fbpx

FRISS HÍREK

Kadafalvai játszótér: Áll a bál az építtető egyesület és Leviczky képviselő között

- Advertisement -

A kadafalvai játszótér, amit még Mák Kornél kormánypárti egykori képviselő dobott be a köztudatba évekkel ezelőtt, máig nem épült meg. Akkor egy választás előtt lengették be, legutóbb is így történt. Csak közben Leviczky Cirill lett itt a képviselő, szintén a Fidesz-KDNP színeiben. Már sokat cikkeztünk róla. A helyszín megtalálása sem volt könnyű, de az építését is viták övezik.

Nesztek, Kadafalviak! Itt a nagy semmi!

A fenti címmel ez volt az első cikkünk az ígéretről (a cikkben lévő kondipark végül három év után, tavaly nyáron a sokadik helyszínen végül megépült) Itt pedig néhány utána következő cikkünk a témáról.

A városrész mostani fideszes képviselője, Leviczky Cirill annyira nincs képben, hogy pont akkor posztolt egy kéthetes fotót, hogy semmi nem történik a játszótérrel, amikor éppen már a földmunkát végezték a területen. Posztjában el is ismeri, hogy igazából az önkormányzattól ki sem kérték a véleményét korábban egy fontos kérdésben.

Kijelölve a terület

Leviczky szavai szerint amikor végre meglett a helyszín, akkor annyit azért jelzett neki a hivatal, hogy nem fog már az önkormányzat által menni az építés, adják inkább oda a lehetőséget egy helyi egyesületnek, az nem olyan bürokratikus. Így kapta meg a Civilek Kadafalváért Egyesület (CKE) a projektet, és azt a 30 millió forintot, amit az önkormányzat erre szánt. Leviczky szerint, ha nem sikerült volna új gazdát találni, akkor ez a pénz a nagy közös kalapba visszahullott volna, nyilván a játszótér álmával együtt. Csakhogy az önkormányzati képviselő szerint játszótér még mindig nincs, mert inkább széthúzás van, nem összetartás. Posztját így zárja:

Ismerve az egyesületnek az önkormányzathoz való viszonyulását, a szerződés kötése nagyfokú bátorságról tett tanúbizonyságot.
A szerződést nem láttam, nem tudom mit tartalmaz.
Az egy – általam szervezett – lakossági fórum kivételével, a játszótér építésének előkészítésével kapcsolatban nem kaptam tájékoztatást az egyesülettől.
Állítólag lejárt a kivitelezési határidő.
Egy biztos: játszótér nincs.
Tanulság?
Összefogással messzebb jutunk, mint széthúzással.
Itt a képviselő teljes posztja:

Facebook/Kadafalva hivatalos oldala

Visszaszólt az egyesület alelnöke: Szégyellje magát a képviselő

Király Roland helyi vállalkozó, a CKE alelnöke dühös videóban fakadt ki, amelyben bocsánatkérésre szólította fel Leviczky Cirillt, akinek azt üzente: Szégyellje magát. A videóban többek között arra tér ki, hogy a pénz megvan, senki nem tette el, sőt a játszótér is megépül. Viszont azt is elmondja, hogy Leviczky Cirillnek ebben semmi szerepe nem volt, a pénzt se ő szerezte, pedig akár meg is tehette volna a pénzügyi bizottság elnökeként. A KecsUP-nak azt nyilatkozta Király Roland, hogy az önkormányzat végül is jól döntött, hogy nem Leviczky Cirillnek vagy egy hozzá köthető egyesültnek adta a pénzt, hanem a Civilek Kadafalváért Egyesületnek. Azt is lenyilatkozta, hogy ebben a történetben Leviczky Cirillnek már nincs szerepe és igazából nem is volt sosem. Király Roland elismerte, hogy a határidőkkel tényleg ptobléma volt, de a videóban is elmondta, hogy bizonyos hivatalok nem csipkedték magukat, ezért már a 30 millió egy részét közben vissza is utalták az önkormányzatnak. De végül meglett minden engedély, amit bizonyít is, hogy a területen minap megkezdődött a munka. Az alelnök szerint mire ki kell fizetniük mindenkit, addigra az önkormányzat visszautalja majd az egyesületnek a pénzt. Végezetül Király Roland azt vetette még fel a KecsUP érdeklődésére, hogy Leviczky Cirillnek el kellene gondolkodnia, hogy a választásokig képviselő akar-e maradni. 
Király Roland videója:

Király Roland már nem mert ígérni időpontot, csak annyit mondott hírportálunknak, hogy hamarosan elkészül a játszótér, ami nem is akármiylen lesz, érdekes játékokkal.
A helyszín:

Az erdő előtti részen épül meg a játszótér

Elengedték Leviczky kezét?

Hírértékű kommentet írt Szollár Péter, megszólítva Leviczky Cirillt az ő posztja alá. Őt az önkormányzati sajtó egy korábbi (Kadafalváról szóló) cikkben a városháza munkatársaként mutatt be. Azt írja a képviselőnek, hogy nem megy neki, hogy egy közösségért együttműködjön. Minenkiben ellenséget lát. Itt a kommentje:

Facebook/Kadafalva hivatalos oldala

A kondipark után úgy tűnik megépül valóban a játszótér is, de annyi biztos, hogy nem megy egyszerűen ez sem. Mi folyik itt Kadafalván? – kérdezhetnénk egy kicsit átírva a klasszikust.

Hasonló cikkünk:  Büdösre, elviselhetetlen szúrós szagra panaszkodnak a Kisfáiban lakók

A keresztény képviselő, aki a picsába küldte a balosokat

Leviczky Cirill képviselő (aki a szakképzési központ kacellárja is) stílusára már korábban is volt panasz. Megírtuk, hogy a picsába kívánta a balosokat a választás napján egy kommentben. Korábban pedig a KecsUP-nak küldött egy olyan levelet, amelyből azt lehetett kiolvasni, hogy a kukába valók vagyunk. Hogy mennyire van képben a körzetében folyó dolgokról, arról árulkodik, hogy ebben a levélben elismerte, hogy amit egy épülő útról (a botrányos Gábor Dénes úr) posztolt a Facebookon, az téves információ volt. Többen megjegyezték azt is, hogy pedagógus létére helyesírási hibák sora hemzseg posztjaiban. Egy szemétszedési ügyben szintén összecsapott a CKE és Leviczky Cirill.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...