fbpx

FRISS HÍREK

4 klasszikussal ünnepel a 40 éves Médium Filmklub – A bérletek már kaphatóak

- Advertisement -

Már kaphatóak a bérletek a kecskeméti Médium Filmklub 40. jubileumi évadára, ami szeptember végén kezdődik. Az őszi évad nem csak meghatározó filmlasszikusokkal, hanem szeretnivaló zsánerfilmekkel, japán mágikus realizmussal, történelmi drámával és Reisz Gábor díjnyertes magyar filmjével várja tagokat.

12 héten át minden szerdán 19 órakor a Malom Moziban tartják a filmklubot. A bérletek a helyszínen válthatóak 7700 forintért. A filmek teljes listáját mellékeltük.

A sorozat az Őszi Filmnappal indul szeptember 27-én, a Hawaii c. francia vígjátékkal. Ide kivételesen nem csak a filmklub tagjait várják. A válogatásban a friss megjelenések mellett 4 olyan filmklasszikus is szerepel, amikkel a Bárdos Ferenc, a klub alapítója a kezdeti évekről emlékezik meg. Ezek nemcsak a korszakot (’40-es, ’50-es évek), hanem a későbbi filmművészeti irányzatokat is meghatározták:

Hasonló cikkünk:  Május 1-jén ingyenes lesz a parkolás Kecskeméten

Hitchcock: A gyanú árnyékában

George Cukor: Gázláng

Orson Welles: A gonosz érintése

Billy Wilder: Alkony sugárút 

Reisz Gábor legújabb filmje, a Magyarázat mindenre október 18-án lesz műsoron. A film Velencei Filmfesztivál egy rangos díját is elnyerte. A filmklub ezen felül  a legújabb francia, spanyol, japán és ír filmeket válogatta össze a őszi szezonra.

Lapunk korábban készített egy interjút a Médium Filmklubot alapító és mai napig vezető Bárdos Ferenccel a 40. évforduló kapcsán. A beszélgetés itt olvasható:

Hurka és ünnepély – Beszélgetés Bárdos Ferenccel a 40 éves a Médium Filmklubról

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...