Magyar Péter Kecskeméten zárta Bács-Kiskunban tett körútját

- Advertisement -

Szerda este érkezett Kecskemétre Magyar Péter országjárása során, a főtéren találkozott szimpatizánsaival és beszédet mondott. Az eseményről a KecsUP folyamatosan beszámolt helyszíni fotókkal és tudósításokkal.

A rendezvénynek fél 9-kor lett vége, a Kossuth-nóta és a Nemzeti dal eléneklésével.

Az oktatásról

Magyar Péter kijelentette, ha felhatalmazást kapnak, a Tisza Párt „a létező legtöbb forrást” fogja az oktatásra fordítani és lesz oktatási és kulturális miniszter, akinek az lesz a legfőbb feladata, hogy „visszaadja a tanári pálya megbecsültségét, az oktatás szabadságát, a szabad tankönyvválasztás jogát, hogy megszüntesse a KLIK-et, visszavonja a státusztörvényt”.

Fotó: KecsUP

A kecskeméti egyetemről

„Szerintem örülni kell annak, bármilyen is volt a finanszírozása, bármilyen lobbiérdekből is alakult így, hogy ez az egyetem ennyi pénzt kapott, hogy legalább működik. Persze háromszor annyiba került, mint kellett volna. Több is veszett Mohácsnál, de legalább van, és legyenek büszkék rá” – mondta az egyetemről.

Kinyitná az ügynökaktákat Magyar Péter

„Ki fogjuk nyitni az ügynökaktákat. Tartozunk ennyivel a nagyszüleinknek és a szüleinknek” – mondta. Szerinte ez kell ahhoz, hogy megértsük, hogyan is történt a rendszerváltás. „Hogyan lopták el a nemzeti vagyon egy részét, hogy zajlott a spontán privatizáció,  kerültek át hirtelen külföldi kezekbe a cukorgyárak, a konzervgyárak, minden nagy üzem, hotel, étterem. És higgyék el, meg fogunk lepődni, hogy melyik pártban ki ül, és még talán azt is megértjük, hogy ma kit, hogyan, miért zsarolnak, és miért lépnek ilyeneket egyes politikusok” – jelentette ki.

A Hiros.hu oldala este 10 órakor – nem sok hír szólt a többezres rendezvényről
Ezek a hírek mentek a Hiros.hu-n szerda este / Képernyőfotó

A kicsinált vállalkozókról, akiktől elvették a cégüket

Magyar Péter kitért arra is, hogy 2010 óta találkozni olyanokkal, akiktől elvették a cégüket. Nem akart nevet mondani, „mert nem akarok állandóan bíróságra járni, elég lesz nekem a miniszterelnökkel meg a propagandistákkal”.

„De tudjuk ezt. Közszájon forgott, de most, hogy járom az országot, rengetegen jöttek oda hozzám, kis és nagyobb vállalkozók, hogy hogyan vették el tőlük a milliárdos cégeket, pár millióért vagy nulla forintért. Olyan is volt, hogy a végén mínusz 50 milliót mondtak, hogy ő fizessen, ha ott akar még maradni a cégnél dolgozni. És aki nem engedett, aki önérzetes volt, aki úgy gondolta, hogy ezért dolgozott 20-30 évet, ezért vette el az időt a családjától, hogy felépítsen valamit, amit át tud adni a gyerekeinek – azt kicsinálták. NAV-vizsgálattal, egyéb hatósági vizsgálattal, és utána felszámolásban megvették pár fillérért a céget. Sokan öngyilkosok lettek” – mondta Magyar.

Magyar Péter interjút adott a KecsUP főszerkesztőjének, Bajáki Zsanettnek

Kulja András EP-képviselőjelölt is beszélt

A rendezvényen jelen volt Kulja András, a Tisza Párt egyik európai parlamenti képviselőjelöltje, sebész szakorvosjelölt is, aki 360 ezer követővel rendelkező Tiktok-influenszer orvosi-egészségügyi témakörökben. Többek között arról beszélt, hogy szerinte miért mennek ki nyugatra a magyar orvosok.

Kulja András / Fotó: KecsUP

„Azért, mert van egy orvosi esküjük, amiben arra esküsznek fel, hogy a betegeket a legjobb tudásuk szerint látják el. De a modern egészségügyi ellátásban ehhez eszközökre, megfelelő körülményekre van szükség, és ez jelenleg nem áll rendelkezésre. Velem már előfordult az, hogy hajnal kettőkor sürgős műtét közben kértünk eszközt vagy fonalat a műtősnőtől és azt mondta, hogy nincs. Hogy miért nincs? Mert tartoznak a kórházak, mert alulfinanszírozottak és a beszállítók már nem szállítanak” – mondta Kulja András, aki szerint „annyira nyugati színvonalú az ellátás és a magyar egészségügy, hogy átlagosan öt évvel kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag”, és világelsők vagyunk abban, hogy arányaiban hány embernek kell Magyarországon levágni a lábát cukorbetegség vagy súlyos érszűkület miatt.

Arról is beszélt, hogy a Covid alatt megszavazott egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény megtiltja, hogy az orvosok, rezidensek maguktól bárkinek nyilatkozzanak, nyilvánosan beszéljenek, és csak akkor tehetik ezt meg, hogyha a kórházigazgató, illetve az Országos Kórházi Főigazgatóság erre külön engedélyt ad. Úgyhogy amikor kiderült, hogy benne van a Tisza Párt pályázat útján kiválasztott tíz legjobb civil jelöltje között, akkor fel kellett mondania a munkahelyén, „a kórházban és az egyetemen, hogy ide ki tudjak állni és ezeket el tudjam mondani” – mondta Kulja András.

Rajta kívül felszólalt a Tisza Párt még egy EP-képviselőjelöltje, Molnár Dániel is.

Feljelenti majd az MTVA vezérigazgatóját is

Kitért a tévévitára is, mint mondta, örül, hogy tizennégy év után „sikerült azt elérni, amit az ellenzéknek nem, hogy valószínűleg lesz valamilyen vitának mondott dolog” és annak is örül, hogy „nem volt igaza az ellenzéknek, amikor azt mondta, hogy vidéken az embereket és a fiatalokat nem érdekli a politika”.

Üzent Pap Dánielnek, az MTVA vezérigazgatójának, „akinek bírósági papírja van róla, hogy hírhamisító”: az nem vita, hogy meghívják mind a tizenegy EP-listavezetőt, „köztük olyanokat is, akik nulla százalékkal rendelkeznek támogatottsággal, hiszen a Fidesz kreatúrája, a Fidesz kreálmányai” – fogalmazott Magyar Péter, és később azt is hozzátette, a választás után az MTVA elnökét is fel fogja jelenteni, mert „három hónapja hazudnak rólam, reggel, este, délben minden hullámhosszon. Bűncselekmények sorát követik el”.

Fotó: KecsUP

„Esik szét az ország”

Magyar Péter szerint a politikusok „más országokban is lopnak, de ettől még épülnek azok az országok”. Úgy látja, ma a magyar állam nem működik semelyik területen, „esik szét az ország”, mert „Magyarország egy családi részvénytársaság”.
„Hogy hány családé, hogy hány családé, ott megoszlanak a vélemények, de én azt javaslom önöknek, hogy ha lehet, mielőbb oszlassuk fel az Orbán-Mészáros-Tiborcz részvénytársaságot, és kérjük vissza a pénzünket” – mondta.

Fotó: KecsUP

„Tóniék nem kormányoznak, ők mérnek”

„Bárhogyan is fenyegetik a magyar embereket, a magyar emberek észrevették, hogy egy embert, tíz embert el lehet taposni, meg lehet fenyegetni. De százezreket és milliókat már nem!” – mondta Magyar Péter, hozzátéve: sorsdöntő választás lesz június 9-én.

Szerinte soha nem történt ilyen a NER 14 éves időszakában, hogy „elvesztették a kontrollt, hogy nem tudják, mit csinálnak, ezért költenek százmilliókat, milliárdokat az utolsó napokban, és mérnek, Tóniék nem kormányoznak, ők mérnek”. De ő úgy véli, „minél többet költenek, annál nagyobb bajban vannak”,  szerinte a Fidesz egymillió szavazót veszített, csak az utóbbi három hónapban 600 ezret, a Tisza Pártnak pedig a múlt héten már másfél millió szavazója volt.

Magyar Péter szerint a Fidesz számára az az ijesztő, hogy a Tisza Párt már több társadalmi csoportban vezet előttük, így a 40 év alattiaknál, a diplomásoknál és az érettségivel rendelkezőknél is. Amitől pedig szerinte „igazán rettegnek a Karmelita kolostor fura urai”, az az, hogy a legfiatalabbaknál, a 18 és 29 éves korosztályban több mint háromszor annyi támogatójuk van.

Fotó: KecsUP

„Miniszterelnök úr miért nem jön le az emberek közé? Miért nem néz az emberek szemébe? Ön 14 éve kormányoz. Ha én az ön helyében lennék, idejönnék erre a gyönyörű főtérre (…) beszélgetnék az emberekkel, és elmondanám nekik az eredményeket. És elmondanám, hogy mit szeretnék még csinálni, mire kérek bizalmat, felhatalmazást” – üzent ismét Orbán Viktornak.

Az ellene irányuló lejáratókampányról

„A propagandára öt év alatt 1309 milliárdot költöttek. Van propaganda minisztérium, szerintem utoljára a náci Németországban Goebbelsnek volt erre külön minisztériuma. Nincs oktatási, nincs egészségügyi, nincs környezetvédelmi, szociális, kulturális minisztérium, de van propaganda minisztérium. Csak az én lejáratásomra több mint 2 milliárdot költöttek 2 hónap alatt” – mondta Magyar Péter, aki felidézte, hogy először „megkeseredett, szerencsétlen helyzetben lévő flótásnak” nevezték, majd lett „pszichopata nőverő”, aztán „Gyurcsány Ferenc és a baloldal bábja” és „egy háborúpárti dollárbaloldali bűnöző politikus”.

Fotó: KecsUP

Az orosz kibertámadásokról

Magyar Péter beszélt a 444 által nemrég megírt ügyről, miszerint belső dokumentumok bizonyítják, hogy a magyar külügy tudott az orosz kibertámadásokról – amiket két éve még kampányhazugságnak neveztek.

„Tulajdonképpen mindent elvittek, mint egy jó betörő. Csak azt nem tudjuk, hogy pontosan mit, hogy vajon vittek-e el titkos NATO információkat. Kevesebb, mint egy évvel járunk az orosz invázió kezdete előtt. Most már érti az ember egyébként, hogy miért pletykáltak arról, hogy a NATO nem szívesen ad át információkat Magyarországnak, mert van néha egy olyan érzésük, hogy nem Budapest a végállomás” – hangsúlyozta Magyar Péter.

Szijjártó Péterről azt mondta, ő és a kormány sérti Magyarország és egész Európa nemzetbiztonsági érdekeit, „amikor nincs rendes biztonsági előírás a Külügyminisztériumban, feltörik és kompromittálódik az egész rendszer. És ezek után kitünteti, díszdoktorrá avatja az orosz külügyminiszter” – tette hozzá a Tisza Párt alelnöke, majd azt kérdezte, ha már Lavrovval olyan nagy a barátság „akkor miért viszik el az összes információt, miért nem szólnak, hogy tudni akarnak valamit?” 

Magyar szerint felmerül az emberben a kérdés, „hogy lehet, hogy direkt hagyták nyitva az ablakot, hogy be tudjon jönni a betörő?”

Képek a Lordok tetejéről

Senki nem háborúpárti Magyarországon

Magyar Péter Kecskeméten is kijelentette: egyetlen magyar ember sem háborúpárti, „nem küldünk fegyvert, és mind békét szeretnénk Magyarországon”.

„Menczer Tamástól külön szeretnék elnézést kérni, hogy nem írom ki naponta a Facebookomra tízszer, hogy legyen tűzszünet és béke, de valahogy nem látom, hogy amikor Putyin meglátja Menczer Tamás Facebookját, azt mondja, hogy oké, akkor megyek tárgyalni. Nem, Tamás, ez nem így megy, ezt te tudhatnád mert te voltál sok évig a külügyminisztérium államtitkára” – üzent Menczer Tamásnak is.

Keresi a köztévét

„Elnézést, itt van a propaganda, a köztévé? Mert egész nap követtek, eljöttek kis településekre, és próbáltak ilyen üres tereket fotózni. Ha itt vannak, jelentkezzenek már esetleg” – mondta Magyar Péter.

Sorjáztak a polgármesternek címzett kérdések

Magyar Péter ironikusan megkérdezte: ha már itt van a Mercedes-gyár, akkor „biztos megoldották, hogy gyönyörű, felújított vasútállomás fogadja a turistákat”, és hogy a Dózsa György úton lehessen közlekedni, és ne legyen hónapokig feltúrva. Közbekiabálásra helyesbítette: évekig.

„És tényleg igaz az, hogy hónapokot kell várni ebben a városban egy urológiai szakvizsgálatra? Tényleg igaz, hogy rengeteg vizsgálatra Budapestre kell utazni, polgármester asszony?” – folytatta Magyar Péter.

A Honvédkórház szakrendeléseinek megszűnéséről is beszélt

„Azt hittem, hogy a NER fővárosában, az egyik fővárosában nincsenek ilyen problémák. Szomorúan látom, hogy itt is urambátyám rendszer van, és a Régi rokonok című könyv aktuálissá válik. Ugye polgármester asszony, jegybankelnök úr, milyen szép is ez a világ!” – címezte kérdését Magyar Péter Szemereyné Pataki Klaudiának és Matolcsy Györgynek.

„Azt hittem, hogy ha már a jegybankelnök úr egyszerre a város díszpolgára, és aztán kinevezik címzetes egyetemi tanárnak azon az egyetemen, ahol a rokona kuratóriumi tag, akkor legalább jobb állapotban van itt az egészségügy, jobb állapotban van a kecskeméti megyei kórház. Akkor legalább nem fogják megszüntetni a Repülőkórházban a szakrendeléseket, nem fogják elvenni 16 ezer embertől az egészségügyi ellátást. Ugye, polgármester asszony, kilobbizta ezt a városának?” – folytatta Magyar Péter. A témáról itt írtunk.

A NER egyik fővárosának nevezte Kecskemétet Magyar Péter

„Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy itt lehetek önökkel az ország egyik legcsodálatosabb főterén, a legökumenikusabb főterén, a Lechner Ödön tervezte gyönyörű városházánál, a Cifrapalotánál és Katona József, Kodály Zoltán és Latabár Kálmán szülővárosában. Köszönöm szépen még egyszer, hogy megtiszteltek minket! És hát ne tagadjuk, a NER egyik fővárosában” – kezdte beszédét Magyar Péter.

IMG_2289

Magyar Péter negyed 8-kor kezdte el beszédét.

Magyar Péter a főtéren / Fotó: KecsUP

Galériánk a helyszínről. Helyszíni tudósítónk szerint nehéz megmondani, hogy hányan mentek ki eddig a főtérre, de ennyi ember politikai tüntetésen Kecskeméten talán 18 éve nem volt, akkor a református iskolánál tartott a Fidesz nagygyűlést, és mondott Orbán Viktor beszédet.

 

Fotó: KecsUP

Ennyien voltak a téren háromnegyed 7-kor:

Fotó: KecsUP
Forgatunk is / Fotó: KecsUP
A Tisza Párt standja fél 6-kor már a főtéren volt / fotó: KecsUP

Érdekes kérdés, a helyi politikusok közül ki jelenik meg a rendezvényen. Dobos Józsefet fél 7 előtt már láttuk, ő tavaly képett ki az MSZP-ből és a Szövetségből, majd létrehozta a Civil Összefogás Városunkért Egyesületet, amely jelöltjeivel indul is a választáson.

Dobos József nyilatkozik a KecsUP-nak
Fotó: KecsUP

Kalocsán kezdett szerdán Magyar Péter, Lajosmizséről érkezett Kecskemétre

Mint azt előzetesen megírtuk, május 21-22-én, kedden és szerdán Bács-Kiskunban folytatja országjárását Magyar Péter. A Facebook-oldalán is közzétett program szerint Kecskeméten szerda este 7-kor a főtéren, a Nulla kilométerkőnél mond beszédet a Tisza Párt alelnöke, EP-listavezetője.

Magyar Péter pünkösdhétfőn Csongrád-Csanádot járta, este Szegeden zárt, a Szegeder tudósítása szerint megtelt a Dóm tér, több ezren voltak a kampányeseményen. Magyar mellett a Tisza Párt EP-képviselőjelöltjei is felszólaltak.

Fotó: Bálint András / Szegeder
  • Kedden Röszke és Kistelek után érkezett Bács-Kiskunba, először Kiskunfélegyházára, majd Kiskunmajsára, Kiskunhalasra és végül Bajára látogatott, ahol esőben is megtartották a rendezvényt, és Magyar Péter elmondta beszédét.
  • Szerdán Kalocsán kezdett, utána következett Kiskőrös, Solt, Szabadszállás és Lajosmizse. Végül a napot Kecskeméten zárja a főtéren.
  • Solton jelent volt a Kecskeméti Televízió stábja is (a KTV az M1-nek is be szokott dolgozni), ezt nem is hagyta Magyar Péter megjegyzés nélkül:

„Itt van velünk a propaganda is, a köztelevízió, kik akkor is hazudnak, amikor kérdeznek, az önök adójából. Hagyjuk őket dolgozni, utána vágniuk is kell, hogy ne legyen benne semmi a lényegből” – mondta (az eseményről Magyar Péter Youtube-csatornáján megosztott videón 4:22-től).

Lajosmizsén a vasútról és a Budapest-Belgrád vonalról is beszélt

Magyar Péter Kecskemét előtt Lajosmizsén járt, ahol először arról beszélt, hogy a helyiek egyik legfontosabb problémája megegyezik az ország sok más településén élőkével, ez pedig az egészségügyi ellátás. Felhozta ennek kapcsán a kecskeméti kórházban tapasztalható több hónapos várólistákat és az orvoshiányt.

Beszélt a Budapest – Lajosmizse – Kecskemét 142-es számú vasútvonalról és általában a magyar vasút helyzetéről is.

„Most az Európai Unióban a vasútra fordítják a legtöbb fejlesztési pénzt, és ott épülnek mindenhol a gyorsvasutak, és nemcsak Nyugat Európában. Azt szokta mondani a kormány, hogy 2030-ra utolérjük Ausztriát, és nem nevetik el magukat közben. Múlt héten megtudtuk a gazdasági minisztertől, hogy Magyarország űrnagyhatalom lesz, és embert küldünk az űrbe, Marsra vagy valahova. Én azt javaslom nekik, hogy előtte kezdjük kicsiben, mielőtt Felcsúton elkezdik a rakétakilövő állomást is ácsolni, előtte próbáljuk meg Romániát visszaelőzni. Mert azt sikerült elérni Gyurcsány és Orbán 20 éve alatt, hogy éltanulóból a második legszegényebb európai uniós tagállam lettünk, és a legkorruptabb” – mondta.

Megemlítette, hogy Budapest és Lajosmizse között van olyan szakasz (Gyál és Pestszentimre között), ahol a vonat 30-35 km/órás sebességgel megy – miközben ezt a tempót 160 évvel ezelőtt, Baross Gábor idejében is hozták a vonatok az első magyar vasútvonalon, Vác és Pest között.

Hozzátette, miközben nemcsak Nyugat-Európában, hanem Lengyelországban és a Balkánon is épülnek a gyorsvasutak, hiszen a vasút a leggyorsabb, a legbiztonságosabb, a legtisztább és a legpontosabb közlekedési eszköz, Magyarországon ehelyett „2500 milliárd forintból építenek majd valamikor egy Belgrád-Budapest vasútvonalat, kínai kölcsönből, kínai cégek, kínai technológiával, kínai munkásokkal, kínai érdekből”.

„Vajon ez miért jó nekünk?” – tette fel a kérdést Magyar Péter.

Betiltaná a propagandát, feljelenti a miniszterelnököt

„Berúgta a kampányt a miniszterelnök úr egy magtárban, azóta lezárt utcákon kampányol, mintha kijárási tilalom lenne. Visz magával 30–40 fidelitasos statisztát, van egy szegény fotós, aki próbál alulról fotózni, mintha tömeg lenne. És Orbán egy szót hajtogat: háború” – mondta Magyar Péter hétfőn délután a fideszes vezetésű Makón a Szegeder beszámolója szerint. Majd azt hangsúlyozta: „Magyarországon senki nem háborúpárti, Magyarországon mindenki békepárti”.

Bejelentette, hogy pártjával petíciót indítanak, mivel a „háború nem játék” és a gyerekeket veszélyeztetik a plakátokon megjelenő ilyen üzenetek. Orbánt Viktort aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazásért jelentené fel.

Azt nem ígéri, hogy „Ausztria leszünk 2030-ra, vagy embert küldünk az űrbe”, de vannak tervei: csatlakozna az Európai Ügyészséghez, és zéró toleranciát hirdetne a korrupcióval szemben, Polt Pétert és Rogán Antalt is eltávolítaná a pozíciójából, valamint a médiaviszonyokon is javítana.

„Betiltjuk a propagandát, visszavesszük a közmédiát, ugyanis a hír szent, a vélemény szabad. A választások után csoportosan fogjuk feljelenteni az összes propagandistát, száz ügyvéd fog ezen dolgozni” – tudósított a Szegeder Magyar Péter makói beszédéről.

Politikai nagyüzem Kecskeméten 

Pár napja, múlt csütörtökön (május 16-án) Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc is Kecskemétre látogatott. A miniszterelnök beszédét egy zártkörű rendezvényen mondta el körülbelül 200 meghívott vendég előtt, az eseményre a sajtót beengedték, a Facebook-on élőben közvetítettük is.

Fotó: Hraskó István

A DK elnöke pedig a Három Gúnár Rendezvényházban tartotta Tavaszi gyülekező elnevezésű, a Facebook-on ugyan nyilvánosan közzétett, de túlzottan nem hirdetett fórumát, amelyen körülbelül nyolcvan fő vett részt, ezt is élőben adtuk.

Fotó: KecsUP

Mit gondolnak a kecskeméti politikusok a Magyar Péter-jelenségről?

Nemrég a KecsUP megkérdezte a kecskeméti országgyűlési képviselőket, a polgármestert, a főállású alpolgármestereket és mind a húsz jelenlegi önkormányzati képviselőt, mi a véleményük Varga Judit egykori igazságügyminiszter közéletbe három hónapja berobbanó volt férjéről és mindarról, amit mond és tesz, látnak-e benne konkurenciát? Sok választ nem kaptunk, de voltak köztük érdekesek.

„Nem konkurenciát látok benne, hanem az Orbán rendszer lebontásában érdekelt politikai szereplőt. Ugyanis a jelenlegi választójogi törvény miatt két év múlva vélhetően koalíciós kényszer lesz, és ezt Magyar Péternek is látnia kell. Demokrataként tiszteletben tartom azokat a kiábrándult jobboldali demokratákat és pártnélkülieket, akik várják a mihamarabbi változást. Az idei önkormányzati és EP választások ‘ágyaznak meg’ a 2026-os országos változásnak, ezért nagyon fontos minden olyan erővel összefogni helyben is, amelyek mielőbb egy igazságosabb, élhetőbb európai országot akarnak” – válaszolta Király József, a Szövetség képviselője és polgármester-jelöltje, aki egyébként ott volt a Magyar Péter szervezte április 6-ai fővárosi tüntetésen is, és posztolta a Tisza Párt alelnöke országjárásának megyei programját is.

Válaszolt Kopping Rita is, aki ugyancsak Szövetség önkormányzati képviselője és a Demokratikus Koalíció országos tanácsának tagja:

„Érdeklődéssel figyelek minden olyan politikai eseményt, melynek az Orbán rezsim megbuktatása a célja. Június 9-én szavazunk arról, hogy Orbán, vagy Európa. Azt még nem látom tisztán, hogy Magyar Péter és csapata ebben hol és hogyan fog szerepelni, hiszen ma már egészen másként áll Magyar Péter a politikához. Ez a Magyar Péter teljesen mást mond most, mint amit a Partizán interjúban mondott. Szerintem az önkormányzati választásokra kevésbé lesz hatással ő és a pártja” – nyilatkozta Kopping Rita.

Pár hete már ennél karcosabbat reposztolt Magyar Péterről:

Magyar Péter látogatásának napján, azaz május 22-én, szerdán éppen ebben a témában tett közzé bejegyzést a Szövetség a Hírös Városért Egyesület.

„Magyar Péter – ahogyan ő hirdeti programját – az országos politikai változásért bontott zászlót, a jelenlegi elnyomó politikai rendszer leváltásáért. Ezért a célkitűzésért dolgozunk mindannyian, közösen” – írják, hozzátéve,  a Szövetség „a kecskeméti változásért indult az önkormányzati választáson”.

Megítélésük szerint az utóbbi években a város sokkal kevésbé fejlődött, mint amit a „Mercedes városa” cím megkövetelt volna. „A fideszes vezetés csak saját dolgaival foglalkozik, a városnak nincs gazdája, csak választás előtt két hónappal csinálnak úgy, mintha…” – áll posztban.

A Szövetség úgy látja, Magyar Péter sok támogatója hozzájuk hasonlóan „elszánt ellenzéki, vagy eddig nem politizáló polgár, aki egy új reményt lát az új politikai szereplőben még akkor is, ha egyébként sok részletben más a véleménye, vagy éppen egy másik ellenzéki párt tagja”.

Végül kifejtik, hogy aki elmegy a mai „nagygyűlésre” , „tegye bátran”, és egyben kérik, aki helyben is változást szeretne, szavazzon rájuk június 9-én.

 

- Advertisement -
Exit mobile version