fbpx

FRISS HÍREK

Öt ok, amiért ez itt nem egy Novák Katalin nagyinterjú

- Advertisement -

Ha máshonnan nem is, a közúti lezárásokból, elterelésekből talán már sokan észrevették, hogy Novák Katalin Kecskeméten van. A köztársasági elnök asszony több napos látogatást tesz Bács-Kiskun vármegyében, amelynek első állomásaként szerda este a Kecskeméti Katona József Színház Meseautó című előadását tekintette meg. A vidékjáró roadshow csütörtökön és pénteken is megyénkben folytatódik, ami joggal adhatna hitet az egyszeri újságírónak, hogy végre feltehet pár fontos kérdést az ország első asszonyának. Hogy erre miért nem kerül mégsem sor? Nos…

  1. A kecsup.hu – más helyi sajtóorgánumokkal ellentétben – semmilyen értesítést, meghívót nem kapott az eseménnyel kapcsolatban. Ahogyan arról pár napja Hraskó István kollégánk jegyzetében beszámolt, ez nem egy új keletű probléma, ugyanakkor minden egyes esetben úgy érezzük, hogy olvasóink nyilvánossághoz való joga sérül ezzel.
  2. Mire sikerült kerülőúton hozzájutnunk a szükséges kontaktokhoz, bőven lejárt a sajtóregisztráció ideje, így nem tudtuk jelezni, hogy szeretnénk részt venni a meghirdetett eseményeken (azt pedig kikötötték, hogy a programokon való részvétel „a sajtó munkatársai számára előzetes regisztrációhoz kötött”).
Hasonló cikkünk:  Az európai tulipán – holland nagyköveti látogatás Kecskeméten

3. A program szerint Novák Katalin megyelátogató körútjának kecskeméti szakaszán megtekinti a felújított városházát, a hetényi Univer üzemet, és a Katona József Gimnáziumot, vagyis a Patyomkin-programokon kívül semmilyen, aktuális közéleti témára reagáló esemény nincs (Kiskunhalason ennél bátrabbak voltak, „Női vezetők a közéletben” címmel stúdióbeszélgetést szerveztek csütörtök estére a köztársasági elnökkel.)

4. A megjelölt programok mellett a szervezők az alábbi jelzéssel éltek: „részben sajtónyilvános esemény (fotó és vágóképezési lehetőséggel)” , ami egyszerűen annyit takar, hogy interjúzási, kérdezési lehetőség nincs.

5. Ahogyan az a kecskeméti közösségi oldalakon is felmerült, meglehet, hogy a köztársasági elnök asszony látogatásának valódi okát nem is a helyi lakosokkal való kapcsolatteremtésben kell keresni. Bőven elég lehet nekünk, hogy (elő)nyomában olyan régóta figyelmen kívül hagyott felújítások valósultak meg, mint a kecskeméti színház előtti járda rossz burkolatának javítása. Talán a beton az új vörös szőnyeg, de lehet ez véletlen egybeesés is.

Számunkra viszont marad a gondolatkísérlet: írja meg nekünk kommentben, hogy Ön mit kérdezne a köztársasági elnök asszonytól, hátha egyszer lehetőség is lesz rá!

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...