fbpx

FRISS HÍREK

A KTV tegnapi válasza olyan, mint a fehér holló

- Advertisement -

Mint arról beszámoltunk, a Médiatanács hatósági eljárást indított a Kecskeméti Televízió ellen, majd meg is bírságolta azt, mivel egy ellenőrzés során azt találták, hogy nem teljesíti kötelezettségét az önkormányzati sajtó. Tavaly október 10. és 16. között bizonyos műsorok a vizsgált adáshét egyetlen napján és heti szinten sem érték el a vállalt időtartamot, a helyi közélettel foglalkozó műsorszámok napi és heti aránya is kevesebbnek bizonyult a határozatban rögzítetteknél, valamint a napi rendszeres híműsorokra vonatkozó kötelezettségét sem teljesítette.

A KecsUP kérdezett

Kerestük a múlt héten a Kecskeméti Televíziót, mert többek között tudni szerettük volna, hogy milyen álláspontot terjesztett elő a Médiatanács felé, amely erre kérte a televíziót. És arra is kíváncsiak voltunk, melyik műsorokat érintette a vizsgálat. Érkezett is válasz, amelyről tegnap beszámoltunk. Kozák Polett a Kecskeméti Televízió Kft. ügyvezető-főszerkesztője leírta, hogy mennyivel lettek rövidebbek a műsoridők a vállaltnál, és azt is, hogy 40 ezer forint lett a Médiatanács által kiszabott bírság. Ha kíváncsi a teljes válaszra, akkor itt elolvashatja.

Nem volt korábban ilyen közlékeny az önkormányzati sajtó

A KecsUP igyekszik megszólítani mindenkit, akiről úgy hisszük, hogy fontos egy cikkhez, vagy netán éppen ő a főszereplő. Nem rajtunk múlik, hogy több cikkünkben sem olvasható bizonyos intézmények, szereplők, cégek véleménye. Azért van ez, mert nem válaszolnak. Tipikusan ilyen volt sokáig a polgármester és a városháza sajtósa. Utóbbi meg is írta, hogy szándékosan nem válaszol a KecsUP-nak. A polgármester a csendet a kadafalvi játszótér átadóján törte meg, akkor videós interjút adott nekünk. Ezen az eseményen állt szóba velünk hosszabb idő után Leviczky Cirill fideszes önkormányzati képviselő is.

Az önkormányzati sajtó is hosszú időn keresztül figyelmen kívül hagyta kérdéseinket. Annak ellenére, hogy sajtóként ismerniük kell a sajtótörvényt. Ez kimondja:

„Az állami és önkormányzati szervek, intézmények, tisztségviselők, a hivatalos és közfeladatot ellátó személyek, valamint az állami vagy önkormányzati többségi tulajdonban lévő gazdasági társaságok vezetői – a szükséges felvilágosításoknak és adatoknak a médiatartalom-szolgáltatók számára, megfelelő határidőben történő rendelkezésére bocsátásával – a közérdekű adatok nyilvánosságáról, illetve az információszabadságról szóló jogszabályok keretei között kötelesek elősegíteni a médiatartalom-szolgáltató tájékoztatási feladatának elvégzését.”

Hasonló cikkünk:  Az egyháztól kerüljön a városhoz a Szentháromság-szobor - indítványozza Király József

Már pedig a Kecskeméti Televízió Kft. önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság, így mindenkori vezetőjére is vonatkozik a fenti kitétel. Most fel is hívtuk a figyelmet kérdéseink után erre a passzusra.

Sok kérdésre nem kaptunk választ a KTV-től

A tegnapi KTV-s válasz olyan, mint a fehér holló. Ritka. Korábban is rendre próbálkoztunk információkhoz jutni az önkormányzati sajtótól. A Kimittud felületén elküldött közérdekű adatigényléseinkre nem kaptunk válaszokat. Arra a kérésünkre, hogy adják ki, milyen marketing és komminikációs költések és szerződések vannak a televíziónál, 2020. szeptember 25. óta hiába várjuk a választ. Hogy milyen állami és kormányzati megrendelések és költések vannak az önkormányzati sajtóban, arra 2021. január 24. óta nem kapunk választ. 2021. február 8. óta hiába várjuk a választ arra a kérdésre, hogy milyen szerződéseket kötöttek a Mediaworks Zrt.-vel. A határidők bőségesen és sokszorosan lejártak. De még annyit sem írtak vissza, hogy dolgoznak a kéréseken és türelmet kérnek. És emailben is érdeklődtünk. Szerettük volna megtudni, hogy miért lett egy tényszerű Facebook posztból később egy gyurcsányozós verzió is. Vagy, hogy mire alapozták korábban, hogy a hiros.hu azért akadozik, mert baloldali hekkerek okoztak terheléses támadást. De arra is választ vártunk, még a parlamenti választás előtt, hogy mi várható az önkormányzati sajtóban a kampányban. Később ezt megtudtuk, de nem Kozák Polettől, hanem az önkormányzati sajtó cikkeiből. Az ellenzéket (és főként Bodrozsán Alexandra jelöltet) lejárató anyagok hirdetésére mintegy 3 millió forintot költöttek el a Facebookon.

Az önkormányzati sajtó vezetője: Kozák Polett

A médiacentrum feje (Kecskeméti TV, hiros.hu, Kecskeméti Lapok) az a Kozák Polett, aki már több főszerkesztő alatt is helyettesként irányította a KTV szakmai munkáját. 2020 őszén választották a Kecskeméti Televízió Kft. ügyvezető-főszerkesztőjének, miután a korábbi vezető, Bán János az M5 kulturális csatornához igazolt. A parlamenti választások után Kozák Polett fizetését 230 ezer forinttal megemelték, majd “kiemelkedő munkájáért” Tóth László-díjjal jutalmazták.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...