Vásári forgataggal ünnepelték a szamócát Lajosmizsén

- Advertisement -

Ismét megünnepelte múlt szombaton Lajosmizse – immár tizenharmadik alkalommal -, hogy itt található az ország egyik legnagyobb szamócatermesztő vidéke. A magas színvonalú eseményen minden korosztálynak kedveztek a programokkal, és természetesen volt szamócavásár és lekvárfőzőverseny is.

Május 18-án, szombaton már a reggeli óráktól követték egymást a fellépők az Iskola-tónál és a helyi termelők, kirakodóvásárosok is ki egész nap várták a XIII. Szamócás Vásári Forgatag látogatót. Mint arról beszámoltunk, az eseményen készült el az ország legnagyobb hamburgere is.

Fotók: Varga László

Az ünnepélyes megnyitót Basky András polgármester tartotta, aki méltatta a környék szamócatermelő gazdáinak munkáját.

„Amikor megkóstolunk egy szem gyümölcsöt, akkor gondoljunk bele, mennyi munkát fektetett bele a termelője” – emelte ki.

A nap további részében először a kicsik szórakozhattak. Szerző Zsuzsa és az Alma Együttes kötötte le a figyelmüket, de délután sem maradtak fellépő nélkül, hisz a Kiflihajó Együttes zenéjére táncolhattak.

A felnőtt korosztály hangulatáról Kocsis Tibó, majd Ferenczi György és az Első Pesti Rackák zenekara gondoskodott. Tibót sikerült is mikrofonvégre kapni, aki elmondta, mindig nagy örömmel látogat haza. Külön lelkesítette, hogy nővére tevékenyen részt vett a szervezési folyamatokban. A fellépést mint Lajosmizséről származó lokálpatrióta ingyenesen vállalta. 2024-ben is sok újdonsággal készül a rajongói felé: tévéműsorban debütál és őszre új dallal készül, de ezekről még nem árult el részleteket.

A programot kézműves foglalkozás, a Farm SE sportkutya bemutatója és népi játékok színesesítették és több versenyt is megrendeztek: díjazták a legfinomabb epres süteményt és lekvárt, melyet Kiss Zoltán cukrász zsűrizett.

A piros autók találkozója és szemlézése is növelte a rendezvény színvonalát, emellett retro teherautón is lehetett várost nézni.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Hol nézzük az Európa-bajnokságot Kecskeméten?

Június 14-én, pénteken 21 órakor a Németország-Skócia találkozóval veszi kezdetét az év legjobban várt sporteseménye, a foci Eb. Cikkünkben...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version