviczky Cirill (Fidesz-KDNP) a 2019-es választási kampányban beleszőtte programjába. A kerékpárosoknak minden bizonnyal már régebb óta kívánságuk, hogy végre úgy lehessen eljutni biciklivel a városba, hogy ne kelljen a felüljárón buszok és kamionok között tekerni, vagy az erdőn keresztül a homokban, este pedig itt teljesen sötétben.

Kadafalva szélétől van kerékpárút, csak addig is el kellene jutni

A probléma alapja az, hogy a Csalánosi erdőtől van kerékpárút és van a felüljáróig és onnan, de a köztes szakaszokon körülményesen és veszélyesen tudnak átjutni a biciklisek. Volt több baleset ebből a felüljárón. Tehát érzékelve a problémát, belevette a programjába Leviczky Cirill a felüljárón átvezető utat, csak éppen egyelőre ebből nem lett semmi. És ki tudja, meddig nem. Hogy ez egyhamar nem valósul meg, azt maga a képviselő jelentette be még 2020 nyarán. Ekkor felvetett két alternatív útvonalat is. Kadafalváról haladva az egyik a felüljáró mellett balra kanyarodva, az autópálya mellett menne az erdőben és a Sasfészeknél csatlakozna a meglévő kerékpárúthoz. A Másik a Mókus utca végétől indulna és a Sasfészek előtti bekötőútnál csatlakozna az 52-es főút menti bicajos úthoz. Erre várt javaslatokat, kinek melyik tetszik. Mindkettő kapott mellette és ellene érveket is.

Néhány nappal később azt posztolta Leviczky Cirill, hogy megnézte a véleményeket (sokan kérdeztek is, de nem láttunk válaszokat), és úgy döntött, hogy az önkormányzat felé azt javasolja, hogy készüljön el egy terv a felüljárón keresztül vezető kerékpárútról. Hogy amikor lesz pályázat ilyesmire, akkor csak elő lehessen venni. De addig is mindenképpen szeretné, ha az erdőn keresztül megvalósulna egy alternatív kerékpárút, mert egy elsodort ember is sok. Még hozzátette, hogy ez az út sem pár hónap alatt készül el.

Hasonló cikkünk:  Nem hagyják magukat - diákok tüntettek Kecskeméten - fotós riportunk 

Több, mint 2 éve az alternatív útvonalról sem hallani

Nos, nem. Már lassan két és fél év telt el azóta, de semmit nem látni az alternatív kerékpárútból. De mit is jelenthet az, hogy épüljön valami addig máshol, amíg esetleg nem épül meg a legjobb útvonalon? Ha abból indulunk ki, hogy valami normális alternatív megoldáson gondolkodott Leviczky Cirill, és végig is gondolta, nem csupán bedobta a köztudatba, akkor annak is olyannak kell lennie, amin biztonságosan lehet tekerni. Miután az erdőn keresztül gondolta, ezért ott aszfaltozni kell, meg kell világítani és a környezetet is olyanná kell tenni, hogy ott vonzó legyen közlekedni. De ha már ez valóban megvalósulna és bejáratódna, akkor érdemes lenne-e/lesz-e ennek búcsút inteni, és megépíteni a felüljárón keresztül ha egyszer az összejönne. Magyarul: lesz-e kétszer erre akarat, idő és főleg pénz? Abba bele se tudunk gondolni, hogy mi lenne, ha egy költséghatékony megoldás valósulna meg, mésszel felszórt biciklis sáv az erdei földes úton. Persze most nagyon leegyszerűsítettük (bár a városban nagyjából hasonló módon “épültek” kerékpárutak), de véleményünk szerint megérdemlik a kadafalvi és ballószögi kerékpárosok, hogy egy alternatív megoldás is elfogadható minőségű legyen. Megkönnyítené a helyzetet, ha Leviczky Cirill szóba állna velünk és mesélne, de több megválaszolatlan levelünk és a múltkori személyes megkeresés tapasztalata okán ehhez nem fűzünk nagy reményeket.

Hasonló cikkünk:  Kadafalvi játszótér: Az átadó meghívójában nem említik az építtető civileket

Az előzményekről itt írtunk egy összefogóbb cikket.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...