fbpx
24.4 C
Kecskemét
2023. május 31., szerda

FRISS HÍREK

Így áll most a magán munkásszálló a Homokbányán

Legutóbb 2021 áprilisában számoltunk be arról, hogyan áll a 400 fős magán munkásszálló építkezése a Homokbányán. Ez az az épület, amelyet egy az önkormányzattól pályázaton megvett területre építhetnek. És amelyről tavaly is elmondtuk, hogy már 2020-ban akartak nyitni, de most 2022 őszén még mindig épül. És ez az a munkásszálló, amelyről korábban azt írtuk, hogy NER-közeli üzletemberek a beruházók.

Már az önkormányzati pályázatnál is furcsa volt…

Mint megírtuk, „Úgy nyerte meg a pályázatot a cég (Work N’ Stay Kft. – a szerk.), hogy még nem is létezett, amikor a közgyűlés a pályázat kiírása mellett döntött, és a beadási határidő előtt öt nappal jegyezték be.

A kalandos út folytatódott az építkezésig

Közben, 2020. április 1-jén a nyertes cég megszűnt, egészen pontosan beolvadt a jogutód Qualitas Hungary Kft.-be.  A Qualitast 2004. június 18-án jegyezték be, majd 2019 decemberében megjelentek tulajdonosként azok a személyek, akikről írtunk a Work N’ Stay Kft. kapcsán is azzal, hogy a NER-hez köthetők valahogyan.

Hasonló cikkünk:  Negyed évszázada áll üresen a volt tüdőkórház, nem lett nyugdíjasotthon

Újabb érdekesség következett

A nyertes cég megszűnése, illetve a Qualitas Hungary Kft.-be olvadása után nem sokkal az utóbbi cég állami pályázaton 1 milliárd forintot nyert a munkásszállóra, és ezzel az összeggel ez a cég nyerte a legtöbbet. Próbálkoztunk megtudni akkor, hogy mikor és mi fog felépülni, de előbb nem kaptunk választ – a NER-es kapcsolatokat megíró cikkünkre hivatkozva -, majd röviden azt írták, hogy a cél változatlan, de a koncepció módosul. A G7 portálnak tavaly kicsit bővebben vázolták fel ugyanezt. Erre hivatkozva tavaly azt írtuk, „hogy az eredeti két épületes elképzelés úgy módosul, hogy hat kisebb épületet húznak fel több ütemben, időbeli eltolásokkal, alkalmazkodva a várható igényekhez.”

Most pedig ott tart az építkezés, amit láthatunk a fotókon.

Hasonló cikkünk:  Folt hátán folt lett, de legalább most járható a régi 5-ös

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...