fbpx
5 C
Kecskemét
2024. október 26., szombat

FRISS HÍREK

Megszűnhet a KiK és a Rossmann üzletek mögötti útcsatlakozás

- Advertisement -

Korábban beszámoltunk arról, hogy dr. Tóth Szilárd önkormányzati képviselő a Tordai utca–Csíksomlyó utca–Budai út határolta terület közlekedésszervezésének azonnali felülvizsgálatára hívta fel a figyelmet. A képviselő Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlésének októberi ülésén is beszámolt a problémáról, indítványát azonban dr. Homoki Tamás válaszát hallva visszavonta.

A legnagyobb problémát a két áruház útcsatlakozása jelenti a Tordai utcára, hiszen eredetileg ez végig lakó-pihenő övezet volt. Ha bedugul a Csíksomlyó utcai kereszteződés, akkor – a tiltó jelzés ellenére – sokan a Tordai utcán keresztül, az áruházi parkolókon át, könnyített útvonalon közelítik meg a Budai utat. Dr. Tóth Szilárd képviselő korábban kiemelte: sokan örülnek a megnyíló áruházaknak, ugyanis azok valóban hiányoztak a városrészből.

„A Tordai utcai lakosok 10 éve úgy élnek, hogy hol a pénzszállító autó, hol a pékség autója, hol pedig a Penny Market kamionja zavarja őket. Az, hogy a KiK és a Rossmann megkapta ezt az útcsatlakozást, ez egyrészt tovább növeli ebben a régi lakó-pihenő övezetben a forgalmat, tovább terheli a Csíksomlyó utca és a Gázló utca kereszteződését. Megvalósult, amitől tartottam: létrehoztak egy életképtelen forgalmi szituációt” – mondta dr. Tóth Szilárd

Hasonló cikkünk:  Nikitscher Tamás: Gyerekkori álmom vált valóra, ez leírhatatlan érzés!

A képviselő két javaslatot is tett: az egyik a Csíkmsolyó utcai adminisztratív folyamatok felgyorsítása, a másik pedig a Tordai utcára kiépített útcsatlakozás szanálása.

„Gyakorlatilag ezekkel a történetekkel kapcsolatos hivatali ügyintézési folyamatok a képviselő úr tudomása mellett és részvételével jelenleg is zajlanak. Itt nem arról van szó, hogy egy problémát egy indítványban a képviselő felvet és ez süket fülekre talált. Ezek a folyamatok zajlanak” – válaszolta dr. Homoki Tamás alpolgármester.

Kiemelte: „Ha a behajtási és a kihajtási lehetőségeket rugalmasan fel tudjuk ajánlani közös gondolkozás alapján a terület tulajdonosának, abban az esetben egyoldalú döntés nélkül, tulajdonképpen jogi vita nélkül meg tudjuk szüntetni ezeket a hátsó útkapcsolatokat. Ebben kérem némi türelmét és fogadja el azt, hogy a hivatal és a mérnöki iroda teljes gőzzel dolgozik. Mindannyiunk közös érdeke, hogy ez a problémakör megoldódjon.”

Dr. Tóth Szilárd képviselő a választ követően megköszönte dr. Homoki Tamás törekvéseit, de elmondta, hogy nem tudott ezekről a fejleményekről. Ezt követően elfogadta a választ és visszavonta indítványát.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A sofőrök szerint veszélyessé vált egy forgalmas út Bács-Kiskunban, a Magyar Közút szerint ez ideiglenes

Egy olvasónk elmondása szerint Bács-Kiskun vármegyében, a Dunatetétlen és Harta közötti bekötőúton véleményes módszerrel és eszközzel vágtak ki aszfaltra...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...