fbpx
17 C
Kecskemét
2023. március 20., hétfő

FRISS HÍREK

Egy kormányhoz közeli bűnügyben nyomoznak Vancsura Istvánnál

A Hírösvény írta meg, ez alapján repült rá a hírre az önkormányzati sajtó és annak partnere, a magát ténylegesen függetlennek mondó, ugyanakkor önkormányzati tízmilliókból is működő Keol, hogy házkutatást tartottak Vancsura Istvánnál. Aki egy kecskeméti ügyvéd és egy kecskeméti önkormányzati képviselő egyben.

A 24.hu írja, hogy „április végén derült ki, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) több minisztériumi tisztviselőre csapott le egy hivatali vesztegetés és más bűncselekmények, köztük pályázati visszaélések gyanúja miatt indult nyomozásban. A KNYF által szervezett összehangolt bűnügyi akcióban csaknem 150 ügyész és rendőr vett részt. A nyomozók több helyszínen tartottak házkutatást, a hivatalos személyektől több mint kétszázmillió forint készpénzt foglaltak le. Az ügyről korábban annyi derült ki, hogy a Pénzügyminisztériumot és a Miniszterelnökséget is érinti. A 24.hu megtudta, hogy a lefoglalt pénz nagy részét – 190 millió forintot – egyetlen kormánytanácsosnál találták, aki a Varga Mihály vezette Pénzügyminisztériumban, a Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárságon dolgozott. A Hírösvény szerint ez az az ügy, amelyben Vancsura István érintett lehet, és ezzel kapcsolatban mehettek ki hozzá házkutatásra. A KecsUP egy ügyvédtől megtudta, hogy ügyvédek nagyon könnyen belekerülhetnek ügyekbe úgy is, hogy végül semmit nem tudnak rájuk bizonyítani. Lehetséges, hogy védencük rájuk próbál kenni valamit azzal, hogy az ügyvéd vitte oda, ő hozta el, ő biztatta és így tovább. Ebben az esetben a nyomozóhatóságoknak tenniük kell a dolgukat és kivizsgálni, hogy valódi értintettségről van-e szó. 

Miközben tehát igazából semmit nem tudni, csak azt, hogy házkutatás történt és a nyomozók magukkal vitték Vancsura Istvánt is, máris megy az összemosás. Egyszer mint képviselőről írnak ezek a sajtótermékek, másszor mint ügyvédről. Pedig egyáltalán nem mindegy.

Az önkormányzati Hiros.hu egyeneses baloldali botrányról ír, miközben megemlíti a Hírösvény alapján, hogy Vancsura neve a pénzügyminisztériumi botrányban merülhetett fel. Igen, a fideszes pénzügyminisztérium botrányában, ahol hivatali vesztegetés gyanújával már letartóztatások is történtek. Ezt a tényt figyelmen kívül hagyva, baloldali botrányról ír az önkormányzati lap. Lebegtetve, hogy Vancsura István esetleg mint kecskeméti politikus kerülhetett képbe. Az a média, amely korábban Vancsura Istvánra nem egyszer alapozott, és a véleményét, kommentjeit felhasználva ütötte Bodrozsán Alexandra ellenzéki képviselőt, országgyűlési képviselőjelöltet. Majd ezeket a cikkeket milliókért hirdette mindenki pénzéből. Saját működési szabályait felrúgva.

Hasonló cikkünk:  A kecskeméti Mercedes-gyárat is felkészítik az elektromos autók gyártására a következő években
Hasonló cikkünk:  Nosztalgia, szubkultúra, Butterfly Effect - Beszélgetés Vázsonyi Jánossal a piaci koncerten VIDEÓVAL

Vancsura István még a Momentum színeiben került a közgyűlésbe, a Szövetség frakciójába. Egy idő után saját párttársával, Bodrozsán Alexandrával nézeteltérésbe került, nyilvánosan támadta őt. Az áprilisi választás előtt odáig ment, hogy sajtótájékoztatón igyekezett bizonygatni, hogy Bodrozsán rossz jelölt. Kettejük ellentéte odáig fajult, hogy a Momentum felfüggesztette Vancsura tagságát, amire ő kilépett a pártból, és már azt is nyilvánosan bírálta. Közben Vancsura bevédte Kecskemét fideszes polgármesterét, amikor arról volt szó, hogy jogosan veszi-e fel polgármesteri fizetését és az egyetemi alapítványnál is tiszteletdíját egyszerre. Vancsura Istvánra egyre többször kezdett el hivatkozni Kecskemét fideszes sajtója, ha az ellenzéket akarta ütni. A kívülálló úgy érezhette, hogy Vancsura István a fideszes sajtó kedvenc ellenzéki képviselője lett. Hogy az ellenzékre mondott terhelő véleményével eltávolodott saját közösségétől és közeledett a Fideszhez.

Az önkormányzati sajtó megbélyegző kijelentése azért is meglepő, mert a várost irányító polgármester és pártja gyakran kéri együttműködésre az ellenzéket, és gyakran mondanak olyanokat, hogy jó lenne, ha az ellenzék is a város érdekét tartaná szem előtt. Ehhez képest itt van egy ügy, amiről egyelőre alig tudni valamit, de az önkormányzat sajtója máris baloldali botránynak címkézi.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...