fbpx
2.2 C
Kecskemét
2023. december 1., péntek

FRISS HÍREK

Omladozó iskola tövében örült a polgármester egy 70 méter hosszú murvás útnak

- Advertisement -

Új látványossággal gazdagodik Kecskemét – tudatta a város polgármestere a közösségi oldalán. Megszületett ugyanis a Lánchíd sétány, amelyet nagy csinnadrattával avattak fel minap.

Szemereyné Pataki Klaudia szerint egy új jelkép született ezzel Kecskeméten, az összefogás jelképe. Ugyanis a Lánchíd utcai iskola ötletére ugrott az önkormányzat, a Lendületben Széchenyivárosért Egyesület és két cég. Közösen hozták létre a murvával leöntött 70 méteres sétányt.

Korábban is megvolt ez az út, ha úgy tetszik: járda

Az ötlet egyébként nem eredeti, az út a szegéllyel korábban is megvolt. Egy kicsit meg kellett igazítani, kigazolni és új murvával leönteni. Csak most nevet is adtak neki. Ez lett tehát a Lánchíd sétány. Annyi az újdonság, hogy 26 facsemetét is ültettek mellé.

A polgármester azt tanácsolja posztjában, hogy amikor itt sétálunk,

jusson eszünkbe, együtt sem magasság, sem mélység nem rettent!

És, hogy mennyire örült mindennek Kecskemét polgármestere, az azon a fotón is látszódik (pl. a Facebook oldalán), amelyen a sétány tábláját az iskola tanulóinak gyűrűjében magasba emelve mutatja a közönségnek.

Az iskola meg közben omladozik

Látszólag nem zavarta a polgármestert és a megjelenteket sem, hogy a sétány tövében az iskola omladozik. Potyog róla a vakolat, a nyílászárók elavultak, az udvar futópályája veszélyes és nem túl régen még biztosan használták, a sportcsarnok tetejének egy része hiányzik. Úgy is volt, hogy felújítják az egészet így egy csomagban, de mint arról beszámoltunk, a kormány leállította az eltervezett beruházást, így egy ideig marad minden a régiben.

A polgármesterrel szembejött a valóság

Éppen akkor járt itt Lázár János miniszter és büszkélkedett a találkozó után Szemereyné Pataki Klaudia a beruházások szükségességéről, amikor leállították az iskola felújítását. És mindenzt éppen Lázár János államtitkára közölte. A polgármester azt írta akkor, hogy a város nem hagyja, hogy egyetlen beruházás is félbe maradjon, és ezt a kormány sem akarja. Persze a Lánchíd utcai iskola felújítása nem félbe maradt, hanem el sem kezdődhetett egy kormányzati tollvonás miatt. A tankerület anno azt nyilatkozta a KecsUP-nak, hogy csak átütemezésről van szó.

Hasonló cikkünk:  Király József képviselői fogadóórát tart október 10-én 17 órától

Kopping Rita: A polgármester alkalmatlan a város vezetésére

Kopping Rita ellenzéki képviselő, akinek a körzetéhez tartozik a sétány, azt posztolta, hogy a polgármester újból bebizonyította, hogy alkalmatlan a város vezetésére. Ezt írta az esemény után:

„A Polgármester Asszony nyugodtan viseli, hogy az évek óta tervezett energetikai korszerűsítés elmarad. E helyett megcsináltak (állítólag civilek) az iskola mellett egy kb. 50 m-es murvás sétányt (járda helyett), ami persze valahol üdvözlendő, de nem a város feladata lett volna (pár százezer Ft-ért kigazoltak, a szegélyt és a murvát felújították.) És ennek az átadására kivonul az egész fidesz vezetés. Mintha valami több milliárdos fejlesztést adtak volna át. És Polgármester Asszony, mint valami amazon, valami csata vezére, magasba emeli a sétány tábláját. Elképesztő koreográfia.”

Úgy tudjuk, hogy Kopping Ritát nem hívták meg a körzetében történt eseményre. Ez egyébként már szinte gyakorlat, hogy az ellenzéki képviselőket igyekeznek kiszorítani saját körzetükből. Fideszes országgyűlési képvielő, kormánypárti városi képviselők most is megjelentek.

További fotók a sétányról és az iskoláról:

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti középiskolák a TOP 100-ban

A HVG idén is kiadta a legjobb 100 magyarországi középiskola listáját. Három kecskeméti is belefért a TOP 100-ba.  Az összeállítás...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...