fbpx

FRISS HÍREK

Ami éppen az érdeke: Rajnai Attila ha kell, üti az ellenzéket, ha kell, dolgozik annak

- Advertisement -

Rajnai Attila akkor robbant be az országos köztudatba, amikor mintegy 20 éve megírta a Tokaji borcsaták című publicisztika sorozatát az Élet és Irodalomban (ÉS). Ez volt az a bizonyos „ne mi kapjuk a legtöbbet” írás, ami lényegében azt állította, hogy Orbán Viktor miniszterelnökként ott volt a felesége cégénék taggyűlésein, és arról adott tanácsokat, hogyan lehetne bekebelezni állami területeket. A balliberális értelmiség a tenyerén hordozta Rajnait, és ebből az sem vont le semmit, hogy végül az ÉS elvesztette a pert, amit ellene indítottak a cikkek miatt, mert a bíróság szerint sem voltak ezek taggyűlések.

Rajnai balliberális beállítottságát erősítette az is, hogy akkoriban az MSZP-s Balogh László elnökölte megyei önkormányzatnak is dolgozott. Majd a 168 Óra hetilapban publikált, amely egykor a balliberális értelmiség kedvelt újságja volt.

Rajnai ellenzéki kecskeméti képviselőkről írt valótlanságokat tartalmazó cikkeket

Csakhogy közben Kecskeméten az elmúlt években egy másik arcát mutatta Rajnai Attila. A 2019-es önkormányzati választási kampányban a fideszes önkormányzat televíziójában nem éppen hízelgőket mondott arról az ellenzékről, amelynek egy részét a régebben őt éltető balliberális tábor adja. A Szövetség polgármesterjelöltjéről úgy beszélt, mintha az nem ismerné Kecskemétet és nem is szeretné. Az ellenzéki politikusokat egy cikkében pedig kapuzárástól vicsorgó plüssmaciknak nevezte.

A választás lezajlott, a Rajnai által is lehúzni igyekezett ellenzék majdnem fele-fele arányba került a kormánypártokkal a közgyűlésbe. A lejárató akciók azonban nem álltak le. Rajnai ekkor a 168 Órában írt valótlanságokat Kopping Rita nyertes ellenzéki önkormányzati képviselőről, aki a bíróságon megnyerte a lap ellen a sajtópert. Mostanában pedig Király Józsefről írt valótlanságokat tartalmazó cikket. Ezért előbb Király József sajtópert nyert Rajnai újságjával szemben. A rágalmazási per pedig csak azért nem jutott el ítéletig, mert a tárgyalás előtt nyilvánosan bocsánatot kért Rajnai a hazugságokért.

Rajnai Attilát még néhány éve is úgy emlegették egy országos televízió beszélgetős műsorában, mint balliberális újságírót. Miközben szűkebb hazájában üti a balliberális politikusokat. Csakhogy nem ennyire fekete és fehér a kép.

2019-ben a megyei MSZP-nek is dolgozott Rajnai

Miközben tehát a 2019-es választási kampányban az MSZP-t is a soraiban tudó Szövetséget kritizálta a fideszes önkormányzat sajtójában, a megyei MSZP megbízására kampányanyagokat gyártott a szocialistáknak. Cége, a Kreatív Press Kft. mintegy 1 millió forintért készítette el az MSZP megyei jelöltjeinek bemutatkozó anyagait. Az MSZP részéről Király József megyei elnök írta alá a szerződést.

Montázs a szerződés részleteiből és a számla

A 2019-es kampányban az akkor még ellenzéki Dobos József Facebook oldalát gondozta Rajnai

Ugyanebben a választási kampányban, miközben tehát saját újságjában és a fideszes önkormányzat sajtójában ütötte a Dobos Józsefet is jelöltként indító Szövetséget, Dobos József politikusi Facebook oldalát szerkesztette, vagyis tevékenyen szerepet vállalt az akkor ellenzéki Dobos kampányában. A birtokunkba került egy olyan poszt, ami politikai fórumra hívta a lakosságot Dobos József fotójával, és ezen látszódik, hogy Rajnai Attila tette közzé Dobos József Facebook oldalán.

A 2019-es kampányban, miközben az ellenzéki Dobos oldalát szerkesztette, egy fideszes jelölt oldalára gyűjtött kedvelőket

De ugyanazzal a lendülettel, amivel az ellenzéki Dobos József Facebook oldalát szerkesztette a kampányban, egy fideszes jelöltnek az oldalára gyűjtött kedvelőket. Vagyis egyik nap egy ellenzéki jelöltnek dolgozott, egy másik nap egy fideszes jelölt oldalát népszerűsítette.

Hasonló cikkünk:  Bemutatta önkormányzati választási programját a Szövetség a Hírös Városért Egyesület

Szerdai Rajnai cikk: Dobos egyre népszerűbb és semmit nem írt alá, az ellenzék csak lufit fúj

Nem tudjuk, hogy most is köze van-e Rajnainak Dobos Józsefhez és az ő Facebook oldalához, viszont szerdán egy cikkben a Hírösvényben mosdatni igyekezett az ellenzéket elhagyó Dobost. Többek között az áll a cikkben, hogy Dobos József azt nyilatkozta neki, hogy egyre népszerűbb, mert amióta rosszindulatú cikkek jelentek meg róla, azóta egyre többen felhívják őt és biztosítják a támogatásról. Ráadásul Dobos úgy véli, hogy neki nem kis szerepe volt a Szövetség jó eredményében. Valamint Rajnai Attila azt is megkérdezte tőle, hogy mi a véleménye arról, amit a Szövetség nyilatkozott korábban, hogy van egy papír, amit aláírt, és ez alapján neki le kellett volna mondani tisztségeiről, amikor távozott az MSZP-ből és a Szövetségből.

Dobos József azt felelte:

„nem írtam alá semmit, ha lenne ilyen dokumentum, már megmutatták volna, de csak lufit fújnak”

A KecsUP-on csütörtökön megmutattuk azt a dokumentumot, amit tehát Dobos letagadott a Rajnainak adott nyilatkozatában.

Rajnai éveken keresztül milliókat szakított a fideszes kecskeméti önkormányzattól és cégeitől

Rajnai Attila tehát megbízásokat teljesít, teljesített. Közben hol dolgozik az ellenzéknek és bizonyos politikusainak, hol üti az ellenzéket és annak bizonyos politikusait. És Rajnai Attila éveken keresztül megbízásokat teljesített (a jelenlegi helyzetről nincsenek a kezünkben szerződések, ezért nem tudjuk azt írni, hogy jelenleg is) a kecskeméti fideszes önkormányzatnak és néhány cégének. Több millió forintot kapott különböző szerződések alapján. Hol beruházásokat népszerűsített cikkeivel, hol céges honlapot gondozott, hol szerepet vállalt önkormányzati cégek kommunikációjában.

Rajnai a KecsUP-ról: „a magát szabadnak nevező sajtó”

Valóban, a KecsUP oldalain sokszor leírtuk, hogy a KecsUP szabad újság. Értjük, hogy a Hírösvény cikke talán gúnyból veti ezt oda nekünk. Pláne, hogy pár mondattal korábban azt írja (névtelen civilekre hivatkozva), hogy a KecsUP-ot a Szövetség szószólójának tartják.

Csakhogy a KecsUP-ban valóban szabadon le lehetett írni korábban, amikor Dobos József az ellenzéki Szövetség politikusa volt még, hogy cége bútorozza be a fideszes önkormányzat munkásszállóját. Itt komoly vitába kerültünk Dobos Józseffel, ügyvédi felszólítást is kaptunk, pert helyezett kilátásba, amiből végül nem lett semmi.

De azt is megírtuk, hogy Király József cége építheti meg a szociális épületet a Margaréta buszfordulóban, és szintén ez a cég újíthatja fel a Zrínyi iskolát. Abban az időben Király Józseffel is kemény vitáink voltak.

De azt is megírtuk, hogy Bodrozsán Alexandra és Király József között pattanásig feszült a viszony az országgyűlési választások idején, amikor szavazatvásárlási vádaskodásban feszültek egymásnak nyilvánosan.

És arról is írtunk, hogy Bodrozsán Alexandra és Vancsura István között is elmérgesedett a viszony, amikor még mindketten a Momentum tagjai voltak. Akkoriban Vancsura István be is rágott a KecsUP-ra, mert nem tetszettek a cikkeink. Ezért kétéves bojkottot jelentett be szerkesztőségünknek.

De azt is megírtuk, hogy a kiskunfélegyházi MSZP elnöke ittasan vezetett és elkapták.

A KecsUP tehát egy sor olyan témában is tájékoztatta az olvasókat (gyakran elsőként és egyetlenként), amelyek kínosak voltak a Szövetség politikusainak és magának a Szövetségnek is.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...