fbpx
12.8 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Így áll most a magán munkásszálló a Homokbányán

- Advertisement -

Legutóbb 2021 áprilisában számoltunk be arról, hogyan áll a 400 fős magán munkásszálló építkezése a Homokbányán. Ez az az épület, amelyet egy az önkormányzattól pályázaton megvett területre építhetnek. És amelyről tavaly is elmondtuk, hogy már 2020-ban akartak nyitni, de most 2022 őszén még mindig épül. És ez az a munkásszálló, amelyről korábban azt írtuk, hogy NER-közeli üzletemberek a beruházók.

Már az önkormányzati pályázatnál is furcsa volt…

Mint megírtuk, „Úgy nyerte meg a pályázatot a cég (Work N’ Stay Kft. – a szerk.), hogy még nem is létezett, amikor a közgyűlés a pályázat kiírása mellett döntött, és a beadási határidő előtt öt nappal jegyezték be.

A kalandos út folytatódott az építkezésig

Közben, 2020. április 1-jén a nyertes cég megszűnt, egészen pontosan beolvadt a jogutód Qualitas Hungary Kft.-be.  A Qualitast 2004. június 18-án jegyezték be, majd 2019 decemberében megjelentek tulajdonosként azok a személyek, akikről írtunk a Work N’ Stay Kft. kapcsán is azzal, hogy a NER-hez köthetők valahogyan.

Hasonló cikkünk:  Mit gondolnak a kecskeméti politikusok a Magyar Péter jelenségről?

Újabb érdekesség következett

A nyertes cég megszűnése, illetve a Qualitas Hungary Kft.-be olvadása után nem sokkal az utóbbi cég állami pályázaton 1 milliárd forintot nyert a munkásszállóra, és ezzel az összeggel ez a cég nyerte a legtöbbet. Próbálkoztunk megtudni akkor, hogy mikor és mi fog felépülni, de előbb nem kaptunk választ – a NER-es kapcsolatokat megíró cikkünkre hivatkozva -, majd röviden azt írták, hogy a cél változatlan, de a koncepció módosul. A G7 portálnak tavaly kicsit bővebben vázolták fel ugyanezt. Erre hivatkozva tavaly azt írtuk, „hogy az eredeti két épületes elképzelés úgy módosul, hogy hat kisebb épületet húznak fel több ütemben, időbeli eltolásokkal, alkalmazkodva a várható igényekhez.”

Most pedig ott tart az építkezés, amit láthatunk a fotókon.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...