fbpx

FRISS HÍREK

Leviczky Cirill hallgat a nem létező kadafalvai postáról

- Advertisement -

Lassan két éve nincsen posta Kadafalván. A bolt, ahol működött korábban, 2021. január 30-i hatállyal felmondta a szerződést. Akkor frissiben az akkor még alpolgármester Szeberényi Gyula Tamás (Fidesz-KDNP) arról tájékoztatott, hogy az önkormányzatnak fontos, hogy a kadafalvai lakosoknak legyen saját posta hivataluk, ezért keresik a megoldást. Később a KecsUP-nak sikerült kihúzni az alpolgármesterből, hogy átmenetileg akár egy konténerben is el tudja képzelni a postát. Ezt cikkünk után hivatalosan is bejelentette. A templom kertjét jelölte meg helyszínnek, miközben addig is az Auchanban lévő postát ajánlotta a lakosságnak. Ezt tette a Magyar Posta Zrt. is, amely megerősítette a KecsUP-nak: az önkormányzattal közösen keresik a megoldást.

Csakhogy néhány hónap múlva már két év is el fog telni. Sem végleges, sem ideiglenes posta nincs Kadafalván. Egy korábbi városházi dolgozó, aki nem mellesleg nyilvánosan ment neki Leviczky Cirillnek a kadafalvai játszótér építése kapcsán, és aki egy időben sokszor tűnt fel Szeberényi Gyula Tamás mellett, azt írta még korábban a Facebookon, hogy

“A Magyar Postának igen horror igényei vannak egy új üzlet megnyitásakor. Ennek több üzlet helyiség ( nem sok van ) nem felelt meg. A konténer posta több, mint 5 millió ft-ba -átmenetileg is-kerülne egy olyan telken ( a templom mellett) ahol az Önkormányzatnak más tervei vannak. Ezért tartunk ki a végső elhelyezés mellett, amelyben az üzletház befeketetőjével azon dolgozunk, hogy mihamarabb találjunk annak megfelelő telket. Ez most talán meglesz. Minden fejleményről tájékoztatunk.”.

Hasonló cikkünk:  Egy szolnoki eset is rávilágít a postai dolgozók elleni támadásokra

De semmilyen tájékoztatás nem történt azóta. Amiből arra következtetünk -ha igazat írt az akkor talán még a városházán dolgozó kommentelő-, hogy nincsenek fejlemények.

Hogy megtudjuk ezt, 2021 augusztusában kérdéseket tettünk fel Szeberényi Gyula Tamásnak, aki közben országgyűlési képviselő lett. Azóta nem válaszolt, vagyis több, mint egy éve.

A posta akkor is válaszolt nekünk. Azt, hogy Kecskeméten a jogszabály 5 postát ír elő, ugyanakkor 12 működik. Ettől függetlenül tárgyalnak az önkormányzattal az újranyitásról. Már ehhez képest is eltelt egy év, még mindig semmi.

Leviczky képviselő megint nem válaszolt a helyieket érdeklő kérdésekre

Ezért most Leviczky Cirillhez (Fidesz-KDNP) fordultunk, aki a városrész önkormányzati képviselője. Gondolván, hogy biztosan képben van, és szívesen tájékoztatja a lakosságot a sokakat érintő és érdeklő témában. Leviczky Cirill azonban a megadott határidőig nem válaszolt megkeresésünkre.

Leviczky Cirillt személyesen is megpróbáltuk szóra bírni a körzetét érintő két témáról is, de érdemi válasz helyett elsétált mikrofonunk elől.

Posta tehát csaknem két éve nincs Kadafalván, a felüljárón átvezető biztonságos kerékpárút pedig három éve csak ígéret Leviczky Cirill részéről, aki a helyieket érintő témákról hallgat, amikor kérdéseket küldünk neki. A szintén beígért játszóteret végül egy civil szervezet építtette meg.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...