fbpx
4.5 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Leviczky Cirill válaszolt nekünk – de még hogyan!

- Advertisement -

Az előzmény:

  • Nem egyezett a képviselő posztja a készülő Gábor Dénes utcáról és az önkormányzati sajtó beszámolója
  • Tisztázandó kérdéseket küldtünk Leviczky Cirillnek (Fidesz-KDNP), hogy melyik verzió a helyes, hol is tart, melyik üteménél az útépítés
  • Kommentben jelezte a cikk után, hogy nem is kerestük őt
  • Kommentben és cikkben is megírtuk válaszként, hogy már pedig kerestük, és nyilvánosságra hoztuk a levelünket
  • A képviselő újból kommentelt: a levélszemét mappába került a levelünk
  • Kommentben kértük (ha már így állt velünk szóba), hogy ha már megvan a levelünk, várjuk tehát a válaszokat

A válasz megjött

Meg is kaptuk pár nappal később a választ. Tegnap. Miven gyöngyszemnek tartjuk, teljes egészében közöljük. Itt van róla a képernyőmentés:

 

Finoman le lettünk szemetezve?

Nézzük egy kicsit meg ezt a levelet. Kezdjük a legelején. Burkoltan vagy finoman (kinek melyik tetszik) lel lettünk szemetezve. De ha nem is a KecsUP, a megkeresésünk, a levelünk mindenképpen.

De miért kellene bekalkulálnunk, hogy kinek milyen a levelezőrendszere, és az mit csinál a mi levelünkkel? Ráadásul mi köze van ehhez, hogy a KecsUP ellenzéki vagy nem?

Ellenségesek lettünk volna a képviselővel? Vagy elég kérdezni és máris ellenségesek vagyunk? Ahogy már a városházi sajtós esetében megírtuk: elhisszük, hogy nehezebb úgy politizálni, ha van egy sajtó, amely felhívja a figyelmet valamire, ami nem egyértelmű. Amely számonkér. Amely tisztázni szeretne. Ez utóbbi történt most is, mi pedig tettük a dolgunkat: megkérdeztük a környék önkormányzati képviselőjét. Bár örülünk, hogy válaszolt, de azért nem mehetünk el a válaszok mellett szó nélkül. Kérdeztünk. Ez lenne az ellenségeskedés? Íme, ezt a levelet küldtük el neki. Kattintásra nagyban olvasható.

Nem gondoljuk, hogy ez egy ellenséges levél lett volna. Sem stílusában, sem tartalmában. De nézzük tovább.

Leviczky Cirill volt a hunyó, ő írt nem valós információt

„el lehet tolni a biciklit nincs itt semmi látnivaló” – írta a képviselő. Ezt akkor szokás mondani, ha semmi az ég világon nem történt. Amit gyorsan saját maga cáfolt Leviczky Cirill, már a következő mondatokban. Le is írta: „Azaz az Én facebook-os bejegyzésem a nem valós információ.” Előbb részletesebben meg is indokolta, hogy lényegében benézte az építkezés állapotát, és mivel úgy látta, hogy „elég kis szakasz készült el”, azt hitte, hogy még csak az első szakasz van kész és majd jön a többi. Majd később informálódott. Ha ezt a poszt előtt megteszi, akkor már eleve úgy tájékoztathatta volna a választókat, ahogy a városháza szerint van: valójában már kész az első kész ütem és az utolsó következik. És mi pont ezt a félreértést akartuk tisztázni, amely utólag derült ki, hogy a képviselő félreértése volt.

Hasonló cikkünk:  Úszás a téli Balatonban: "igazi kikapcsolódás volt, nézelődtünk, beszélgettünk"

Az a mondatrész különösen érdekes, amelyben bevallotta a képviselő, hogy úgy látta, hogy (1 év alatt – a szerk.) „elég kis szakasz készült el” az útból. Ez akár kritika is lehet, de nem akarunk olyat a szájába adni (vagy a tollába mondani), amit nem akart mondani (leírni), mindenesetre ez a megjegyzés leíródott általa.

Mi lesz a kadafalvi szabadidőparkkal?

A levél végén még kitér a másik kérdésünkre, hogy mi  lesz a 2018 óta (még Mák Kornél képviselő által) ígért játszótérrel is szabadidőparkkal. Amelyről (pontosabban arról, ami maradt a tervből) tavaly májusban úgy nyilatkozott a városháza, hogy akár nyáron megépülhet (mármint tavaly nyáron). Azóta nem történt semmi a kijelölt területen, és már az is kiderült a városháza akkori tájékoztatásából, hogy játszótér nem lesz. Csupán egy olyan kondipark, amely a vadaskert előtt is van.

Valahol itt lenne a kondipark, de építésnek nyoma sincs

Leviczky Cirill szerint februárban még úgy volt, hogy épül a kondipark és a szabadidőpark. De a város költségvetését „újra gombolva kell kialakítani” a reális terveket. Felhozta még, hogy a járvány leállította a város életét. De hol volt még a járvány tavaly, amikor akár meg is épülhetett volna a beruházás?

Szerintünk a képviselő rosszul gondolja

Végezetül hadd jegyezzünk meg valamit. Úgy véljük, Leviczky Cirill nem érti. Itt nem arról van szó, hogy a KecsUP ilyen vagy olyan. Ellenzéki vagy sem. Ellenséges vagy sem. Van portálunknak sok ezer olvasója, ők a fontosak. Köztük nyilván kadafalvi lakosok is. Nekün az olvasók a fontosak, és reméljük, hogy a képviselőknek is. Mellékes, hogy mit gondol rólunk. A városháza sajtósának véleményét már tudjuk: szándékosan nem küld nekünk információkat. Ha úgy tetszik ő (és mivel ő a városháza hivatalos sajtósa, vegyük ide a városházát is) tesz több ezer kecskemétire. Akik a KecsUP-ból akarnak tájékozódni a város ügyeiről. De Leviczky Cirill legalább válaszolt, és reméljük, felelős, megválasztott képviselőként ezt továbbra is így teszi.

Az önkormányzati sajtó például egy másik utat választott. Kérdeztük kétszer is egy ügyben, de válasz nem jött. Csak később egy úgyvédi levél, hogy tegyünk helyreigazítást, mert miket írunk róluk. Pedig felkínáltuk a lehetőséget, hogy az álláspontjuk megjelenhessen. Nem éltek vele. Ügyvédet küldtek ránk.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...