fbpx
14.3 C
Kecskemét
2023. június 3., szombat

FRISS HÍREK

A havi 1,6 millión felül a kiadásainak, költségeinek megtérítésére is igényt tarthat a polgármester az egyetemi alapítványnál

Csaknem egy hónapja köztudott, hogy Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a városvezetői fizetése mellé, a Neumann János Egyetemért Alapítvány felügyelőbizottsági tagságáért is kap havi 1,6 millió forintot. Ez a vagyonnyilatkozatából derült ki. Így többet kap az egyetemi alapítványtól, mint amennyi a polgármesteri illetménye.

Városvezetőként a következőket kapja:

  • 997.200 forint illetmény
  • 149.580 forint költségtérítés
  • 46 ezer forint angol és német nyelvű komplex középfokú nyelvvizsgákért

Polgármesterként tehát kb. 1 millió 192 ezer forintot keres Szemereyné Pataki Klaudia. Ehhez jön tehát hozzá az az 1,6 millió forint, amelyet az egyetemi alapítvány felügyelőbizottságának tagjaként kap.

Így havonta a kettőt összeadva kb. 2 millió 800 ezer forint fizetése (illetmény, juttatás) van Szemereyné pataki Klaudiának.

És ami csak most derült ki, miután megszereztük a Neumann János Egyetemért Alapítvány Alapító Okiratát, hogy

az 1,6 millió forint mellé igényt tarthat igazolt készkiadásainak, költségeinek megtérítésére is.

Ez itt tehát nem fix összeg. Az sem biztos, hogy él ezzel bármikor is a polgármester, de az okirat a lehetőséget megadja neki.

Szintén a dokumentumból derül ki, hogy évente legalább egyszer össze kell ülnie a felügyelőbizottságnak, amelynek tagságáért havonta 1,6 millió forintot kap a polgármester.

A felügyelőbizottság elnöke Bíró Attila, a Knorr-Bremse Kft. ügyvezetője. A polgármester mellett még tagja dr. Szabó József, a Kecskemét Közbiztonságáért Közalapítvány elnöke.

A felügyelőbizottság feladati körébe pl. ezek tartoznak:

  • véleményezi az alapítvány beszámolóját és költségvetését
  • a kuratórium hatáskörébe tartozó ügyekkel kapcsolatban javaslatot tehet és véleményt nyilváníthat
  • véleményezi az alapítvány szervezetére és működésére vonatkozó szabályokat
Hasonló cikkünk:  Felülvizsgálhatják a tavaly felfüggesztett 52-es út építését – 21 milliárdból folytathatják
Hasonló cikkünk:  A Szövetség Matolcsyról: Központi Bizottság dönt, melyik pártkatonát tüntetik ki

„Összeférhetetlenségi aggály” a polgármester esetében

Miután beszámoltunk a polgármester havi 1,6 millió forintos felügyelőbizottsági tagságáról, Bodrozsán Alexandra levélben kérdezte meg a polgármestert az „összeférhetetlenségi aggályról”, és arról is tudakozódott, hogy le kíván-e mondani valamelyik munkájáról.

Erre válaszolt a polgármester, amiben leírta, hogy neki szívügye a város mellett az egyetem is.

A Szövetség frakciót megdöbbentette a polgármester felügyelőbizottsági tagsága, és ezzel kapcsolatban az is, hogy erről nem volt tudomásuk a képviselőknek. Ezt írták akkor:

„Ezek után felmerül a kérdés, miért is titkolta polgármester asszony e fontos tényeket, vajon a kormánypárt családi kifizetőhelyként használja az egyetemeket működtető magánalapítványokat?”

Ezek után megírtuk, hogy a Fővárosi Kormányhivatal kormánymegbízottja, főként ellenzéki városvezetőkkel kapcsolatban bejelentette tavaly ugyanekkor, hogy összeférhetetlenségi vizsgálatok indulnak, miután a törvény szerint főállású polgármesterek és alpolgármesterek nem vehetnek fel több helyről fizetést. A nevesített szocialista polgármesterrel szemben azért indult eljárás, mert polgármesteri fizetése mellett egy felügyelőbizottságban is tisztséget vállalt. Ő a legújabb vagyonnyilatkozata szerint már nem tagja a felügyelőbizottságnak.

Akkor megírtuk, hogy Kecskeméten dr. Szeberényi Gyula Tamás főállású alpolgármester is felügyelőbizottsági tag egy Polgárdiban működő hulladékgazdálkodási cégnél.

 

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...