Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

A kadafalvi iskolának nem csak a tetőjével van baj

- Advertisement -

A hírekbe a május elejei vihar által megrongált tetőszerkezetével került tegnap a kadafalvi iskola. A KecsUP érdeklődésére a tankerület igazgatója ezzel kapcsolatban tegnap közölte:

„A sérülések nem érintették a bejáratot és a tantermeket, a tanulók nincsenek veszélyben, így az épületben a nevelő-oktató munka zavartalanul folyik”

A tanulók és az ott dolgozók azonban nemcsak a mostani károk miatt nem lehetnek a legideálisabb környezetben. Az iskola épülete ugyanis nincs jó állapotban már egy ideje. Bár a növényzet némileg eltakarja, a bejárat mellett jókora területen megbomlott a fal, és más helyeken is hullik a vakolat. Ez látható kezdőképünkön.

Az ablakok egy részét már újabbakra cserélték, de még mindig vannak fa nyílászárók, ezek talán még az eredetiek. Az udvarban lévő épületről szinte teljesen leesett már a vakolat, a ragalja szétesett, és az épület egyes udvari falai sem festenek jól. Az utcáról látható kémények sincsenek már egyben. Az iskolaépülethez kapcsolódó óvodai szárny állapota sem járul hozzá a kellemes környezethez.

A tetőszerkezettel pedig tudjuk, mi a baj. A cserepek a vihar miatt kuszán állnak, talán egy újabb széllökést már ki sem bírnának. Néhányat már üveggel pótoltak. Hírlik, hogy valamikor talán nekilátnak az iskola rendbetételének A galériában mutatjuk, amiről fentebb írtunk.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Mindent megtesznek, hogy megtisztítsák Kecskemétet a kábítószer-terjesztőktől – ígéri a rendőrkapitány

Húsz rendőr kezdi meg szolgálatát augusztus 1-jén Kecskeméten - mondta el a június 27-ei képviselő-testületi ülésen Timafalvi László rendőr...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version